En Sıcak Konular

7 Haziran itibariyle Hepimiz Filistinliyiz

26 Mayıs 2009 16:17 tsi
Filistin Sivil Dayanışma Konferansı’nın sonuç bildirgesi yayınlandı. Bilgidirgede "Hepimiz Filistinliyiz” adlı bir kampanya başlatılacağı belirtildi ve İsrail mallarına etkin boykot başlatılacağı belirtildi.

22-23 Mayıs tarihlerinde İHH İnsani Yardım Vakfı’nın ev sahipliğinde Dünya Müslüman Alimler Birliği, İslam Ulusal Konferansı, Gazze Ambargosunun Kaldırılması ve Filistin’in Kurtuluşu Uluslar arası Komitesi, Saldırıya Karşı Küresel Kampanya, Ulusal Arap Konferansı Örgütü, Dünya Müslüman Parlamenterler Forumu, Kudüs Müessesesi, Filistin İçin İşbirliği Cemiyeti, Arap Doktorlar Birliği ve El Muctema Dergisi (Kuveyt)  tarafından Beylikdüzü Kaya Ramada Otel’de düzenlenen Filistin Sivil Dayanışma Konferansı’nın sonuç bildirgesi açıklandı.

Filistin Sivil Dayanışma Konferansı’nın sonuç bildirgesinde İsrail ve İsrail’e destek veren ülke mallarına etkin boykot kararı çıktı. 7 Haziran 2009 tarihinden itibaren “Hepimiz Filistinliyiz” adlı bir kampanya başlatılacağı, İsrail mallarının etkin bir şekilde boykot edileceği açıklandı. Bu kampanya çerçevesinde Filistin davasının haklılığı haber, belgesel, gözlem, sinema, bilgi, belge vs. araçlar kullanılarak tüm dünyaya anlatılacak.

Küdüs Filistin’in başkentidir

Sonuç bildirgesinde “Kudüs şehri, binlerce yıldan beri İslami ve Hıristiyan mukaddesat bakımından ve tarihi Filistin-Arap medeniyeti itibariyle Filistin’in başkentidir. Bunu şiddetler vurgularız” denildi.

Alınan diğer kararlar şu şekilde:

Siyonist suçluların yargılanması için uluslar arası mahkemelerde dava açılacak. İsrail ürünlerinin yanı sıra İsrail’e yardım eden ülkelerin malları da etkin bir şekilde boykot edilecek. Boykot edilecek ürünlerin listesi hazırlanacak. Şimdiye kadar zayıf kalan boykot bundan sonra daha etkin olacak. Bu malların neden boykot edilmesi gerektiği herkese anlatılacak.

Kongre daimi destek stratejisini kabul etmiş olup Filistin ve halkıyla daimi aktif iletişimin önemini vurgulamıştır. Kongre, Siyonizmin sahte ve batıl iddialarını çürüterek Filistin davasını bütün boyutlarıyla ve bütün olaylarıyla hür halkların vicdanlarında, dünyanın bilincinde canlı tutma mesajını benimsemiştir. Kongre, Filistin davasının hak ve adil bir dava olduğunu, dünyanın hür ve şerefli insanlarının bu hak davaya destek ve onu savunmakta ortak bulunduğu hususunu vurgular. Kongre, Filistin’e destek için çalışan herkesle işbirliği ve bütünleşmeyi bir metot ilkesi olarak vurgular.

Siyonist  oluşumun cürüm ve suçlarını ortaya koymak, insani ilkeleri, uluslar arası yasaları ve kuralları nasıl çiğnediğini belgelendirmek çok önemlidir.

Siyonist oluşumun suç ve cürüm işleyenlerini mahkemeye çıkarmak için gerekli belge delilleri toplamak amacıyla uluslar arası teşkilatlar ve hukuk kuruluşları nezdinde yasal ve parlamenter araçlarla çalışmalara devam edilmelidir.
Kongre herkesi, Kudüs şehri ve civarında ev ve arazi satın almak için mal toplama amacıyla çalışan kuruluşlara destek vermeye çağırır. Kongre, İslam topraklarındaki çatışma bölgelerinde bulunan bütün Müslümanlara, Müslüman kanı dökmenin haram olduğunu hatırlatır, Müslüman’ı yurdundan etmekten ve aç bırakmaktan sakındırır.

Türkiye Başbakanına teşekkür

Kongre, bir yandan İslam devletlerinin Filistin’e destek konusunda kendi halklarının isteklerini gerçekleştirmeleri vakti gelmiştir diye uyarmayı vazife bilirken diğer yandan Türkiye Başbakanının bu toplantıyı teşvik edici telgrafına teşekkür eder ve Türkiye’yi  sahip olduğu ağırlık ve güç itibariyle Filistin davasına destek olması ve çeşitli Filistin grupları arasında diyalog faaliyetinin başarılı kılınması noktasında daha fazla rol almaya davet eder.

(Haber 7)




Bu haber 669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,835 µs