kadın tuzağı | " /> kadın tuzağı | "/>

En Sıcak Konular

Bürokratlara şok kadın tuzağı

26 Mayıs 2009 14:30 tsi
Bürokratlara şok kadın tuzağı Ergenekon'da yeni bir fişleme rezaleti daha...

Ergenekon sanığı emekli Org. Eruygur'dan çıkan belgede Dışişleri ve İçişleri bürokratlarından sonra kamu bürokratlarının da fişlendiği ortaya çıktı. Bürokratlar "kadın düşkünü, kullanılabilir" diye fişlenmiş...

Ergenekon'un bürokrat fişlemeleri Ankara'yı karıştırdı. Daha önce Dışişleri ve İçişleri Bakanlıklarını bürokrasisiyle ilgili çarpıcı fişleme belgeleri ortaya çıkmıştı. Şimdi de ekonomi bürokrasisi ile ilgili Ergenekon fişlemelerine ulaşıldı. Ergenekon soruşturması kapsamında 1 Temmuz 2008'deki 6. dalga operasyonda gözaltına alınan Jandarma eski Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur'un orduevindeki ofisinde ele geçen fişleme belgelerinde yok yok.

Her adımları takibe alınmış

Eruygur'dan ele geçirilen 5 numaralı CD'de yer alan "irtibatlar" başlıklı dosyada kamu bürokrasinin üst seviyelerinde görevli çok önemli isimlerle ilgili çarpıcı notlar çıktı. Fişleme belgelerinde bürokratların özel hayatlarından seyahatlerine, tatillerinde kimlerle birlikte olduklarına kadar çok detaylı bilgilere yer verilmiş. Hatta bazı bürokratların kurum araçlarını özel işlerinde kullandıkları, ne zaman nereye gittikleri bile kaydedilmiş.

Eruygur'dan elde edilen fişleme belgelerine göre özellikle ekonomi bürokratlarının seçiminden yerleştirilmesine, görevde bulundukları dönemdeki attıkları imzalara kadar her adımları yakın takibe alınmış. Üst kurullarda yer alan müfettişler, baş müfettişler, kurul üyeleri 'yararlanılabilir' ya da ' faydası olmaz' şeklinde ikiye ayrılmış. Solcu, Alevi ya da ulusalcı bürokratlar özellikle tespit edilerek 'desteklenmeli' notu düşülmüş.

HÜKÜMET GiTSiN ASKER GELSiN

Şener Eruygur'dan elde edilen fişleme belgeleri arasında Telekom Üst Kurulu'na ait ilginç fişleme belgeleri de çıktı. Bürokratların tek tek fişlendiği, siyasi görüşlerinin, aile ilişkilerinin not edildiği belgeler arasında 13 üst düzey bürokrata yer verilmiş. İşte bazıları;

Y.Ş.K: Sinsidir. Üst düzeydekilerle arasını iyi tutmaya çalışır. Hükümet aleyhinedir. Askerin hükümetin yerine gelmesine taraftar olduğunu söyler. AB karşıtı. Yararlanılabilir.

S.Y: Aşırı solcu. İrtibat var.

M.Y: Hükümet ve AB karşıtı. İrtibat var.

C.Ö: Hükümet aleyhine çalışır. MHP'li olmakla birlikte Devlet Bahçeli muhalifleriyle yakın ilişki içinde. Her yere girip çıkar ve her türlü adamla oturup görüşür. Yararlanılabilir.

“Her türlü adamla görüşür, yararlı”

F.C: Hükümet aleyhtarı. Yararlanılabilir. 2005 yılı yaz tatilinde ABD’de 40 günlük bir eğitim programına gitti. ABD'de uzunca bir tatil yaptı. Bu dönemde 24 bin YTL harcırah aldı.

E.K: MHP'lidir. XX'in çıkarlarını korumak için çalışır. XX adlı şirketin işlerini takip eder. Yararlanılabilir.

M.E: Hukuk fakültesinde akademisyendi. Binali Yıldırım tarafından Mart 2004'te kurul üyeliğine atandı. Kadın tarafı var. Almanya'da bir sevgilisi var. Yurtdışı görevlerde ona uğrar. İTÜ konsey 2004 katılımcı listesine sevgilisini Türk delegasyon listesine kaydetmiş ve resmi toplantılara sokmuştur. TK'nın araçlarını özel işlerinde kullanmaktadır. Örneğin, ailesini karşılamak üzerine havalimanına 4 resmi araç göndertmiştir. Faruk Cömert ile bağlantılıdır. Yararlanılabilir.

İşte skandal fişlemeler

Başmüfettiş, müfettiş ve Mülkiye Müfettişleri'nin fişlendiği dosyada Çalışma Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı'ndan 47 bürokratla ilgili fişleme belgeleri ortaya çıktı. İşte onlardan bazıları:

T.G (Başmüfettiş): Mümtaz Soysal'ın yakın arkadaşı. Parti çalışmalarına katıldı. ADD, ÇYDD gibi derneklerle yakın ilişki içinde. Aktif ve verimli.

M.O ( Müfettiş): İşçi Partili, organizasyonlara katılır. Aktif. Problem yok.

H.G ( Müfettiş): 1986'da askeri liseden ayrılmış.

H.G ( Müfettiş): Dayısı son seçimde Sinop'tan CHP adayıydı. Biraz zayıf. Beklentileri var. Destek olunmalı.

M.A ( Müfettiş): Aşırı çıkarcı. Dikkatli olunmalı. Yararlanılmalı.

“İrticayı destekliyor, kullanılabilir”

N.O ( Müfettiş): Alevi. İrtica operasyonlarına destek oluyor. Yararlanıyoruz.

A.K ( Baş müfettiş): Ankaralı. Dedesi ve babası Ziraat Bankası'nda başmüfettişti. Kadın düşkünü. Sürekli yurtdışına gider. İrlanda ve Küba'ya gitti. Kullanılabilir.

H.U ( Baş Müfettiş): Konyalı. Ailesi İzmir'de yaşıyor. Eşi geleneksel kapalı. Cumaya gider.

M.G ( Baş Müfettiş): Asker çocuğu. Erzurumlu. Eşi öğretmen. Asker, kaymakam ve valilerle aktif halde görüşüyor. İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği yapmış.Vali olamadığı için hükümete çok kızgın. Hükümetin yıkılması gerektiğini söylüyor.

H.K (Baş müfettiş): Eski Masak Başkan yardımcısı. MASAK'ta kadrolaşmada en etkili isimlerdendi. Solcu. İrtibat var. Yararlanılıyor.

T.Y (Genel Müdür): ( Hazine’nin en önemli genel müdürlüğü.) Babası Paşa imiş. Hükümet istediği halde görevden alamıyor. Hükümeti takmıyor. Gerekirse tehdit ediyor. İrtibat var.

BUGÜN




Bu haber 728 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,706 µs