En Sıcak Konular

BBP'de genel başkanlık bu ikili arasında

23 Mayıs 2009 19:37 tsi
Büyük Birlik Partisi’nde kongreye saatler kala, kongre ile ilgili bilgiler de netleşmeye başladı. Kongreye kim başkanlık edecek? BBP'lilerin kongre ile ilgili aldığı önemli karar ne...

Kongreye, merhum BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun yakın dava arkadaşlarından, BBP Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hasan Çağlayan başkanlık edecek.

Kongrede alkış, slogan gibi davranışlar olmayacak. Muhsin Yazıcıoğlu ve yanındakilerin kaybedildiği helikopter kazasının bilincinde, onlara yakışır vakarla kongre gerçekleştirilecek. Kongre bu yönüyle bir kurultaydan ziyade, genel başkanın seçilmesi için toplanmış çalıştay havasında olacak.

Kongrede mevcut Genel Başkan Yalçın Topçu ile Muhsin Yazıcıoğlu’nun yetişmesinde büyük emek sarf ettiği Nizamı Alem Eski Başkanı Tuna Koç çekişecek.

İki hafta kadar önce aday sayısının bire indirilmesi için partideki ağabeylerin girişimiyle bazı toplantılar düzenlendi. Ancak adaylar çekilmeyeceklerini bildirdiğinden bu gerçekleşmedi.
Tuna Koç, adayda uzlaşma olmayınca, genel başkan adayları farklı olsa da tek listeyle seçime girme önerisini getirdi. Ancak Yalçın Topçu cenahından son güne kadar buna sıcak bakıldığına ilişkin bir yanıt gelmedi.

Tuna Koç, önerisinin arkasında olduğunu belirterek, kongre sırasında da ortak liste oluşturulabileceğinin altını çiziyor.

Tuna Koç cenahı, delegelerin yüzde ellisini oluşturan Ankara, Sivas ve İstanbul’un tam desteğini aldıklarını belirtiyorlar. Koç taraftarları, Tuna Koç’un “İki aday tek liste” önerisine Muhsin Başkan’ın arkadaşı olan ağabeylerin ve illerin tamamının destek verdiğine dikkat çekiyorlar.

Koç taraftarları, mevcut MKYK üyelerinin de yüzde ellisinden fazlasının kendilerini desteklediğini iddia ediyorlar.

Mevcut parti yönetiminin desteklediği Yalçın Topçu da genel başkanlık yarışında ipi göğüsleyeceğinden emin görünüyor. Topçu taraftarları da delegelerin önemli bölümünün desteğini yanlarına aldıklarını vurguluyorlar.

Siyasi gözlemciler, yarınki kongreden çıkacak sonucun, BBP’nin Muhsin Yazıcıoğlu sonrasında, siyasi arenada etkinliğini sürdürüp sürdüremeyeceğinin göstergesi olacağına dikkat çekiyorlar.


Cafesiyaset

 




Bu haber 686 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,894 µs