İmralı'daki Apo'da | " /> İmralı'daki Apo'da | "/>

En Sıcak Konular

DTP'lilere göre çözüm İmralı'daki Apo'da

24 Mayıs 2009 16:11 tsi
DTP'lilere göre çözüm İmralı'daki Apo'da 

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Çağlayan Meydanı'nda düzenlediği mitinge katılan DTP milletvekilleri, Kürt sorununun çözümünde teröristbaşı "Öcalan'ı adres gösterdi.

CHP Lideri Baykal'ı de eleştiren DTP'liler, Baykal'ı Kürt sorununu sadece terör sorunu olarak görmekle eleştirdi.

DTP'nin Çağlayan'da düzenlediği Mitinge Eşbaşkan Emine Ayna, milletvekili Sabahat Tuncel, Aysel Tuğluk, Hasip Kaplan, Pervin Buldan, Akın Birdal, Hamit Geylani, ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras ile Cizre, Batman, Viranşehir ve Doğubuyazıt Belediye Başkanları katıldı.

Kürsüye çıkan Sabahat Tuncel, "Türkiye'de önemli bir şans yakalandı. 29 Martta Kürtler tercihini yaptı. Demokrasiden özgürlükten yana tavırlarını ortaya koydular. Kürt dilini, kimliğini, kültürünü asla terk etmeyecekleri mesajını verdiler. Kürt sorunu muhataplarıyla çözülür. Kimdir muhatap? Abdullah Öcalan. Kürt halkının bu taleplerine kulak tıkamayın. Gerçekten barış istiyorsak lütfen bu şansı kaybetmeyin." dedi.

Tuncel'in ardından kürsüye çıkan DTP Eşbaşkanı Emine Ayna'da benzer bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 'Kürt sorununu çözümü konusunda iyi şeyler oluyor' sözlerine atıfta bulunan Emine Ayna, "Cumhurbaşkanı! İyi şeyler olmuyor. İnanın iyi şeyler olmuyor. Herkes kendine gelsin. Operasyonlar ölümler devam ederken iyi şeyler olmaz. 'Barış sürecine girdik' diyemeyiz. Cumhurbaşkanı sorunu çözmek istiyorsa, operasyonların durması konusunda irade göstermeli. 'İyi şeyler olacak' demekle iyi şeyler olmuyor. Çözüm istiyorsanız muhatap almak zorundasınız. Yapılacak şey çok basit. Öcalan'la bu sorunu çözmek için diyalog geliştireceksiniz. Hepsi bu." ifadelerini kullandı.

Emine Ayna, CHP ve Genel Başkanı Deniz Baykal'ı da eleştirdi. Baykal'ın Kürt sorununu terör sorunu olarak gördüğünü belirten Ayna, "Bu nasıl bir mantıktır. Bu nasıl bir akıldır." diye konuştu.

Deniz Baykal'ın neden oy kaybettiğini araştırmak üzere doğu illerine gideceğini söyleyen Emine Ayna, "Deniz Baykal o kadar yorulma. Ben söyleyeyim. Sen Kürt sorununa terör sorunu dediğin sürece tek bir oy dahi alamazsın." şeklinde konuştu.

DTP'li Ayna ve Tuncel'in konuşmalarında terörist başı Öcalan'dan sayın diye söz etmeleri de dikkat çekti.

Konuşmaların ardından verilen konserlerle miting devam ediyor.

cihan



Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,735 µs