En Sıcak Konular

Eski bakandan belediyelere müjde

23 Mayıs 2009 19:51 tsi
Eski Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, tüm belediyelerin İller Bankası'ndan alacağı paylarına, 4 ay süreyle borçları nedeniyle kesinti uygulanmayacağını bildirdi.

Şahin, seçim bölgesi Antalya'da AK Parti Döşemealtı 1. Olağan Kongresine katıldı. Şahin burada yaptığı konuşmada, partisinin eğitim, sağlık ve yerel yönetimler alanlarında daha önce hiç bir hükümetin cesaret edemediği kararları alarak, reformlar gerçekleştirdiğini belirterek, nüfusu iki binin altında bulunan ve personelinin maaşını bile ödeyemeyen belde belediyelerinin kapatılması kararının da bu cesur kararlardan biri olduğunu söyledi.

Şahin, hükümetin 160'ı AK Parti'li olan belediyelerin kapatılarak köy tüzel kişiliğine dönüştürülmesi kararını alırken siyasi risk aldığını ancak personel maaşlarını bile ödeyemeyen bu belediyeler için en doğru kararı hayata geçirdiklerini vurguladı.

Anayasa Mahkemesi ve Danıştay kararlarıyla yerel seçime giren belde belediye başkanlarının borçlarını ödeyebilmek için çeşitli taleplerde bulunduklarını, bu süreçte borcu bulunan tüm belediyelere borçları nedeniyle kesinti uygulanmaması kararı aldıklarını belirten Şahin, şöyle konuştu:

''Hükümet olarak 4 ay süreyle hiçbir belediyemizin İller Bankası'ndan gelecek paralarına, borçları nedeniyle kesinti yaptırmayacağız. Hiç olmazsa yaz dönemi hizmet edebilsinler diye parti ayrımı yapmaksızın, her belediyemize hiç para kesmeksizin hak edişlerini göndereceğiz. Daha önce hiçbir siyasi parti böyle bir hizmet yapmadı. Yapanlar da kendi siyasi partisinden seçilen belediyelere yaptı.''

29 Mart Yerel Seçimlerinde Türkiye'de en yüksek oyu aldıklarını, bazı bölgelerde ise istedikleri oyu alamadıklarını dile getiren Şahin, bunun nedenlerini araştırarak gerekli dersi çıkaracaklarını vurguladı.

-''İPİ GÖĞÜSLEYEMEDİK''-

Çok rahat kazanmaları beklenen Antalya'daki seçimlerde ipi göğüsleyemediklerini, bunun üzüntüsünü yaşadıklarını ancak bunun için kent halkına asla küskün olmadıklarını ifade eden Şahin, ''Antalyalılar'a küskün değiliz. Halkımızın iradesi başımızın üstündedir. Antalya'da yaşayan insanların bize borcu yok. Bizim bu ülkede ve Antalya'da yaşayan insanlara hizmet borcumuz var'' diye konuştu.

Konuşmasında ''Elbet bir gün buluşacağız. Bu böyle yarım kaymayacak...'' şarkısının dizeleri ile Antalya'ya yapılan hizmetleri hatırlatan Mehmet Ali Şahin, şöyle devam etti:

''Elbet yeniden geleceğiz. Kimse umudunu kaybetmesin. Antalya'da bu hizmetleri seçilen bu iktidar yapamaz mı? Biz biliyoruz, halkımız biliyor. Bunların geçmişte neyi ortaya koydukları ortada. Bu hizmetleri bunların yapacağını söylemek safdillik olur. O hizmetleri yapmak yine bize düşecek.''

Şahin, hükümet olarak Anayasa'nın değiştirilmesi amacıyla tüm partilere toplumsal mutabakat çağrısı yaptıklarını ifade etti. Şahin, ''1982 Anayasası Türkiye'ye dar geliyor. CHP'nin bu yönde 5 ayrı taslağı var ancak mutabakat çağrılarımıza yanaşmıyorlar. Çünkü bunların Türkiye'nin önünü açma gibi dertleri yok. 1982 Anayasası'nı daha çağdaş hale getirmek için elimizden gelen çabayı sarf etmeye devam edeceğiz'' şeklinde.

aa



Bu haber 637 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,901 µs