En Sıcak Konular

Maaşlı reyting skandalı büyüyor

27 Mayıs 2009 10:59 tsi
Türkiye'deki reyting rezaletini dürüst bir vatandaşın ihbarıyla ortaya çıktı.

NTV'de Can Dündar'ın sunduğu Canlı Gaste programında televizyon reytingleri üzerine son günlerde yaşanan tartışmalar ele alındı. Programda konuşan Televizyon İzleme Araştırma Komitesi Başkanı Ömer Kayalıoğlu, rezaletin dürüst bir vatandaşın ifadeleriyle ortaya çıktığını söyledi.

Can Dündar'ın dün akşam ki konukları; Televizyon Yayıncıları Derneği Başkanı Nuri Çolakoğlu, Televizyon İzleme Araştırma Komitesi Başkanı Ömer Kayalıoğlu, Reklamcılar Derneği Başkanı Yiğit Şardan ve Reklamverenler Derneği Başkanı Hakan Gören oldu.

İki televizyon dizisinin reytinglerinin reyting cihazı bulunan bazı haneler maaşa bağlanarak yükseltildiği yönündeki haberler tartışmayı yeniden alevlendirmişti.

SİSTEM ANORMALLİK TESPİT EDİNCE

Televizyon İzleme Araştırma Komitesi Başkanı Ömer Kayalıoğlu, reytinglerdeki anormalliği sistemin kendisinin tespit ettiğini belirterek, olayın nasıl anlaşıldığını şu sözlerle ifade etti:

"Sistem şöyle çalışıyor, ertesi sabah daha önce tespit edilmiş olan izleme alışkanlıklarında bir anormalliği sistem yakaladığı zaman ki bunu bu örnekte AGB yakalıyor, anında... Çeşitli anormallikler olabilir. Bu durumlar da izlemeye alınır, nedeni bulmak için. Böyle bir anormallik tespit ediliyor, denetçiye haber veriliyor. Hemen izlemeye alınıyor, bir kaç ev, İzmir bölgesinde."

Denetçi ve teknik elemanların, İzmir'de tespit edilen, adresleri gizli bu evleri ziyaret ettiğini anlatan Kayalıoğlu, reyting skandalını dürüst bir vatandaşın ifadelerinin ortaya çıkarttığını söyledi.


DÜRÜST BİR VATANDAŞ SKANDALI ORTAYA ÇIKARDI

Kayalıoğlu, "Gidiyorlar, hiçbir şey gözükmüyor derken bir evden anlaşılıyor ki, o biraz daha dürüst bir vatandaş olarak, itiraf ediyor. 'Türk Telekom'dan arıyoruz' dediler. 'Evinizde bağlı bir cihaz var mı?' gibi sorular soruyorlar ve de para teklif ediyorlar, belirli programları izlerse diye..." şeklinde konuştu.

SAHTE BİR DURUM DA OLABİLİR

Reyting skandalına karışan programları ve yayınlanan kanalları suçlamamak gerektiğini anlatan Kayalıoğlu, bunun ortalığı bulandırmak için yapılmış olabileceğini hatta sahte bir durum da yaratılmış olabileceğini anlattı.

ANKARA VE İZMİR'DE SUÇ DUYURUSU

Deneklere çeşitli isimler ve telefonlar bırakıldığını ve bunların araştırıldığını anlatan Kayalıoğlu, aynı sıkıntının Ankara'da da yaşanmış olabileceği değerlendirilerek İzmir ve Ankara'da savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu söyledi.




Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,454 µs