En Sıcak Konular

Uğur Dündar onların canını böyle yaktı

25 Mayıs 2009 11:36 tsi
Uğur Dündar onların canını böyle yaktı
'Özel hayatım deşifre ediliyor' diye kıyamet koparan Uğur Dündar, haberlerinde para vererek halkı kandırmış ve komplo kurarak milletin canını böyle yakmış.

Eşinin sık sık Brezilya’ya gittiği iddialarının ETÖ iddianamesine girmesinin ardından TV ekranlarından “Evlendikten sonra biri çıkıp karımın tek başına yurtdışına çıktığını ispat ederse intihar ederim” diyen Uğur Dündar, maskesini düşürmemizden sonra iddialara cevap vermek yerine, özel bilgilerin yasadışı yollardan elde edildiğini ileri sürmeye devam ederken, kendisinin meslek hayatında birçok defa insanların özel ve mahrem hayatlarını alt üst edecek bilgileri afişe ettiği biliniyor.

Arşivler, Vakit’e saldırarak özel bilgilerin yasa dışı yollardan elde edildiğini öne süren Dündar’ın, sayısız kişisel verilerin ve özel hayatın deşifre edildiği haberleriyle dolu.

İŞTE UĞUR DÜNDAR’IN ÖZEL HAYATI İÇEREN HABERLERİ

Uğur Dündar’ın Arena programında hedef gösterilen Şerafettin Yardımedici adlı 69 yaşındaki vatandaş, onurunun zedelendiğini söyleyerek 25 Eylül 1999’da intihar etti. Uğur Dündar tarafından 1 Kasım 1996 tarihinde büyücü hoca denilerek hedef gösterilen Şerafettin Yardımedici, kısa bir süre sonra gözaltına alınmış, ancak daha sonra serbest bırakılmıştı. Şerafettin Yardımedici serbest bırakıldıktan sonra, Uğur Dündar’ın kendisini hedef göstererek komplo kurduğunu ve onuruyla oynadığını söylemişti. Şerafettin Yardımedici’nin oğlu Ahsen Yardımedici daha sonra yaptığı açıklamada şunları söylemişti: “Bir devi yok ettiler. Bu bir yargısız infazdır. Babamı bütün mahalleli 40 yıldır tanır. Babamı hedef gösteren ve ölümünü teşvik eden insanların vicdanı şimdi rahat mı? Bunların vicdanı varsa, bundan sonra nasıl yaşayacaklar?”

BAKANIN SAĞLIK RAPORLARINI YAYINLADI

05 Şubat 2009’da İ. Uğur Dündar yönetimindeki Star Haber, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavisi süren Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’a ait sağlık raporunu yayınladı ve durumunun söylenenin aksine ciddi olduğunu iddia etti. Kemal Unakıtan’ın eşi Ahsen hanım bu duruma isyan etti. Canlı yayındaki muhabir haberi, “Bu raporu, ilk kez Star TV ekranlarında görüyorsunuz” anonsuyla duyurdu ve Unakıtan’a ait kan şeker düzeyi ile nöroloji raporunu açıkladı. 1998 yılında yürürlüğe giren Hasta Hakları Yönetmeliği’ndeki birçok bölüm hastaya ait kişisel bilgilerin gizli kalmasını emrediyor. Daha da ötesi, bu bilgilerin kamuyla paylaşılması da kesinlikle yasak. İlgili yönetmelik hükmü ise aynen şöyle; “Sağlık hizmetinin verilmesi sebebiyle edinilen bilgiler, kanun ile müsaade edilen haller dışında, hiçbir şekilde açıklanamaz.”

SİVAS’TA GİZLİ ÇEKİM YAPTI

23 Ocak 2000’de Sivas’ın Koyulhisar ilçesi Ortaseki köyü Bostandere mahallesinde yaşayan 100 yaşındaki Bekir Pehlivan’a “komplo” düzenleyerek, kanunlara aykırı olarak “gizli çekim” yaptırdığı gibi, hiç yaşanmayan olayları bile meydana gelmiş gibi gösteren Uğur Dündar ve ekibine yüklü tazminat davası açıldı. Daha sonra Bekir Pehlivan’a iftira atıldığı mahkeme kararıyla kesinleşti. Ankara 13. Asliye Ceza Mahkemesi, Kanal D televizyon kanalında yayınlanan Arena isimli programda Bekir Pehlivan ve arkadaşlarının kişilik haklarına hakaret ettiğine karar vererek, hatanın düzeltilmesi için tekzip yayınlanmasına karar verdi.

ÖZEL HAYATINDA BAŞÖRTÜSÜ TAKAN DOKTORU HEDEF GÖSTERDİ

18 Aralık 2006’da Hürriyet’te İ. Uğur Dündar imzasıyla yayınlanan haberde, “tesettür”le hiç alâkası olmayan bir olay “tesettür faciası” şeklinde sunarak bir ahlâksızlığa imza atıldı.

Hürriyet gazetesi, manşetinde ‘Tesettür faciası” ifadesini kullandı ve sadece Opr. Dr. Celal Tütüncü’nün ifadelerine yer vererek, Konya Numune Hastanesi’ndeki perukla görev yapan radyoloji uzmanlarının, testislerinden rahatsız olan 16 yaşındaki bir erkek hastanın ultrasonunu çekmediklerini ve hastanın bu yüzden bir testisini kaybettiğini iddia etti.
Olayı aydınlatmak için iddia sahibi Opr. Dr. Celal Tütüncü, Konya Numune Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Rıza Sarıbabıççı, Doğumevi Hastanesi Başhekimi Dr. Adnan Tekin, 16 yaşındaki hasta A.G, hasta A.G’nin yakınları, Konya-Karaman Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ömer Karahan ile Numune Hastanesi’nin uzman doktorları ve Sağlık İl Müdürlüğü yetkilileri, “Haberde iddia edildiği türden kesinlikle türbanla ilgili bir durum söz konusu olmadığı gibi, bayan radyoloji uzmanları ile ilgili bir sorun da bulunmamaktadır” dediler. Hürriyet’in tesettürle uzaktan-yakından ilgisi olmayan bir olayı çarpıtıp, “başörtüsü düşmanlığı”na malzeme yapması, hastane bünyesinde büyük tepkiye yol açtı.

TECAVÜZE UĞRAYAN DİZİ OYUNCUSUNU DEŞİFRE ETTİ

18 Kasım 2008’de Uğur Dündar önce cinsel saldırıya uğrayan dizi oyuncusu genç kızı oynadığı dizileri göstererek ekranda ifşa etti. Büyükada’da tecavüze uğrayan dizi oyuncusu A.A. adlı kızı canlı yayına bağlayan Dündar, oyuncunun oynadığı dizileri ekrana getirerek kimliğini deşifre etti. Sözkonusu oyuncu Star’daki buzlu görüntülerini görünce panik olmuş ve yayını aramış. Söyledikleri ile hem Uğur Dündar’a hem de tüm medyaya “etik” dersi vermişti.

Geçtiğimiz Ekim ayında “Aktütün’de öğretmen olmadığı için eğitim verilmediği” iddiasının altından da Dündar çıkmıştı. 11 yaşındaki bir öğrencinin bu yönde açıklamalarda bulunmaya parayla razı edildiği ortaya çıkmıştı. Dündar ve ekibi, “Öğretmensiz okulunu anlattı” diye ekranlara taşıdığı ilköğretim 5. sınıf öğrencisi Çiçek Aysal’a “öğretmenimiz yok” demesi için 50 YTL vermişti.

Terörist baskın sonucu 17 şehit verdiğimiz Hakkari Şemdinli’deki karakolun yakınındaki Aktütün Köyü’nden olan Çiçek Aysal’ın yakınları “para olayı”nı doğrulamış, Dündar’ın ipliğini pazara çıkarmıştı.. Çiçek Aysal’ın amcası İmran Aysal, “Köyümüzün okulunda öğretmen sıkıntısı yok. Okul Jandarma tarafından 2005’te yapıldı. Bu tarihten bu yana hizmet veriyor. Okulumuzun öğretmeni olmadığı yönündeki iddialar doğru değil. İki öğretmen görev yapıyor. Yeğenime ‘Öğretmenimiz yok’ açıklamasından sonra 50 milyon vermişler” demişti.

 

Vakit

 



Bu haber 933 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,409 µs