ilginç mektup | " /> ilginç mektup | "/>

En Sıcak Konular

Büyükanıt'a gönderilen ilginç mektup

23 Mayıs 2009 22:21 tsi
Büyükanıt'a gönderilen ilginç mektup
Ergenekon Terör Örgütü iddiaları kapsamında ele geçirilen bir mektup çok ciddi bir iddiayı barındırıyor. İşte o mektup...

9 sayfadan oluşan mektup 31 Ağustos 2007 tarihini taşıyor. Belgeye göre mektup, dönemin Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a yazılmış, kaleme alansa, Prof.Dr.Ercüment Ovalı... Ovalı, Asrın Davası'nda, silahlı terör örgütüne üye olmaktan yargılanacak. Kabul edilen ikinci iddianamede, Ovalı'nın, Neriman Aydın ve Kemal Aydın kardeşlerin, Türk Silahlı Kuvvetlere sızma girişimine yardım ettiği iddia ediliyor. Ovalı'yı gündeme getiren bu mektubun da Neriman Aydın'ın evinden ele geçirildiği ileri sürülüyor. Mektupta yer alan bir iddia çok önemli.

Ovalı'nın kaleme aldığı iddia edilen mektupta, Emekli Albay, Diş Tabibi Zeki Erkan'la bir dönem birlikte çalıştığını anlatıyor. Ve Zeki Erkan'la ilgili, Namık isimli birinin kendisine aktardığı cümleyi mektupta aynen şöyle ifade ediyor:

“Hocam Zeki Erkan'a dikkat et' dedi. 'Sakın seni Ankara Oran şehri semtinde bir arkadaşının evine eğlenmek için davet ettiğinde oraya gitme. Oraya çok paşayı götürerek kayda aldı ve kullandı.' dedi.”

Belgeye göre, Ercüment Ovalı, Emekli Albay Zeki Erkan'ın, Generalleri, bir eve götürerek kaydını alıp kullandığını anlatan bu satırlarından sonra 'beni de davet etti' diyor.

“Gerçekten Zeki Bey bizi böyle bir eve davet etmişti. Ancak biz işimizi bahane ederek gidememiştik.”

Samanyoluhaber iddialarla ilgili olarak Emekli Tabib Albay Zeki Erkan'a ulaştı. Televizyon röportajını kabul etmeyen Emekli Tabib Albay Zeki Erkan sorularımızı yazılı olarak cevapladı.

“Böyle bir ev yoktur. Hoca'yı davet ettiğim yer kendi evimdir. Ailece görüştüğüm kişi olması nedeniyle kendisine bu teklif yapılmıştır. Notlarda, bahane bularak değil, 'ancak biz işimiz nedeniyle gidememiştik' deniyor.”

Emekli Tabib Albay Zeki Erkan, "Generalleri eve davet edip kayda alıyor yani tuzak kuruyor" iddiasını reddediyor.

“Yaptırmak istediğim şey ne imiş ve kime nerede tuzak kurulmuş. Belli olmayan adresler bilinmeyen şahıslara dayanan iddialara nasıl cevap verilebilir. Hiçbir belge ve bulguya dayanmayan suçlamaların hiçbir merci-makam tarafından dikkate alınmadığı ve alınmayacağı açıktır.”

Emekli Albay, suçlamanın kaynağı kişilerle ilgili olarak mektuptaki ifadeyi gündeme getiriyor.

“Aşağıdaki cümleler de bana bu suçlamayı yapan kişilerin yapısını göstermektedir. 'Ertesi gün Paşa’ya bu kişileri ve Zeki Bey’i sordum. Paşa bu kişilerin dolandırıcı olduklarını, firmalarının borçları yüzünden kapatıldığını Dayvak'tan dolandırıcılık nedeniyle ayrıldıklarını...”

Ağır suçlamaların odağındaki Emekli Tabip Albay Zeki Erkan'ın, İşçi Partisi'nin resmi internet sitesinde, partiye 2006 yılında üye olduğu görülüyor. Erkan yazılı açıklamasında, partiye üye olmadığını belirtiyor. 'Bu konuda nasıl bir yasal işlem yaptınız?' sorusuna da, "gereken yapılmıştır" diye cevap veriyor. Ancak, Erkan'ın ismi İşçi Partisi'nin resmi sitesinde hala yazılı duruyor.

samanyoluhaber



Bu haber 884 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,691 µs