En Sıcak Konular

Hapçı Kalkancı'ya 43 yıl isteniyor

26 Mayıs 2009 11:09 tsi
Fabrikasında yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirilen 28 Şubat'ın sahte şeyhi Ali Kalkancı hakkındaki soruşturma tamamlantı. 43,5 yıla kadar hapsi isteniyor.

İş yerinde uyuşturucu bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan Ali Kalkancı'nın "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, uyuşturucu imal etmek ve ticaretini yapmak" suçlarından 43,5 yıla kadar hapsi istendi.

Kalkancı'nın fabrikasında ele geçirilen 353 bin 680 kilogram uyuşturucu hapın Birleşik Arap Emirliklerine gönderileceği iddia edildi.

Büyükçekmece Haramidere'deki fabrikasında 353 bin 680 kilogram captagon hap ele geçirilen Ali Kalkancı ve oğlu Hüseyin Kalkancı'nın da aralarında bulunduğu 16 sanık hakkındaki soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Kadir Altınışık tarafından hazırlanan iddianamede, uluslararası seviyede sentetik uyuşturucu madde kaçakçılığı ile mücadele kapsamında teknik takipler yapıldığı, bu çalışmalar sonucunda uyuşturucu madde imalatı ve yurt dışına sevkıyat organizasyonunun tespit edildiği anlatıldı. Şüpheli şahısların Büyükçekmece'de faaliyet gösterdiklerinin belirlendiği ifade edildi.

İddianamede şüpheliler Ali Kalkancı ve Abdülkadir Ekicioğlu'na ait Haramidere'deki kozmetik fabrikasında bir arabaya çuvallar içinde uyuşturucu yüklendiğinin tespit edilmesi üzerine arama yapıldığı belirtildi. Aramada 16 çuval içerisinde toplam daralı ağırlığı 353 bin 680 kilogram captagon hap ele geçirildiği ifade edildi.

İddianamede, fabrika ortaklarından Ekicioğlu'nun Ali Kalkancı ile birlikte hareket ettiği, ele geçirilen captagon hapları işletmeciliğini Ali Kalkancı'nın yaptığı fabrikada imal ettiği anlatıldı. Söz konusu hapların şüpheli Orhan Sağlar aracılığıyla Hatay'da bulunan bir firma adacılığıyla Mersin Limanı'nda yasal yük içerisinde zulalanarak deniz yolu ile Birleşik Arap Emirlikleri'ne gönderileceği iddia edildi. İddianamede Ekicioğlu'nun 200 bin dolar teslim aldığı da anlatıldı.

Şüphelilerden Veli Dönmez'in uyuşturucu hapların bulunduğu fabrikada kimya mühendisi olarak çalıştığı belirtilen iddianamede, Ali Kalkancı'nın, ele geçirilen uyuşturucu hapların imal, üretim ve pazarlanması konusunda Abdülkadir Ekicioğlu ile birlikte hareket edip söz konusu organizasyonun liderliğini yaptığı anlatıldı. Ali Kalkancı'nın oğlu Hüseyin Kalkancı'ya uyuşturucu hapların yapımında kullanılan maddelerin değirmenden geçirilmesi konusunda geç saate kadar çalışması hususunda talimat verdiği iddia edildi. Hüseyin Kalkancı'nın ise babasının verdiği talimatları yerine getirdiği de belirtildi.

İddianamede, Ali Kalkanı ve Abdülkadir Ekicioğlu'nun "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, uyuşturucu imal etmek ve uyuşturucu ticareti yapmak" suçlarından 12 yıldan 43,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Kalkancı'nın oğlu Hüseyin Kalkancı'nın ve kimya mühendisi Veli Dönmez'in de aralarında olduğu 6 sanığın "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak ve uyuşturucu imal etmek" suçlarından 1 yıldan 23 yıla kadar hapisle, diğer 8 sanığın ise "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak ve uyuşturucu ticareti yapmak" suçlarından 11 yıldan 25,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

(CİHAN)



Bu haber 650 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,728 µs