nasıl girmişler? | " /> nasıl girmişler? | "/>

En Sıcak Konular

Kimlerin evlerine nasıl girmişler?

27 Mayıs 2009 10:04 tsi
Kimlerin evlerine nasıl girmişler? 'Ergenekon'un büyük kulağı' olarak isim yapan Levent Ersöz'ün tek istihbarat mahareti 'derin dinlemeler' yapmak değilmiş. Bakın kimlerin evlerine ne tür bahanelerle girilmiş...

Levent Ersöz’ün, AK Partili vekillerin eşlerinin telefonlarını dinlettiği, hatta AK Parti Milletvekillerinin evlerine istihbarat elemanlarını tüpçü, tamirci ve temizlikçi olarak soktuğu ortaya çıktı.   

Ergenekon sanığı Jandarma İstihbarat Daire eski Başkanı Levent Ersöz’ün, AK Parti Milletvekilleri üzerindeki fişleme çalışmaları ile ilgili bilgiler veren sahte yüzbaşı Yüksel Dilsiz, Ersöz’ün AK Partili Milletvekillerinin eşlerinin telefonlarını bile dinlettiği, hatta AK Parti Milletvekillerinin evlerine istihbarat elemanlarını tüpçü, tamirci ve temizlikçi olarak soktuğu bilgisini verdi.

Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine konulan Jandarma İstihbarat elemanı Yüksel Dilsiz’in İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nda verdiği ifadesinde, korkunç bilgiler verdiği ortaya çıktı.

Jandarma İstihbarat Daire eski Başkanı Levent Ersöz’ün, AK Parti Milletvekilleri üzerindeki fişleme çalışmaları ile ilgili bilgiler veren sahte yüzbaşı Yüksel Dilsiz, Ersöz’ün telefonlarını dinlettiği, hatta AK Parti Milletvekillerinin evlerine istihbarat elemanlarını tüpçü, tamirci ve temizlikçi olarak soktuğu bilgisini verdi.

ERSÖZ’LE BURSA’DA TANIŞMIŞ

Savcılıktaki ifadesinde Levent Ersöz ile 2002 yılında Bursa Jandarma Garnizon Komutanı iken tanıştığını anlatan Yüksel Dilsiz, Ersöz’ün kendisini Bursa’daki dinî cemaatleri izlemek üzere görevlendirdiğini, kendisinin bir süre bu görevi yürüttüğünü ve bunun sonucunda Levent Ersöz’ün Jandarma İstihbarat Başkanı olarak Ankara’ya atandığını söyledi. Ersöz’ün Bursa’daki çalışmaları sebebiyle kendisini Ankara’ya çağırdığını, Güvercinlik’te bulunan Jandarma Genel Komutanlığı Tesislerinde İstihbarat Grup Komutanlığı’nda bir yere yerleştirildiğini ve Mustafa Kılıç sahte kimliği verildiğini anlattı.

Ankara İstihbarat Komutanlığı bünyesindeki ASAF TİM’inde görev yaptığını kaydeden Yüksel Dilsiz, burada Salih Albay’ın grup komutanlığında Levent Ersöz’ün resmi ya da gayriresmi talimatlarını yerine getirdiklerini söyledi. Kendisine Türkiye’deki bütün dinî cemaatlere girip görüntüler elde etme görevi verildiğini söyleyen Yüksel Dilsiz, bu cemaatlerle ilişkisi olan siyasetçilerin, kamu görevlilerinin ve işadamlarının tespit edilmesini sağladığını kaydetti.

VEKİLE TUZAĞI KURDU GENERALLER LOKANTASINDA YEMEKLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Levent Ersöz’ün kendilerinden özellikle iktidardaki AK Parti Milletvekilleri ve Bakanlarının cemaat ve gruplarla ilişkilerini belgelemek ve bunların görüntülerinin alınmasını istediğini kaydeden Dilsiz, AK Parti Milletvekili Z.A.’ya nasıl tuzak kurduğunu şöyle anlattı: Z.A. ve A.Y. isimli milletvekilleri ile temas kurdum. Kendileri ile görüşmek için randevu aldım. Z.A.’yı Konya’da bir cemaatin toplantılarına gidip gelirken tanımıştım.

Bana Ankara 100. Yıl Karakusunlar Mahallesi’nde bulunan Birlik sitesinde bir kafeteryada randevu verdi. Buraya jandarma görevlileri ile gittim. Onlar bizim oturacağımız yeri görüntülemek içi gerekli tertibatı aldılar. Görüşmede bana AK Parti Milletvekilleri ile Birlik Sitesi’nde gittikleri sohbetlerden bahsetti. Beni de sohbet toplantılarına çağırdı, gittim.”

Yüksel Dilsiz, AK Partili Vekili tuzağa düşürmesi olayını Levent Ersöz’e anlattığında Ersöz’ün sevinçten ayağa fırladığını belirterek, “Sevinçten gözleri parladı. Beni defalarca kucaklayıp öptü. ‘Hadi devam et seni göreyim’ diye defalarca haykırdı. Hatta beni onurlandırmak için Ankara Güvercinlik’teki sadece paşaların girebildiği JEST isimli restauranta gönderdi” diye konuştu.

VEKİLLERİN EVİNE TÜPÇÜ, TEMİZLİKÇİ VE TAMİRCİ DİYE GİRİP İSTİHBARAT YAPMIŞLAR

Levent Ersöz’ün gayrimeşru işlerini takip eden Yüksel Dilsiz, AK Parti Milletvekillerinin evlerine yasadışı şekilde girip istihbarat çalışması yaptıklarını şu korkunç ifadelerle anlattı: Hemen bütün milletvekillerinin evlerinin girişine kameralar ve görüntü alma cihazları yerleştirdik. Hemen hemen tüm AKP Milletvekilleri ve Bakanlarının ev telefonları, bazılarının cep telefonları, korumalarının telefonları, eşlerinin telefonları dinleniyordu. Evlere temizlikçi, tamirci, tüpçü çağrıldığında bazen bunların yerine istihbarat elemanları gönderiliyordu. Bu şekilde evde yaşananlar da gözlenmiş oluyordu.”

vakit



Bu haber 734 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,421 µs