En Sıcak Konular

Fransa'nın Netanyahu'yu kızdıran çıkışı!

27 Mayıs 2009 11:14 tsi
Fransa'nın Netanyahu'yu kızdıran çıkışı! İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, önümüzdeki hafta Fransa'ya yapması planlanan resmi ziyaretini iptal etti. Netanyahu'yu, Fransa'nın Kudüs'ün nihai konumu ile ilgili açıklamaları kızdırdı.

İsrail Başbakanlık yetkilileri de Netanyahu'nun Avrupa ziyaretini iptal ettiğini doğruladı. Ziyaretle ilgili hazırlıkların tamamlanmamış olduğunu belirten yetkililer, ayrıca Başbakanın, bütçenin mecliste görüşülmesi ve oylanması ile kaçırılan İsrailli asker Gilad Şalit'in kurtarılması amacıyla yeni özel temsilci atanması gibi konulara yoğunlaşmak istediğini kaydetti.

Netanyahu, önümüzdeki hafta Fransa ve İtalya'yı ziyaret edecekti.

Bu arada Paris ziyaretinin iptalinin asıl nedeninin, Fransa Dışişleri Bakanlığının, Netanyahu'nun Kudüs Günü'nde yaptığı ve "Kudüs'ün bir daha asla bölünmeyeceği" yolundaki açıklamalarını eleştirmesinin ve "Fransa'nın gözünde, Kudüs'ün iki ülkenin başkenti olması gerektiğine" dikkati çekmesinin olduğu belirtiliyor.

Fransa Dışişleri Bakanlığı sözcü yardımcısı Frederic Desagneaux, Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy'nin de geçen yıl aynı yönde açıklama yaptığını hatırlatmış, Filistinlilere ait evlerin yıkılarak, Arap bölgelerinin değiştirilmesi gibi uygulamaların, şiddetin tırmanması riskini körüklediğine işaret etmişti. Yetkili, "bunun kabul edilemez olduğunu, uluslararası yasalarla da çeliştiğini" vurgulamıştı.

Sözcü yardımcısı, Fransa'nın Doğu Kudüs'tekiler dahil, yerleşim uygulamalarının devam ettirilmesini kınadığını kaydetmiş, "doğal nüfus büyümesine atıfta bulunarak yapılan kolonileşme faaliyetlerinin dondurulması gereğine" işaret etmişti.

Netanyahu, Kudüs Günü'nde yaptığı açıklamada, Kudüs'ün Yahudilerin "ebedi başkenti" olarak kalacağını savunmuş, "Kudüs bir daha asla bölünüp parçalanmayacak. Kudüs bizim ve daima bizim kalacaktır" demişti.

aa



Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,666 µs