Türklere ırkçı raporu | " /> Türklere ırkçı raporu | "/>

En Sıcak Konular

Merkel'i susturan Türklere ırkçı raporu

27 Mayıs 2009 14:26 tsi
Merkel'i susturan Türklere ırkçı raporu
Avrupa Konseyi, Almanya’nın ırkçılık ve ayrımcılıkla mücadele etmediğini açıkladı. Hazırlanan raporda Almanya’da göçmenlerin önüne konulan engeller ortaya konuldu

Türkiye'nin de üyesi olduğu Avrupa Konseyi’nin “Irkçılık, Yabancı Düşmanlığı ve Hoşgörüsüzlükle Mücadele” birimi olan ECRI, Almanya hakkında çok önemli bir rapor hazırladı. Alanında Avrupa’nın devletlerarası referans organı olan ECRI'nin raporunda, Almanya açısından düşündürücü gözlem ve bulgulara yer verildi. Irkçılığın ve ayrımcılığın devlet kademesinde arttığını belirten rapor, Merkel hükümeti için ağır bir eleştiri niteliği taşıyor.

HÜKÜMETE UYARI

 Rapor, ülkede yaşayan 2 milyon 700 binden fazla Türk’ün de Türk adı taşıdıkları veya Almanca ana dilleri olmadığı için özellikle iş ve konut alanlarında ayrımcılıkla karşılaşabildiğini açıklıyor. Ülkedeki Türkler’in yarısından fazlasının, Almanya’da sevilmedikleri ve yeterince temsil edilmedikleri hissine sahip olduğu belirtilen raporda, Alman makamları uyarılıyor.

AŞIRI SAĞCI TEHDİT

Rapor, Almanya'da göçmenleri hedefleyen politik söylemlere ve neo-Nazi propagandaya da dikkat çekiyor. Aşırı sağcı partilerin yerel seçimlerde kaydettikleri sonuçları temel alan rapor, ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve Yahudi aleyhtarlığı yapan siyasi hareketlerin yasaklanması konusunda Alman makamlarını destekliyor. Rapor AB standartlarına sahip olduğu iddiasındaki Alman hükümetine çok önemli bir eleştiri olarak gösteriliyor.

'ALMANYA IRKÇI VE AYRIMCI BİR ÜLKE'

Raporda, Almanya’da 3,5 milyon Müslüman’ın yaşadığı hatırlatılarak, bu grubun güncel yaşamda, başta konut, eğitim ve dini özgürlükler alanında ayrımcılıkla karşılaştığı belirtildi. Ayrıca, Müslümanlar’ın yüzde 10’unun mallarının bilinçli bir şekilde tahrip edildiği, yüzde 3’ünün ise fiziki şiddete uğradığı istatistiklerle belgelendirildi. Cami inşaasında yaşadığı sorunlar, kadınların kamu kurumlarında türbanla çalışabilmelerine getirilen yasaklar ve 11 Eylül’den sonra Alman toplumunda olumsuz tutum ve söylemler de raporda dile getirildi.

ÖĞRETMENLER PEŞİN HÜKÜMLÜ

Raporda, Alman sivil toplum kuruluşlarının verilerine dayanılarak, öğretmenlerin özellikle Türk ve Müslüman çocuklara yönelik olumsuz tutumu dile getirildi. ECRI, bu öğretmenlerin bilinçli olarak göçmen çocuklarını ”kendileri için daha kolay olur” gerekçesiyle alt sınıflara gönderdikleri ve bunun da göçmen çocuklarına ayrımcılık olduğunu vurguladı. Rapor, öğretmenlerin kültürel çeşitlilik konusunda eğitilmesini istiyor.

VATANDAŞ OLMAYA ENGELLEME

APORA göre, vatandaş olmak için şartları yerine getirenler, mevcut vatandaşlıklarından vazgeçmek zorunda bırakılıyor sonra da Alman vatandaşlığı engelleniyor. Almanya’nın yabancıların uyumunu kolaylaştırması için çifte vatandaşlığı kolaylaştırması gerekiyor.

(BUGÜN)



Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,645 µs