En Sıcak Konular

İfade krizinde yeni formül

26 Mayıs 2009 08:12 tsi
İfade krizinde yeni formül Meclisin krizi çözmek için kullanacağı formül belli oldu.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazı gönderen TBMM Başkanlığı "İfadeye çağırdığınız milletvekilleri, sürekli seyahatte oldukları için kendilerine ulaşılamadı" dedi.

Mahkemenin, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk’ün bugünkü duruşmasında krizi büyütmemek için TBMM’ye yeniden tebligat çıkarması bekleniyor.

DTP’li beş milletvekilinin yargılandıkları davada ifade vermeye çağrılmalarıyla başlayan krize, geçici çözüm bulundu. Bugünkü duruşmada mahkemenin, TBMM’ye yeniden tebligat göndermesi ve gelecek yanıtın beklenmesine karar vererek duruşmayı ertelemesi bekleniyor.

1994’de DEP’li milletvekillerinin, TBMM önünde gözaltına alınması sahnelerinin yeniden yaşanmaması için ifade krizinde ara formül arandı. Krizi aşmak için DTP ile yapılan görüşmelerden bir sonuç çıkmayınca TBMM Başkanlığı, Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne bir yazı gönderdi. Dün mahkemeye ulaşan yazıda, "İfadeye çağırdığınız milletvekilleri, sürekli seyahatte oldukları için kendilerine ulaşılamadı. Ancak tebligatlar sekreteryalarına teslim edilmiştir" denildi.

Bugünkü duruşmaya Türk gitmeyecek

Bu yazı üzerine DTP Genel Başkanı Ahmet Türk’ün bugünkü duruşmasında mahkemenin, krizi büyütmemek için TBMM’ye yeniden tebligat çıkarması ve gelecek cevap yazısının beklenilmesine karar vererek duruşmayı ertelemesi bekleniyor. Türk ise Ankara’da olmasına rağmen partisinin aldığı karar gereğince bugünkü duruşmaya gitmeyecek. Türk’ün, Başbakan Tayyip Erdoğan’dan istediği randevuya yanıt gelebileceği beklentisiyle bugün çıkmayı planladığı üç günlük Avusturya gezisini iptal ettiği öne sürüldü.

Öcalan: İfade vermeyin

Terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan, avukatlarıyla yaptığı son görüşmede, "Teslimiyeti kabul etmek alçaklıktır" diyerek DTP milletvekillerinin ifade vermemesini istedi. Öcalan’ın, PKK’ya yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı’nda şu açıklaması yer aldı: "DTP milletvekillerini de zorla ifadeye çağırıyorlar. Bu hukuksuzluktur. Aslında bu bir kuşatmadır. Birkaç yıldır onları içeri almak istiyorlar. Kuşatarak boğmak istiyorlar, teslim almak istiyorlar. DTP’li milletvekilleri bunları iyi görmelidir, bu oyunlara gelmemelidir. Eğer ifade vermeye gitselerdi onları içeri alırlardı ve bu onursuzluk olurdu. DTP milletvekilleri dokunulmazlıkları var, bunu da kullanarak her türlü tedbirini alsın."

Hürriyet



Bu haber 422 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,500 µs