En Sıcak Konular

Skandalı ortaya çıkartan o mektup!

27 Mayıs 2009 11:09 tsi
Şampiyon boksör kızların ödülleri için verilen 500 milyarı Boks Federasyonu, Sinan Şamil Sam ve Selçuk Aydın için harcadı. Sporcular Cumhurbaşkanı Gül'ün eşine mektup yazınca...

Ödül yönetmeliğindeki çarpıklık yüzünden mağdur olan Dünya Şampiyonu bayan boksörler, durumlarını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'e ilettiler. Çankaya Köşkü'nde, "81 İlden 81 Sporcu" resepsiyonuna davetli olan Gülsüm Tatar, Şemsi Yaralı, Nurcan Çarkçı ve Sümeyra Kaya gibi sporcular, 2 sayfalık bir mektubu Hayrünnisa Gül'e sundular.

ATALAY SÖZ VERMİŞ

Sporcuların büyük bir nezaketle kaleme aldıkları mektupta, ödüllerini alamadıkları için çok mağdur durumda oldukları belirtiliyordu. Üniversite öğrencisi olan sporcular, kendilerine vaat edilen ödülü alamadıkları için eğitimlerinin bile aksadığını dile getiriyordu. Dönemin Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay'ın, Trabzon'daki kampı ziyaret edip kendilerine şampiyon olmaları halinde bin altın sözü verdiği vurgulanan mektupta, "Değil bin altın, 1 altın bile alamadık" ifadelerine yer verildi.

UMUDUMUZSUNUZ

Bu mağduriyet yüzünden bazı sporcuların evlerine haciz bile geldiği Cumhurbaşkanı'nın eşi Hayrünnisa Gül'e bildirilirken, ondan yardım isteniyordu. Sporcular bu işlerle uğraşmaktan dolayı hem spor yapmaktan soğuduklarını hem de kendilerini işlerine veremediklerini ifade ediyordu. Hayrünnisa Gül'ün bir anne olarak kendilerini en iyi anlayacak kişi olduğu da mektupta vurgulanıp büyük harflerle "UMUDUMUZSUNUZ" ifadesiyle mektup son buluyordu.

DOĞANELİ’Yİ SUÇLADI

Hayrünnisa Gül mektubu okuduktan sonra sporcuların sorunlarını gerekli makamlara iletti. Boks Federasyonu Başkanı Caner Doğaneli hakkında soruşturma açılmak için hazırlık yapıldığı da öğrenildi. Daha önce Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, bana yaptığı açıklamada, "Biz sporcuların ödül paralarını Boks Federasyonu Başkanı Caner Doğaneli'ye yolladık ama o paraları başka yerlerde kullanmış. Mehmet Atalay'ın sözü benim sözümdür" ifadesini kullanmıştı.

 AYDIN VE SAM’A GİTMİŞ

 Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül'ün sözünü ettiği 500 milyar TL’nin nereye gittiği de ortaya çıktı. Boks Federasyonu Başkanı Caner Doğaneli'nin bu parayı, profesyonel boks organizasyonlarına harcadığı bildiriliyor. Doğaneli'nin, Selçuk Aydın'ın boks maçı için 200 milyar, Sinan Şamil Sam için de 300 milyar harcama gösterdiği ifade ediliyor. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ise amatör boksun federasyon başkanı olan Doğaneli'nin profesyonel boksa para harcamasını suç unsuru olarak görüyor.

BOYKOT BİLE GÜNDEMDE

Ödül yönetmeliğine göre dünya şampiyonu boksörler sıkletlerinde 15 sporcu bulunması halinde 200’er altın alıyorlar. Ancak dönemin Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Trabzon’daki kampı ziyaret edip sporculara şampiyon olmaları halinde tam ödül, (Biner altın) sözü vermişti.

Gülsüm Tatar, Şemsi Yaralı, Nurcan Çarkçı ve Sümeyra Kaya gibi sporcular ödüllerini alamadıkları için mağdur durumdalar. Bu sporculara kulüpleri yaklaşık 800 TL maaş ödüyor. Bayan boksörler bu şartlarda Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına 8 Haziran'da başlayacaklar. Kam döneminde bu rahatsızlıkların daha çok gün yüzüne çıkması bekleniyor. Ödüllerini alamayan sporcuların kampı boykot etmesi gündemde. Sporcular, haklarını alamamaları halinde Avrupa Şampiyonası'na katılmamayı bile düşünüyorlar.

İŞTE O MEKTUP

Biz Dünya Şampiyonu bayan boksörler olarak ödülle - rimizi alamadığımızdan dolayı maddi sıkıntı çekiyoruz. Şampiyona biteli 6 ay oldu hala paramızı alamadık. Bir bayan ve anne olarak bizi anlayacağınızı ve yardımcı olacağınızı düşündüğümüzden sorunumuzu sizinle paylaşıyoruz. Bazı arkadaşlarımızın evine 2 bin 500 TL borç yüzünden icra geldi. UMUDUMUZSUNUZ...

bugün



Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,158 µs