En Sıcak Konular

Mahkemenin Gül kararına DSP de tepkili

24 Mayıs 2009 21:09 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında yargılama yolunu açma girişimine bir itiraz da Demokratik Sol Parti'den geldi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, konu hakkında Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok gibi düşündüğünü belirterek, "Cumhurbaşkanı vatana ihanet suçu dışında yargılanamaz." dedi. Türker, Cumhurbaşkanlığı makamının siyasallaştırılmamasını da istedi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, partisinin Antalya İl Teşkilatı'nda basın toplantısı düzenledi. Türker, bir soru üzerine, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü yargılama yolunu açma girişimlerine karşı olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı'nın yargılama girişiminde bulananları ve onları savunanları ülkede suni gündem oluşturmakla eleştiren Türker, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanının yargılanması konusunda ben Barolar Birliği Başkanı gibi düşünüyorum. Barolar Birliği Başkanı, 'Cumhurbaşkanı bu görevde olduğu sürece vatana ihanet dışında yargılanamaz' diyor. Suçu varsa görev süresinin sona erdiği gün yargılanmasında fayda vardır. Cumhurbaşkanlığı makamını sayın Abdullah Gül'ün kişiliği olarak görmüyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin birliğinden sorumlu bir makam olarak görüyoruz. Zaten biz iktidara talibiz. Önümüzdeki dönemde de o makama demokratik solcu birisinin oturmasına talibiz. Böyle tartışmalarla suni gündem oluşturmamalıyız." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı'nı yargılama girişiminde bulunanların ve o kararı savunanların enerjilerini ülkedeki açlığa, işsizliğe ekonomik sorunlara harcamalarını daha doğru bulduğunu ifade eden Türker, "Çok da fazla o makamı siyasallaştırmamak gerekir. Sayın Cumhurbaşkanı o makamı siyasallaştırırsa onun da hesabını günü gelince sorarız." değerlendirmesinde bulundu.



Bu haber 695 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,418 µs