En Sıcak Konular

Başbuğ'dan önemli mesajlar

26 Mayıs 2009 17:49 tsi
Efes 2009 Tatbikatı'nı izleyen Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, önemli mesajlar verdi...

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Efes 2009 Tatbikatı ile TSK'nın müşterek harekatların planlanması ve icrasındaki geldiği mükemmel noktanın görüldüğünü belirterek, "Silahlı Kuvvetlerin erişmiş olduğu ateş gücü ve gece harekatı imkan ve kabiliyetlerini izleyen ve görenlerden Türkiye'nin dostları mutlu olur, düşmanlarıysa herhalde çok derin bir düşünce içine girmek durumundadır" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, İzmir'in Seferihisar ilçesi Doğanbey Körfezi açıklarında yapılan Efes 2009 Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı'nın tamamlanmasının ardından bir konuşma yaparak, Efes serisi tatbikatların TSK için önemini vurguladı. Her yıl icra ettiği müşterek tatbikatlardan olduğunu ve Silahlı Kuvvetler için en önemli tatbikatların başında geldiğini ifade eden Orgeneral Başbuğ, müşterek tatbikatların hem planlaması hem de icrası açısından son derece zor tatbikatlar olduğunu vurguladı.

Efes Tatbikatı'nın da TSK'nin tüm unsur ve birliklerinin hep birlikte yer aldığı bir tatbikat olduğunun altını çizen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, şunları söyledi:
"Şunu bugün hep beraber izledik ve şu kanaate erdik ki bugün Türk Silahlı Kuvvetlerinin müşterek harekatı planlama yeteneği ve bu müşterek harekatı icra yeteneği mükemmel seviyededir. Bugün gerçekten bu tatbikata katılan Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri birlikleriyle Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı birliklerinin yaptığı harekattan iftihar duydum. Tekrar ediyorum, müşterek harekatların planlanması ve icrası basit değildir. Ama bugün gördük ki müşterek harekatların planlaması ve icrası bakımından Türk Silahlı Kuvvetleri gerçekten mükemmel bir seviyeye ulaşmış durumdadır."

Orgeneral Başbuğ, "Bugün eğitim seviyesinin, Silahlı Kuvvetlerin bütününü kavrayacak şekilde mükemmel noktaya geldiğini gördük" diyen Orgeneral Başbuğ, TSK için diğer önemli unsurun da birliklerin modern harp araç ve gereçleriyle donatılması ve bunların başarıyla kullanılması olduğunun altını çizdi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, Efes 2009 Tatbikatı'nın, TSK'nın bir önemli özelliğini daha ortaya koyduğunu ifade ederek şöyle devam etti:

BAŞBUĞ'DAN ÖNEMLİ MESAJ

"Bugün gerçekten burada Silahlı Kuvvetlerin erişmiş olduğu ateş gücünü fiili olarak görmek ve elde edilen sonuçları izlemekten büyük mutluluk duyuyoruz. Daha fazla bir şey söylemeye gerek yok, hepiniz bunun bugün canlı şahidisiniz. Herhalde bugün hiçbiriniz ateş bölgesinde olmak istemezdiniz. Bugün Silahlı Kuvvetlerin erişmiş olduğu ateş gücü ve gece harekatı imkan kabiliyetini izleyen ve görenlerden Türkiye'nin dostları mutlu olur, düşmanlarıysa herhalde çok derin bir düşünce içine girmek durumundadır."
Orgeneral Başbuğ, basın toplantısının ardından tatbikatta görev alan birlik komutanlarına teşekkür ederek, kol saati hediye etti.



Bu haber 663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,172 µs