rest çekti | " /> rest çekti | "/>

En Sıcak Konular

Türk medyaya rest çekti

26 Mayıs 2009 21:17 tsi
Türk medyaya rest çekti DTP lideri Ahmet Türk basında hakkında çıkan haberlere sert tepki gösterdi. Programında olmasına rağmen Avusturya'ya gitmekten vazgeçmesinin nedenini ise bakın nasıl açıkladı...

Hakkında basında çıkan yayınlara sert tepki gösteren DTP lideri Ahmet Türk, Avusturya gezisini iptal etmesine ilişkin gerekçesini şöyle açıkladı:   

Türk, İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği'nde düzenlenen ''Benim Kentim-My City'' adlı proje tanıtımı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türk, bir gazetecinin ''Bugün aslında Avusturya'da olacaktınız, gezinizi iptal ettiniz. Gidecek misiniz?'' şeklindeki sorusu üzerine, ''Aslında bu akşam Avusturya'ya gitmem, orada bazı görüşmeler yapmam gerekiyordu. Ama basında sanki önümüzde bir duruşma var ondan kaçıyormuşuz gibi bir şeyi gündeme getirmeye çalıştılar. Bu nedenle geziyi iptal ettim. Türkiye'deyim'' diye konuştu.

Türk, ''29 Eylül'de ifade vermeye gidip gitmeyeceğinin'' sorulması üzerine de şunları söyledi:

''Aslında bunun hukuksuz olduğunu söylüyoruz. Bugün de uzun uzun 14. maddeyi yorumladım. Yani 14. maddeye göre hakkımızda açılmış bir dava yok. Biz bütün konuşmalarımızda bu güne kadar Kürt sorununun Türkiye'nin bütünlüğü içinde çözümünü esas alan bir mantığa sahibiz. Şimdi bu bütünlük içinde sorunun çözümünü istiyorsak bunu bölücülük, 14. maddeye aykırılık olarak gündeme getirmek doğru değildir. Zaten hakkımızda açılan davalar suç ve suçluyu övme, örgüt propagandası yapma... Bunların da hiç birisi 14. maddeye girmez. Yani bu hukukun zorlanmasıdır.

Aslında Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi '14. Madde kapsamına girmez' diye erteledi. Yani, 20 Şubat 2008'de, arkadan 8 gün sonra 28 Şubat 2008'de Adalet Bakanlığı dosyayı Yargıtaya gönderiyor. Yani şimdi savcının bunu temyiz etme hakkı var bir ay... Bunu beklemeden Adalet Bakanlığı, bunu Yargıtay'a gönderiyor. Yargıtay 9. Dairesi de böyle bir karar veriyor. Yani hukukun zorlanması olarak değerlendiriyoruz.''

-''HUKUKA SAYGIMIZ VAR''-

Kendilerinin her zaman için hukuka saygılarının bulunduğunu vurgulayan Türk, ''Her zaman gidip ifademizi vermişizdir. Her zaman da kendimizi savunmuşuzdur'' dedi.

Türk, ''TBMM Başkanı Köksal Toptan ile bugün herhangi bir temasının olup olmadığının'' sorulması üzerine, ''Hayır, bugün hiç temasımız olmadı'' karışılığını verdi.

''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan ya da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'ndan yakın zamanda ikinci bir randevu bekliyor musunuz?'' şeklindeki soruya da Türk, şu yanıtı verdi:

''Tabi basın bunu biraz farklı bir noktaya taşımaya çalışıyor. Biz bu ülkede barışa, diyaloğa katkı sunmak istiyoruz. Bizim görüşmek istediğimiz oturup tartışmak. Ortak aklı bulabilmektir. Yoksa görüşmeye de çok meraklı değiliz. Sanki biz çok istiyoruz da sayın Başbakan vermiyor gibi düşünce doğru değildir.

Biz bu ülkenin geleceği, selameti, bu kanın durması için diyaloğa ihtiyaç olduğunu söylüyoruz. Takdir sayın Başbakanındır. Sayın Başbakan görüşürse görüşürüz.''

Ahmet Türk, ''Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile bir görüşmeniz oldu, onun ardından sizin bir araya geleceğiniz söylendi'' denilmesi üzerine, ''Sayın Dışişleri Bakanı Parlamento dışından Bakanlar Kuruluna seçilmiş, görev verilmiştir. Diğer siyasi partileri ziyaret ettiği gibi bizi de ziyaret etmiştir'' dedi.

Türkiye'deki gelişmeler, uluslararası ilişkilerle ilgili Davutoğlu'na bilgi verdiğini ve bu konuda bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade eden Türk, ''Bu ülkede eğer gerçekten ülkenin demokratikleşmesi, sorunların demokratik yollardan çözümü esas alınıyorsa, siyasilerin zaman zaman bir araya gelip sorunlar üzerinde tartışması gerekir. Biz, buna her zaman açığız'' diye konuştu.

Türk, bu görüşmelerde her zaman büyük yarar gördüklerini söyledi.

Türk, ''Peki korkuyor musunuz?'' şeklindeki soru üzerine de ''Hani diyorlar ki 'korkan çiftçi darı ekmez' Buna benzer bir şey var. Korkmak için bir sebep yok. İnandığımız şeyi yapıyoruz'' yanıtını verdi.

aa



Bu haber 522 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,524 µs