olay röportaj | " /> olay röportaj | "/>

En Sıcak Konular

İngiliz gazetesinden olay röportaj

26 Mayıs 2009 12:57 tsi
İngiliz gazetesinden olay röportaj Kandil dağında PKK'nın üst düzey yöneticisi Murat Karayılan ile röportaj yapan İngiliz The Times gazetesi, "PKK Türkiye'ye zeytin dalı uzatıyor" diye yazdı. Karayılan'ın önerisi bakın neymiş?

Kandil dağında PKK'nın üst düzey yöneticisi Murat Karayılan ile röportaj yapan İngiliz The Times gazetesi, "PKK Türkiye'ye zeytin dalı uzatıyor" diye yazdı. Karayılan, röportajda Kürt sorununa barışçıl çözüm için 'İskoç modeli' önerdi

 Kandil dağında PKK'nın üst düzey yöneticisi Murat Karayılan ile röportaj yapan İngiliz The Times gazetesi, "PKK lideri savaşı sona erdirmek için Türkiye'ye zeytin dalı uzatıyor" diye yazdı.

"Türkiye ile 25 yıldır süren ve 30 bin cana mal olan çatışmaya bir son verilmesini öneren Kürt gerilla lideri barış teklifinin her iki tarafın da kaçırmaması gereken nadir bir fırsat olduğuna inanıyor" diyen gazetenin Anthony Loyd imzalı haberinde Karayılan'ın şu açıklamaları bulunuyor:

"Bir dönüm noktasındayız. Kürtler savaşı sürdürmek istemiyor. Kürt sorununu daha fazla kan dökülmeden çözebileceğimize inanıyoruz. Türkiye'de, Türkiye'nin sınırları içerisinde, barışçıl ve demokratik bir çözüm için hazırız."

Röportaj sırasında Karayılan'ın PKK'nın Türkiye'de yaşayan 12 milyon Kürt için bağımsız bir devlet kurma yönündeki esas talebinden vazgeçme iradesini vurguladığını ve ateşkesin sağlanması ve savaşa son verilmesi için müzakerelere başlanması dahil olmak üzere barışa yönelik temel adımlar atılmasını önerdiğini belirten gazetenin röportajında Karayılan şöyle devam ediyor:


'TÜRKİYE DE İNGİLTERE'NİN YAPTIĞINI YAPMALI'
"İngiltere, kendi parlamentolarına sahip olmalarına izin vererek İskoçların iradesini kabul etti ve Türklerin de bizim için yapmaları gereken bu. İrlanda tarihi üzerine çalıştım ve bu süreçte yer alan insanlarla görüştüm. Bu mücadelelerin gelişimini ve aşamalarını biliyorum. Türkiye'nin bizim sorunumuzu Britanya'nın çözdüğü şekilde çözmesi gerekiyor.
"Bir savaş oldu. Hem Türk hem de Kürt toplumları zarar gördü. Her iki taraf da birbirini affetmek zorunda. Herkes buna iştirak etmeli, Abdullah Öcalan dahil. Affetmek barış için gerekli. Kürtler ve Türkler beyaz bir sayfa açmak zorunda"
"Bir yol ayrımındayız. Türkiye bu yollardan birini seçmek zorunda. Eğer Türkiye, bizim tekliflerimizi kabul etmez ve bize saldırmaya devam ederse, o zaman elbette kendimizi savunmak için her yolu kullanırız, buna misilleme de dahil. Türkiye bize istediği kadar 'teröristler' diyebilir, ama Türkiye PKK'nın Kürt sorununa çözüm gerçeğinin bir parçası olduğunu kabul etmek zorunda."

Akşam



Bu haber 807 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,870 µs