En Sıcak Konular

MHP: Mayın ile etnisiteyi birbirine karıştırıyor

25 Mayıs 2009 17:16 tsi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mayın temizliği ile etnik temizliği birbirine karıştırdığını belirterek, konunun birbiriyle bağdaştırılmasının hayret verici olduğunu söyledi.

Vural, Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, parti olarak mayın temizlemeye karşı olmadıklarını MHP'nin 2001 yılında ortak olduğu hükümet döneminde Türkiye-Gürcistan, Türkiye-Bulgaristan arasındaki mayınların kaldırılmasına ilişkin ikili anlaşmaların yapıldığını anımsattı. Vural, Hükümet tarafından sunulan yasa tasarısının, mayın temizleme karşılığında arazisinin başkalarına kullandırılması olduğunu bildirdi.

Bir ihale için özel kanun çıkartılmak istendiğini, amacın da mayın temizlemek olmadığını savunan Vural, MHP olarak mayınların temizlenmesini arzu ettiklerini kaydetti.

Başbakanın, bu konuda, muhalefetin bir teklifinin olmadığı yönünde açıklamalarının olduğunu belirten Oktay Vural, ortaya koyulan irade karşılığında ise kendilerini “etnik temizlik yapmakla ve ırkçılıkla” suçladığını söyledi. Vural, “Bu toprakları, biz işleyemeyecek miyiz Sayın Başbakan? İşleyemeyecek duruma, aciz duruma düşürdünüz. Bu ülkenin insanları bu toprakları işletemeyecek mi? Bunun için yap-işlet-devret mi gerekiyor. Başbakanın bu düşüncesi Türk milletini dışlayan, Türk milletini kendi topraklarını işlemesini istemeyen ayrılıkçı, bölücü, ırkçı bir yaklaşım tarzının tezahürüdür” dedi.

“...NİYE RAHATSIZ OLUYORSUNUZ?”

Başbakana, “Siz, Türk milletinin, bu toprakları işlemesinden niye rahatsız oluyorsunuz?” sorusunu yönelten Vural, “Yoksa Türkiye Türk milletine bırakılamayacak kadar önemli bir ülke de onun için mi gayret ediyorsunuz? Bunların cevabını bilmek hakkımızdır. Bu toprakların millete açılmasını istemekten başka tabii ne olabilir? Ama Başbakan bize ambargo koyuyor, bu millete ambargo koyuyor. Yapmayın diyor. Başbakanın asıl düşüncesi açığa çıkmıştır. Mesele, mayın temizlenmesi değil, temizlenen toprakların ne uğruna, hangi pazarlıklar uğruna vermektir” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın Davos'taki “one minute”den sonra özür hediyesi olarak bu tasarıya dört elle sarıldığını öne süren Vural, “Sayın Başbakan, biz bu ülkede sadece işçi mi olacağız, bekçi mi olacağız. Biz bu toprakları işletemeyiz miyiz? Bu ülkenin refahı, zenginliği bizim insanlara verilemez mi? Bunları istemek ayrımcılık mı? Sizin Türk milletini dışlayan anlayışınız asıl ayrımcılıktır. Asıl Başbakan bunun hesabını vermelidir. Bu millete neden şaşı bakmaktadır?” dedi.

ETNİK TEMİZLİK

Oktay Vural, Başbakanın tavrının “mandacı zihniyetin tipik bir örneği” olduğunu savundu. Vural, Başbakanın kimin adına konuştuğunu açıklaması gerektiğini, Türkiye'nin de kendi toprağını işletememekle karşı karşı olduğunu ifade etti. Başbakanın “bu topraklarda etnik temizlik yapıldığı” şeklindeki açıklamalarına da değinen Vural, şöyle devam etti:
“Sayın Başbakanın 'etnik kimlikleri kovduk' ifadesi, Türk milletine yönelik bütandır, hakarettir. Bu millet, tarihin hiçbir yerinde ırkçı olmamıştır. Bir tarafta bu milleti 36 etnik gruba böleceksiniz, sonra da diyeceksiniz ki etnik kimlikleri kovduk. O zaman sorarlar sana, bu etnik kimlikleri sayıyorsun da hani sen bunları kovmuştun diye. Başbakan neyin özlemi içindedir, ben bunun açıklanmasını istiyorum. Kurtuluş Savaşı'ndan önceki Sevr dönemi özleminde misiniz? Lozan Andlaşması'nın imzalanmamış olmamasını mı arzu ediyorsunuz, doğrusu hayretler içindeyim. Büyük Ermenistan kurmak amacıyla Van'ı, Erzurum'u yakanlara tedbir olarak alınan önlemleri adeta bir etnik temizlik yapılmış gibi sunmak kimlerin ekmeğine yağ sürüyor. Türkiye Cumhuriyeti içinde Rum, Ermeni vatandaşlarımız vardır. Bunlar bizim zenginliğimizdir. Sayın Başbakan maalesef Orhan Pamuk gibi konuşmuştur. Bir mayın temizlemek için milleti kötülemeye değmez.”

Vural, Başbakanın mayın tarlası ile domates tarlasını birbiri ile karıştırdığını ifade ederek, yasa tasarısının geri çekilmesi halinde Genel Kurulda oy birliği ile kabul edileceğini söyledi.

Gazetecilerin, “Devlet Bakanı Egemen Bağış'ın Almanya Başbakanı Merkel, Fransa Başbakanı Sarkozy'e rol modeliniz Bin Ladin mi, Tayyip Erdoğan mı olsun?” şeklindeki açıklamasını sorması üzerine Vural, “Allah akıl fikir versin. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanını, Bin Ladin ile mukayese etmek bile bu millete hakarettir. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanını bir teröristle mukayese ederek, kendine seç deniyor? Bu nasıl bir zihniyettir? Bu, Türk milletine bir hakarettir, doğru bir benzetme değildir” dedi.

DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna'nın terörist başı Abdullah Öcalan ile diyalog kurulması yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine de Vural, “Böyle bir şeyin kabul edilmesi mümkün müdür? Bugün fırsat diye açılan pencere Türkiye'yi hangi noktalara götürecektir bunların çok iyi düşünülmesi gerekmektedir” karşılığını verdi.

A.A.



Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,629 µs