En Sıcak Konular

MHP'nin işsizlik önergesi reddedildi

26 Mayıs 2009 19:54 tsi
MHP'nin, işsizlik sorununun araştırılmasına ilişkin önergesinin bugün TBMM Genel Kurulunda görüşülmesi istemi reddedildi.

TBMM Başkanvekili Meral Akşener başkanlığında toplanan Meclis Genel Kurulunda, gündemdışı konuşmaların ardından, Danışma Kurulunun toplanamaması üzerine, MHP; işsizlik sorunu ile ilgili verdiği Meclis araştırması önergesinin bugün görüşülmesini istedi.

Önerinin lehinde konuşan MHP Aydın Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu, Türkiye'de işsizliğin gittikçe arttığını, bunun sonucunda da iç göç yaşandığını söyledi.

2000'de yüzde 3,9 olan işsizlik oranının, 2009'da yüzde 16,1'e yükseldiğini belirten Kumcuoğlu, "Siz hala Türkiye'nin doğru ve iyi yönetildiğini mi iddia ediyorsunuz? Gözünüzü açın, gerçekleri görün" dedi.

TÜİK'in "KKK", yani iktidarı "Kollama ve Koruma Kurulu" haline dönüştüğünü iddia eden Kumcuoğlu, ülkedeki her 3 gençten birinin işsiz olduğunu söyledi.

Önerinin aleyhinde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, "2002'de yüzde 10,3 olan işsizlik oranının 2009'da 16,1'e yükselmesi doğru. Ama gerçek anlamda bir değerlendirme yapmak için detaylara bakmak gerekiyor" diye konuştu.

"TÜİK, 15 yıl önce hangi kritelerlere göre rakamları belirleyip açıklıyorsa, bugün de aynı şekilde açıklıyor" diyen Canikli, 2002'de tarımdaki istihdam oranı yüzde 34,9 iken, 2009'da bu oranın yüzde 22,2'ye gerilediğini, bunun da tarım sektöründen diğer sektörlere kayma olduğu anlamına geldiğine işaret etti.

Canikli, tarımdaki istihdamın bugün, 2002'ye göre gerilediğini ifade ederek, "Tarım dışı sektörlerde çalışan sayısı 2002'de 13 milyon 896 bin iken, bu sayı 2009'da 15 milyon 389 bine çıkmıştır. AK Parti hükümetleri döneminde, dünyada yaşanan ekonomik krize rağmen tarım dışı istihdamda 1,5 milyon yeni istihdam oranı yakalandı" dedi.

Önerinin lehinde söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Cevdet Selvi, Türkiye'de 7 milyon işsiz bulunduğunu öne sürdü.

Hükümetin, işsizlik rakamlarının artması sonucunda 2004'ü "işsizlikle mücadele" yılı olarak ilan ettiğini, ancak buna rağmen işsizliğin azalmadığını, tam tersine artarak günümüze kadar geldiğini belirten Selvi, üretim yetersizliğinden dolayı tarım ürünü ithal edildiğini ifade etti. Konuşmaların ardından MHP'nin önerisi reddedildi.



Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,353 µs