gizli toplantı | " /> gizli toplantı | "/>

En Sıcak Konular

Cindoruk'u ikna eden gizli toplantı

27 Mayıs 2009 08:23 tsi
Cindoruk'u ikna eden gizli toplantı 

Encümen-i Daniş'in Başkanı Necmettin Karaduman'ın Filizli Köşk'teki gizli toplantıda Hüsamettin Cindoruk'u DP Genel Başkanlığı için ikna ettiği ortaya çıktı.

Ergenekon soruşturması sırasında yeniden gündeme gelen ve Türkiye'nin son 20 yılda pek çok olayda doğrudan ilgisi olduğu anlaşılan Encümen-i Daniş'in Demokrat Parti Kongresi'ne de müdahale ettiği ortaya çıktı. Encümen-i Daniş'e başkanlık ettiği öğrenilen eski TBMM Başkanı Necmettin Karaduman'ın Filizli Köşk'te yaptığı görüşmede Hüsamettin Cindoruk'u, DP'nin başına geçmesi konusunda ikna ettiği öne sürüldü.

YENİ ADRES FİLİZLİ KÖŞK

Encümen-i Daniş'in Kadıköy'deki geleneksel toplantılarından farklı olarak bir süredir Göztepe'de Türk Parlamenterler Birliği Sosyal Tesisi olarak kullanılan Filizli Köşk'te eski AP, DP ve DYP'li isimlerle biraraya gelen Karaduman'ın DP'den başlayarak yeni bir oluşum için toplantılar yaptığı belirtildi. Aralarında Vefa Poyraz gibi eski bakanların da yer aldığı gizli toplantılarda, özellikle AK Parti'yi hedef alan yeni siyasi stratejilerin geliştirilmesinin ele alındığı öğrenildi.

BATUM'UN YERİNE CİNDORUK

Karaduman'ın başkanlığında Adalet Partili ve DYP'li eski bakan ve milletvekilleri ile bir süredir Filizli Köşk'te yaptığı toplantılarda yeni bir siyasi hareketin kurularak, başına Anayasa profesörü Süheyl Batum'un getirilmesi tasarlandı. Bu çalışmalar sırasında DP'nin ele geçirilme fikri gündeme geldi. Necmettin Karaduman, Hüsamettin Cindoruk'u DP Genel Başkanlığı için ikna edince, yeni parti fikrinden vazgeçildi. Çalışmalar Cindoruk'un DP Genel Başkanlığını kazanması yönünde yoğunlaştı ve 17 Mayıs 2009 tarihinde yapılan kongrede Cindoruk, DP Genel başkanlığına seçildi.

SÜLEYMAN SOYLU UYARDI

DP eski lideri Süleyman Soylu, kongre öncesinde yaptığı açıklamalarda Ergenekon'un partiyi ele geçirmeye çalıştığını belirtmiş ve bunu engellemek için var gücüyle çaba gösterdiğini belirtmişti. Partisine yönelik ciddi sızma işaretleri aldığını belirten Soylu, aynı güçlerin 367 oylaması öncesi DP ve Anavatan Partili milletvekillerinin Meclis'e girmesini engellediğini belirtmişti.

TAHSİN PAŞA KULLANIYORDU

ll. Abdülhamid'in Başkatibi olarak Yıldız Sarayı'nda görev yapan Tahsin Paşa'ya ait olan Filizli Köşk, 19. yüzyılda da sarayın ileri gelenleri tarafından kullanıldı. Geleneksel Türk Evi Planı'na sahip 3 katlı yapı, Türk Parlamenterler Birliği'nin hizmetine sunuldu.

Ergenekon soruşturmasına daha sert siyasi muhalefet

Ergenekon soruşturması sırasında yeniden gündeme gelen ve 28 Şubat sürecinde etkili olan Encümen-i Daniş'in başkanı Necmettin Karaduman'ın Filizli Köşk'te yaptığı gizli toplantılarda, özellikle Ergenekon soruşturmasına yönelik muhalefeti, siyasi zeminde güçlendirmeyi amaçladığı öne sürüldü. Yapılan toplantılarda Cindoruk'lu DP'nin yeni süreçte Ergenekon soruşturmasını hedef alan açıklamalara yoğunluk vereceği kaydediliyor.

Gerçekleri açıklayacağım

Hüsamettin Cindoruk'un genel başkan seçilmesinin ardından partiden istifa eden Aydın Menderes, Süleyman Demirel ve Hüsamettin Cindoruk ile ilgili çarpıcı açıklamalar yapacağını söyledi. Menderes, "Son zamanlara kadar bu insanlar, DP'nin aziz hatırasından, milli irade ve demokrasiden kopmamışlardı. Bundan dolayıdır ki zamana bıraktım bazı şeyleri söylemeyi. Ama aşağı yukarı özellikle son 2 -3 yıldır sürdürdükleri tutumları, sözleri itibariyle bazı açıklamaları yapmak, hatta bunları devam ettirmek bir zorunluluk haline geldi" dedi.

yenisafak



Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,337 µs