En Sıcak Konular

PKK'nın üst düzey elemanı öldürüldü

24 Mayıs 2009 20:16 tsi
TSK'nın Diyarbakır'ın Lice ilçesinde ölü ele geçirdiği teröristlerinden birinin PKK'nın üst düzey yöneticisi olduğu belirlendi.

Nisan ayında Lice ilçesinde 9 askeri şehit eden saldırı emri veren terör örgütü PKK'nın sözde yürütme konseyine bağlı YJA-STAR (Özgür Kadın Birliği) Askeri Konsey Üyesi Beritan Hevi kod adlı Leyla Şanlı ve sözde bölge komutanı Ali Gever kod adlı Ali İhsan İke ölü ele geçirildi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Nisan ayında meydana gelen mayınlı saldırıda 9 Mehmetçik şehit düşmüştü. Lice- Genç karayolunun Tuzköy kavşağında yapılan hain saldırının emrini veren terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticisi ile sözde bölge komutanı ölü ele geçirildi. Lice kırsalında 21 Mayıs'ta yaklaşık bir saat süren çatışmadan sonra akşam saatlerinde tekrar temas sağlandı. İkinci çatışmadan sonra operasyon bölgesi genişletildi. Yaklaşık 10 saat süren çatışmanın ardından terör örgütü PKK mensubu 4 terörist öldürüldü.

Teröristlerden birinin PKK'nın sözde Yürütme Konseyine bağlı YJA-STAR Askeri Konsey üyesi Beritan Hevi kod adlı Leyla Şanlı (31), sözde bölge komutanı Ali Gever kod adlı Ali İhsan İke, Sema Siirt kod adlı Zübeyde Çetinkaya ve Rüstem Rojhilat kod adlı Settar Alizade olduğu öğrenildi.

Ölü ele geçirilen PKK'ın üst düzey yöneticisi Leyla Şahin 1993 yılında Şemdinli ilçesinde PKK'ya katıldı. Örgütün Zagros, Metina, Kandil kamplarında eğitim alan Şahin, bu kampların yanı sıra Diyarbakır sözde eyaletlerinin sorumlusu oldu. İki yıl önce de terör örgütü PKK'nın kadınlarından yapılanan ve yürütme konseyi başkanı teröristbaşı Murat Karayılan'a bağlı faaliyet gösteren YJA-STAR'ın askeri konsey üyeliğine getirildi.

Sözde bölge komutanı Ali İhsan İke ise 1996 yılında terör örgütüne katıldı. İke, Zagros, Hınere, Kandil ve Diyarbakır'da sözde takım komutanlığı ve cephe sorumluluğu görevlerinde bulundu. Zübeyde Çetinkaya ise 1997 yılında örgüte katıldı. Kandil, Kerkük, Kelaşin ve Zagros kamplarında eğitim aldı.

cihan



Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,740 µs