En Sıcak Konular

AKP'li Başkan'a 2 yıl hapis istemi

25 Mayıs 2009 12:26 tsi
ZONGULDAK’ın Çaycuma İlçesi Belediye Başkanı AKP’li Mithat Gülşen hakkında, yeşil alana okul yapımına onay vermesine karşı çıkan ve bunun iptalini isteyen dilekçelerini makamında kendisine teslim etmek isteyen Çaycuma Emek ve Demokrasi Platfor

Çaycuma Belediye Meclisi, 6 Ekim 2008’de aldığı kararla ilçe merkezindeki Belediye Sosyal Tesisleri’ne ait 11 bin metrekarelik yeşil alanı, işadamı Rifat Güpgüpoğlu’nun yaptıracağı Anadolu Lisesi’nin inşaatı için tahsis etti. Bazı sendika ve siyasi parti temsilcilerinin oluşturduğu Çaycuma Emek ve Demokrasi Platformu, ilçenin akciğerleri sayılabilecek yeşil alanın yok edilmesini, yaptıkları basın açıklamaları ile protesto ederken, okul için alternatif alanlar gösterdi. 3 Kasım 2008 günü aynı amaçla yeni bir basın açıklaması yaptıktan sonra belediyeye giden Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk ve SHP İlçe Başkanı Mehmet Paşakahyaoğlu’nun da aralarında bulunduğu platform üyeleri, belediyenin tahsis kararından vazgeçmesini isteyen dilekçelerini Başkan Gülşen’e makamında teslim etmek istedi.

‘BUNLAR ATATÜRK DÜŞMANLARI’

Emek ve Demokrasi Platformu’nun okul yapımına karşı çıkmasına ve yapılan açıklamalara tepki gösteren Başkan Gülşen, “Siz PKK’dan daha tehlikelisiniz. Bunlar Atatürk düşmanları. Bunlardan memlekete hiçbir fayda gelmez. Bunlar resmen memleketimizin, ülkemizin temel taşlarına taş yığan insanlar. Sözde değil özde Atatürkçü olun” diyerek sert çıktı. Dilekçelerini teslim ederek belediyeden ayrılan platform üyelerinden Akyol, Köktürk ve Paşakahyaoğlu, Başkan Gülşen hakkında kendilerine hakarette bulunduğu iddiasıyla Çaycuma Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Savcılığın başlattığı soruşturmada ifade veren Başkan Gülşen, sözleri platform üyelerini hedef alarak söylemediğini, sadece örnek vermek amacıyla bu şekilde benzetmede bulunduğunu ve Atatürk’ün eğitime verdiği önemi vurgulamak istediğini söyledi.

2 YIL HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇILDI

Savcılığın soruşturması sonucundan yargılanmasına karar verilen Başkan Gülşen hakkında 2 yıl hapis cezası istemiyle Çaycuma Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Geçen cuma günkü ilk duruşmada Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, Başkan Gülşen’in söylediği, yerel basında da yer alan ağır ithamları nedeniyle kendisini öğrencilerine karşı izah etmekte zorlandığını belirterek, Köktürk ve Paşakahyaoğlu ile birlikte Başkan Gülşen’in cezalandırılmasını istedi. Başkan Gülşen ise, hazırlık soruşturması sırasında Savcıya verdiği ifadesini tekrarlayarak, söylediği sözleri müştekileri hedef alarak söylemediğini belirtti. Duruşma, tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

İŞADAMI OKUL YAPIMINDAN VAZGEÇTİ

Bu arada işadamı Güpgüpoğlu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın hibe ettiği arazinin Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edilmemesine yönelik Şubat ayında belediye meclisinin karar aldığını öğrendiğini, bu konuda belediye yetkililerinin kendilerine doğru bilgi vermediğini gerekçe göstererek okulun yapımından vazgeçtiğini açıklamıştı.



Bu haber 537 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,108 µs