En Sıcak Konular

TTNET kağıt fatura devrini kapattı

27 Mayıs 2009 14:47 tsi
Türk Telekom, mayıs ayı itibariyle evlere kağıt fatura gönderme devrini kapattı. Uygulamayla bir yılda 780 ton kağıt fatura tasarrufu sağlanırken, 13 bin ağacın da kesilmesi önlenecek.

TTNET, basılı fatura dönemini 1 Ocak 2009'dan itibaren kaldırmayı planlayan Türk Telekom, altyapı eksikliğinin tamamlanamaması sebebiyle e-faturaya geçişi yapamamıştı. Ağaçların kesilip doğal dengenin bozulmaması adına yapılan uygulamanın ilerleyen zamanlarda telefon faturaları için de yapılması öngörülüyor.
 
E-Fatura uygulamasıyla, TTNET abonelerinin son dönem faturaları ile önceki beş aya ait faturaları, www.ttnet.com.tr adresinde kendilerine özel hazırlanmış e-fatura posta kutularına gönderilecek. Aboneler dilerse, faturalarının kişisel e-posta adreslerine yönlendirilmesini ya da sms ile bilgilendirilmeyi tercih edebilecek.
 
TTNET abonelerinin yeni uygulamaya geçişi de birkaç adımdan oluşuyor. TTNET ana sayfasındaki www.ttnet.com.tr e-fatura linkine tıkladıktan sonra abonelik bilgilerini giren kullanıcılar, son dönem faturalarının yanı sıra geçmiş 5 aylık faturalarını da alabilecek. Ardından, posta kutularını ilk ziyaret ettiklerinde 'Fatura Ayarları' bölümüne girerek kendilerine özel uyarı sistemini de aktif hale getirebilecek olan aboneler, bu ayarlar sayesinde faturalarının e-fatura posta kutularına ulaştığını e-posta ve/veya sms ile öğrenebilecek. TTNET abonelerinden, basılı fatura almak isteyenler ise 444 0 375'i arayarak ya da www.ttnet.com.tr deki fatura ayarları bölümünden seçimlerini yaparak basılı fatura almaya devam edebilecek.
 
Yeni uygulama hakkında bilgi veren Türk Telekom Samsun İlkadım İlçe Müdürü Mehmet Bektaş, e-faturanın küresel ısınma ve çevresel felaketlerinin gündelik hayatı etkilememesi, buna seyirci kalınmaması ve bilinçli bir toplum meydana getirmek amacıyla başlatıldığını söyledi. Bu hizmetle tüketicilerin daha bilinçli hale geleceğini ifade eden Bektaş, "Şubat 2008'de başlayan proje ile faturalar, müşterilerimizin isteğine bağlı olarak yine adreslerine, maillerine veya cep telefonlarına gönderilecek. Bununla yılda 4 bin 200 ton kağıt tasarrufu sağlayıp ülke ekonomisine katkıda bulunacağız." dedi.
 
Bektaş, 15 Mart 2009'da kurumsal e-fatura hizmetinin de başladığını dile getirdi. Bektaş, 50 ve üzeri telefon hattı bulunan kurumsal müşterilere faturaların masa üstü bilgisayar aracılığıyla elektronik ortamda güvenli bir şeklide ulaştırılacağını da sözlerine ekledi.
 
CİHAN



Bu haber 751 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,240 µs