En Sıcak Konular

Ünlü şirketlere kaçak elektrik cezası

25 Mayıs 2009 20:11 tsi
BEDAŞ affetmedi! Aralarında çok ünlü markaların da yer aldığı bir çok firmaya ceza yağdı...

Kaçak elektrik kullanımını azaltmaya yönelik kapsamlı bir çalışma yürüten Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (BEDAŞ) bu kapsamda büyük sanayi kuruluşlarına rekor cezalar kestiği ortaya çıktı. Sadece AS-RABAK Elektrolitik Bakır Tel Üretim İşletme Sanayi firmasına 5 milyon TL civarında ceza kesen BEDAŞ, bu firmanın yanı sıra, ünlü markaların dağıtıcısı olan Dinamik Gıda Üretim Pazarlama Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti., Trafo Mag ve Hilteks gibi firmalara da ortalama 3-4 milyon TL arasında ceza kesti. Diğer firmalara kesilen cezalar ise bin ile 100 bin TL arasında sınırlı kaldı.  Öte yandan edinilen bilgiye göre BEDAŞ'ın kaçak elektrik avı ise 6 ay önce başladı.

Konunun ortaya çıkmasının ardından görüşlerine başvurduğumuz BEDAŞ yetkileri de kesilen cezaları doğruladı. Ancak ayrıntı vermekten kaçındı.  BEDAŞ yetkilileri toplamda kesilen cezaların ise 90 milyon TL’ye ulaştığını ve 100'e yakın firmayı kapsadığını ifade etti. 
 
BEDAŞ’IN MÜCADELESİ KAÇAĞI REKOR ORANDA AŞAĞI ÇEKTİ
 
Kaçak elektrikte en fazla suiistimalin yaşandığı iller arasında gelen İstanbul’da bu oran hızla azalıyor. Sıkı bir kaçak denetim politikası uygulayan BEDAŞ yönetimi, 2000’lerde yüzde 24 olan kaçak elektrik kullanımını yüzde 10’lara kadar indirmeyi başardı. Bu sayede gelirlerini de artıran kurum örnek gösterilen bir yönetim başarısına imza attı. Bu başarıdaki öne çıkan bir başka unsur ise kaçak elektrik kullanan büyük firmaların da korkusuzca üzerine gidilmesi oldu. Bu kapsamda 3.8 milyon abonenin 600 bini mercek altına aldındı ve 90 milyon TL’lik cezai işlem uygulandı. Çalışmalarını sessiz ve derinden yürüten BEDAŞ, rekor sayılacak cezaları ise uzun süre kamuoyundan gizlemeyi başardı. Habertürk’ün ortaya çıkarması üzerine olayı sadece doğrulamak ile yetinen BEDAŞ yetkilileri bu konudaki mücadelenin ise son teknoloji yatırımları kullanılarak sürdüğünü belirtti.

haberturk



Bu haber 874 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,933 µs