En Sıcak Konular

Arınç: Çalışmamızdan rahatsız olanlar var

23 Mayıs 2009 19:29 tsi
Başbakan Yardımcısı Arınç, ''Nerede mazlum, ezilen varsa, huzursuzluk varsa, 'Yetiş Türkiye' diyen sesler duymaya başladıklarını belirtirken ilginç bir tespitte bulundu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Nerede mazlum, nerede ezilen varsa, huzursuzluk varsa, 'Yetiş Türkiye' diyen sesler duymaya başladık ve geçmişte başı önde mahcup duranların Türkiye'sinde öylesine yiğit bir Başbakan çıktı ki, Davos'ta dünyanın en büyük zalimine 'Sen zalimsin' diyebildi''dedi.

Arınç, Atatürk Spor Salonu'ndaki AK Parti Aydın İl Teşkilatı 3. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, 2 sene sonraki milletvekilliği seçimlerinde başarı sağlamaya mecbur olduklarını ifade etti.

Bu seçimde başta Aydın olmak üzere bütün milletvekilliklerini kazanmak yolunda iddia taşıdıklarını kaydeden Arınç, üçüncü dönem tek başına iktidar müjdesini Aydın'ın vermesini arzuladığını belirtti.

Arınç, 7 sene öncesine bakıldığında, AK Parti'nin Türkiye için neler başardığının çok daha iyi görülebileceğini anlattı.

Tek parti dönemlerini, koalisyon dönemlerini, 2000-2001 krizlerini gördüklerini, Türkiye'nin perişan olduğu, fakirleştiği günleri yaşadıklarını dile getiren Arınç, 2001'de AK Parti'nin kurulduğunu, bir yıl sonra tek başına iktidar olduğunu belirterek, ''Bu çok büyük bir başarı. Türkiye'de emsali yok. Demokrat Parti'nin 1946-1950 tecrübesini bir kenara bırakırsınız, bir yıl içinde ve üstelik her bir dönem önüne engeller konulmasına rağmen AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesi bir, kendinden başka bütün partileri parlamento dışında bırakması iki. Muhteşem bir başarı yakalandı'' dedi.

-''KİMSE YAPAMADI AK PARTİ YAPTI''-

2000-2001 krizleri ile bir gecede fakirleşen, cebindeki paranın yarısını kaybeden, gecelik yüzde 7 bin, 17 bin faizlerle çöken, yüksek enflasyona maruz kalan Türkiye'yi bir kaç yıl içinde toparlamak, güçlendirmek ve ayağa kaldırmanın mümkün olduğunu ifade eden Arınç, şöyle konuştu:

''Unutmayın 2000'de Türkiye'nin büyüme hızı eksi 9,9'du. 2004-2005'de büyüme hızı artı 10'u buldu. Eksi 10'dan artı 10'a Türkiye'yi geçiren bir iktidar var karşınızda. İhracat patlamaları, milli gelirimiz 2 binlerden 6 binlere çıktı. Türkiye'nin neresine giderseniz gidiniz önce yollarda çok büyük bir başarı sağladık. Bölünmüş yollarda iddiamız gerçekleşti. 1. iktidar dönemimizin bilançosunda 9 bin 500 kilometre bölünmüş yol yapıldı. Bunun yanında otobanlar ve bitmemiş, ihmal edilmiş pek çok tesis bitirdik.''

Arınç, sadece kara yollarında değil hava alanlarında da çok iyi yerlere gelindiğini, köprüler, barajlar, göletler yapıldığını belirterek, şöyle devam etti:

''Hastanelere kavuşturduk illerimizi, ilçelerimizi. Sağlıkta, eğitimde büyük reformlar yaptık. İnsanların yüzü gülmeye başladı. Nereden nereye ulaştığımızı çok iyi fark ettik. Türkiye bir barış dönemini, Türkiye bir huzur ve gelişme dönemini gördü. Ben 19 yaşından beri bu işin içindeyim. Mesela dün Manisa'da 50 yıl önce düşünülmüş, 15 yıl önce temeli atılmış ve AK Parti geldikten sonra yüzde 80'ini tamamlamış Gördes Barajı'nın açılışını yaptık. Bu baraj 132 trilyon liraya mal oldu. İlk başladığında 20 trilyon olarak öngörülmüştü 15 sene evvel, ama hiç kimse taş üstüne taş koymamıştı. Bu barajı biz yaptık. Çevrenize bakın. Ne kadar baraj yapılmışsa, başlanmamış, bitirilememiş, her şeyi biz bitirdik. Onlarca gölet yaptık. Bunu hiç kimse yapamadı Türkiye'de. AK Parti yaptı.''

-''SÖZÜNE GÜVENİLEN ÜLKE TÜRKİYE''-

Bülent Arınç, havayolu taşımacılığında da büyük gelişme yaşandığını belirterek, ''Şimdi her yere uçuyorsunuz. Artık halk uçağa biniyor. (Vatandaş dışarıda kaldı) diyenlerin kulağı çınlasın'' diye konuştu.

Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bunları unutmayın. Bunlar hep AK Parti ile oldu. 35 yıllık siyasetçiyim. 35 yılın 35'i de AK Parti'ye helal olsun. Böyle bir nimeti kimse elinden kaçırmak istemez. Türkiye dünyada güçlü bir devlet oldu. Sözüne güvenilen, sözü dinlenen bir ülke oldu Türkiye. Sadece bölge barışı değil, dünya barışı için Türkiye ne diyor herkes kulak kabartmaya başladı. Nerede mazlumlar, nerede ezilen varsa, nerede huzursuzluk varsa, 'Yetiş Türkiye' diyen sesler duymaya başladık ve geçmişte başı önde mahcup duranların Türkiye'sinde öylesine yiğit bir Başbakan çıktı ki, Davos'ta dünyanın en büyük zalimine 'Sen zalimsin' diyebildi.

Bunları gördükten sonra küçük küçük işlerle uğraşırsanız 'Ahmet şöyle Mehmet böyle' dedi derseniz, 'O ikinci sırada, ben yedideydim...' Yuh olsun size.  Bunların kavgası olmaz. AK Parti Türkiye'yi temsil ediyor. Size hizmet ediyor. Sıra mücadelesinin zamanı değil. Bunlarla uğraşırsanız AK Parti'ye ihanet etmiş olursunuz. AK Parti büyük bir güç. 70 milyonu kucaklıyor. 70 milyona huzur, refah, kalkınma getiriyor. Köprüsüyle, hastanesiyle öğretmeni, öğrencisi, binlerce dersliğiyle getiriyor. Hastanelerde insanca muamele görüyorsunuz. Artık herkesin sosyal güvencesi var. Hastanede doktor beğeniyorsunuz. Ne oluyor size de çalışmıyorsunuz AK Parti için. Kendinize gelin arkadaşlar.''

-''ÇEKEMEYENLER VAR''-

AK Parti'yi çekemeyenler, başarısını kıskananlar olduğunu vurgulayan Arınç, ''Düşünebiliyor musunuz? 'AK Parti gitse ve biz eski günlere dönsek' diyenler var. Şimdi 70'lik, 80'lik adamların sırf AK Parti'ye düşmanlık için bir araya geldiklerini gördükten sonra, siyasi mühendislik projeleri ile 'Türkiye batarsa batsın ama yeter ki AK Parti iktidardan gitsin' diyen ihtiras küpü insanları gördükten sonra, siz hala duracak mısınız?'' diye sordu.

Arınç, davalarının ''Türkiye'' olduğunu, ancak başkalarının böyle düşünmediğini ifade ederek, konuşmasını şöyle tamamladı:

''(Bunlar neden başarılı oldular, biz neden mahcup olduk, millet bizi neden sevmiyor, neden bizim sözlerimiz tutulmuyor? Biz her şeyi herkesten çok daha iyi bilirdik. Nasıl bizden daha iyi bilen adamlar ortaya çıktı?  Neden bunlar Türkiye için bu kadar çalışıyorlar? Ah, eski günler) diye iç geçirenler var Türkiye'de. Eski darbeleri özleyenler var.

Gene vatan kurtaran aslanlar gibi ortaya çıkmayı bekleyen insanlar var Türkiye'de. Siz AK Partili olarak bunlarla mücadele edeceksiniz. Hava yumuşak diye gevşemek yok. Kendinize gelin. Araziye çıkın. Yaptıklarımızı anlatın. KÖYDES'i anlatın. Bu projeyle içme suyu, yolu olmayan köy var mı? Niye bizden öncekiler yapmadı? Neden Adalet Partisi, neden Anavatan Partisi hükümetleri, neden üçlü, dörtlü, beşli hükümetler yapamadı da AK Parti yaptı? Yok artık, geçti Bor'un pazarı. Türkiye'de AK Parti var artık.''

aa



Bu haber 811 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,423 µs