En Sıcak Konular

Bakan Özak'tan 2010'a büyük destek

23 Mayıs 2009 21:46 tsi
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, Cenevre'de devam eden FIBA Yönetim Kurulu Toplantısı'nda 2010'a verdikleri önemi ve desteği dile getirdi.

İsviçre'nin Cenevre şehrinde devam eden FIBA Merkez Yönetim Kurulu Toplantısı'nın ilk günkü gündem maddesini Türkiye'de gerçekleştirilecek 2010 FIBA Dünya Şampiyonası hazırlıkları oluştururken, FIBA Üyeleri'ne bir sunum yapan TBF Başkanı Turgay Demirel'in ardından FIBA Yönetim Kurulu Üyeleri'ne hitap eden Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, hükümet olarak 2010 Dünya Şampiyonası'na büyük önem verdiklerinin altını çizdi.

FIBA Yönetim Kurulu Toplantısı'nda bulunmaktan memnun olduğunu söyleyen Özak, "2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın önemi ve Türkiye için taşıdığı değer itibarıyla, göreve geldiğim tarihten itibaren henüz çok kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen, benden önce görevi yürüten değerli Bakan Sn. Murat Başesgioğlu ile birlikte burada bulunmaktan ve toplantınıza katılmaktan memnuniyet duyuyorum" diye konuştu.

Toplantıda, 2010 Dünya Şampiyonası'nın Türkiye için büyük önem taşıdığını ifade eden Özak, "Şampiyona'nın ülkemiz açısından önemi ve spora duyduğum geniş ilgi nedeniyle gelişmeleri en başından yakınen takip etmiş olduğumdan, Türkiye olarak ortaya koymayı hedeflediğimiz kaliteli organizasyonun çok çeşitli ayrıntılarına zaten büyük ölçüde vakıfım. Sn. Başesgioğlu ve federasyonumuzun Başkanı Sn. Demirel ile yaptığımız görüşmeler neticesinde bugün, içinde bulunduğumuz durumun ayrıntılarını da inceledim" şeklinde konuştu.

- ÖZAK: "TÜM TAAHHÜTLER YERİNE GETİRİLECEK" -

Özak, Türkiye'nin verdiği tüm taahhütleri yerine getireceğinin altını çizerek, bundan da kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini ifade etti. Özak, "TC. Başbakan'ının, hükümetimizde yer alan bakan arkadaşlarımızın ve birlikte çalıştığımız Basketbol Federasyonumuzun sizlere daha önce vermiş olduğu tüm taahütlerin yerine getirileceğinden, Ankara ve Antalya'da inşaatları süren çok amaçlı modern spor salonlarının en iyi şekilde ve zamanında bitirileceğinden emin olabilirsiniz. Bu salonlar uzun süre unutulmayacak bir Dünya Şampiyonası'nın altyapısını oluşturacakları gibi, şampiyonadan sonraki en az 20 yıllık sürede de Türk Sporu adına önemli görevler üstlenecekler, düzenlenecek çok sayıda uluslararası organizasyonla birlikte Türk Spor'unu geleceğe taşıyacaklardır.Bütün şehirlerimiz ayrı güzelliklere sahiptir, ancak Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak kentlerimiz tabiat güzelliklerinin, tarihsel zenginliğinin, güzel insanlarının ve binlerce yıldır yaşanan kültürel etkileşimin birikimiyle FIBA 2010 Dünya Şampiyonası'na da çok önemli katkı yapacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

- "UZUN SÜRE AKILLARDAN ÇIKMAYACAK BİR ŞAMPİYONAYA EVSAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ" -

Özak, Türkiye'nin uzun süre akıllardan çıkmayacak olan bir şampiyonaya evsahipliği yapacağından kuşkusu olmadığını da belirterek, "Akıllardan kolay çıkmayacak bir dünya şampiyonası organize edebilmek için gerekli tecrübe, bilgi ve insan kaynaklarına, tüm ihtiyaçları en üst düzeyde karşılayacak maddi potansiyele, her konuda en iyisini başarmak için gereken kararlılığa ve bunlar kadar önemli olduğunu düşündüğüm şampiyonaya renk katacak güçlü ve iddialı bir milli takıma sahibiz. 2010 Dünya Şampiyonası'nı en iyi şekilde gerçekleştirirken çıtayı daha önceki organizasyonların da üzerine çıkaracağız. Son derece keyif alacağınız bir Dünya Şampiyonası - iki kitada birden düzenlenecek tek Dünya Şampiyonası - yaşarken ülkemizin güzellikleriyle birlikte Türk insanının konukseverliğini de yakından tanımak üzere her birinizi şimdiden ayrı ayrı ülkemize davet ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Özak'ın ardından FIBA Yönetim Kurulu Üyeleri'ne hitaben kısa bir konuşma yapan Spordan Sorumlu eski Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ise kendi döneminden beri 2010 Dünya Şampiyonası'nın en önemli gündem maddeleri olduğunu söyledi.

- BAŞESGİOĞLU: "DEMİREL'İN AVRUPA VE DÜNYA BASKETBOLUNA VERECEĞİ ÇOK ŞEY VAR" -

Başesgioğlu, "Görevde bulunduğum süre içerisinde 2010 Dünya Şampiyonası Sayın Başbakanımızın da talimatı ile en önemli gündem maddelerimizden birisiydi. Bu konuda önemli çalışmalar yaptık. Benden sonra da bu çalışmaların devam edeceğinden şüphem yok. Türkiye, 2010 Dünya Şampiyonası'nı en mükemmel şekilde gerçekleştirecektir" diye konuştu.

TBF Başkanı Turgay Demirel'in 2010 Dünya Şampiyonası için büyük emek verdiğini de ifade eden Başesgioğlu, "TBF Başkanı Turgay Demirel'in Türk Basketbolu'nu nereden nereye getirdiği ortadadır. Demirel'in, sahip olduğu vizyon ile, Avrupa ve Dünya basketboluna vereceği çok şey olduğuna inanıyorum. Sayın Demirel, 2010 Dünya Şampiyonası için de büyük emek ve zaman harcadı. 2010 Dünya Şampiyonası'na en iyi şekilde evsahipliği yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın" şeklinde konuştu.

Başesgioğlu ayrıca, FIBA Dünya Genel Sekreteri Patrick Baumann'a da, görevde olduğu süre boyunca gösterdiği işbirliği ve kişisel dostluğu için ayrıca teşekkür etti.

cihan



Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,464 µs