En Sıcak Konular

'Türkiye generallerin anayasasına mahkum'

24 Mayıs 2009 18:24 tsi
'Türkiye generallerin anayasasına mahkum' TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül'den anayasa tartışmalarıyla ilgili çarpıcı açıklamalar...

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, ''Muhalefet partilerimiz, Türkiye'yi 12 Eylül generallerinin yaptığı Anayasaya mahkum ediyor'' dedi.   

Zafer Üskül, AK Parti Toroslar İlçe 1. Olağan Kongresi'nde muhalefet partilerinin Anayasa değişikliğine karşı çıkarak siyaset yaptığını söyledi.

Muhalefetin, Türkiye'nin gelişmesini, daha ileriye gitmesini önlemeyi ''siyaset yapıyorum'' zannettiğini ifade eden Üskül, şöyle konuştu:

''Muhalefet partilerimiz, Türkiye'yi 12 Eylül generallerinin yaptığı Anayasaya mahkum ediyor. Yapılacak bütün reformlar Anayasa Mahkemesi'nden dönüyor. Ancak AK Parti, Anayasayı değiştirme çabasını hiç bırakmadan sürdürecek. Ne kadar engelleyecekler? Biraz daha belki ama eninde sonunda bütün bu sorunlar aşılacak. Bu sorunu vatandaşlarımızla aşacağız, halkımızla aşacağız. Çünkü halk kendi anayasasını kendisi yapmak istiyor.''

Yeni reformlar için nereye el atılsa, karşılarına Anayasa çıktığını belirten Üskül, şöyle devam etti:

''Anayasa hep engel oluyor. Yasaları değiştiriyorsunuz, Anayasadaki engelleri kaldıramadığınız için Anayasa Mahkemesi'nden dönüyor. Yürütme olarak reformlar yapmak için çalışıyorsunuz, bu sefer idari yargıdan dönüyor. Bütün bunların değişmesi gerekiyor. AK Parti bu değişimi gerçekleştirme çabasını hiç bırakmadan sürdürecek ve inanıyorum ki halkımızın desteğiyle bunu başaracak.''

AK Parti'nin hizmet partisi olduğunu söyleyen Zafer Üskül, ''AK Parti bununla var olup büyüdü. Bu ülke hizmete aç kalmış, susamış. 80 yılda yapılamayanlar son 7 yılda yapıldı. Son 7 yılda yolu, içme suyu olmayan köyümüz kalmadı. Ancak daha yapacak çok işimiz var'' dedi.

Eski Devlet Bakanı ve Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen de 2002 ile 2009 arasında Türkiye'nin ihracatta altın yıllar yaşadığını söyledi.

Tüzmen, 2002 yılında 36 milyar doları ihracat olmak üzere toplam 87 milyar dolar dış ticareti olan Türkiye'nin 2008'de bu rakamı yaklaşık 333 milyar dolara çıkarıp ''dev bir dış ticaret ülkesi'' haline geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Hükümetimiz, son dönemde önemli çalışmaları gerçekleştirerek, çift haneli enflasyonu tek haneye indirme başarısını göstermiştir. Bu arada, tek haneli ihracat rakamlarını çift haneye, çift haneli ihracat rakamlarını da üç haneli ihracat rakamlarına getirmiştir. AK Parti, Türkiye'yi dünya ülkeleri arasına getirmek için çalışmalarını bundan sonra da sürdürmeye devam edecek.''

Mersin Milletvekili Ömer İnan da Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesine ilişkin kanun tasarısıyla ilgili haksız eleştiriler olduğunu ifade etti.

İnan, ''Özellikle CHP ve MHP, kanunla doğrudan ilgisi olmayan konuları gündeme getirerek Hükümeti sadece yanlış yapmakla değil, neredeyse ihanetle suçluyor. Halbuki mayın temizleme ihalesine yalnız İsrail girmiyor ki birçok ülke ve firma girebilecek'' diye konuştu.

Daha sonra, mevcut Başkan Mehmet Fatih Kalkan'ın hazırladığı tek listeyle gidilen seçimlerde, oy kullanma işlemine geçildi.

aa



Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,628 µs