En Sıcak Konular

Yunanistan karıştı

23 Mayıs 2009 13:09 tsi
Yunanistan'ın başkenti Atina'da bir grup maskeli şahsın, Müslüman göçmenlerin mescit olarak kullandığı bir apartman dairesini kundakladığı bildirildi.

Yunan basını, kent merkezindeki Atiki meydanında bu sabaha karşı düzenlenen saldırıda, Müslüman göçmenler tarafından mescit olarak kullanılan bir apartmanın giriş katı dairesinin, kimliği henüz belirlenemeyen şahıslarca camlarının kırıldığını ve içeriye yanıcı madde içeren bidonlarla üstüpü atıldığını duyurdu.

Çıkan yangın ve yoğun duman nedeniyle dairede bulunan göçmenlerle apartman sakinlerinin panik halinde sokağa çıktıkları belirtilen haberlerde, Bangladeş uyruklu oldukları belirlenen 5 göçmenin solunum güçlüğü ve cam kırıklarının yol açtığı yaralanmalar nedeniyle hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.

Başkent Atina'da dün, Yunan polisinin geçen Salı günü yaptığı asayiş operasyonu sırasında, bir Suriyeli göçmenin evraklarını kontrol ederken, göçmene ait Kur'an-ı Kerim'i yırttığı iddiası üzerine, protesto gösterisi düzenleyen göçmenlerle polis arasında arbede çıkmıştı.

Göçmenlerin, toplandıkları kent merkezindeki Omonia meydanından Yunanistan parlamentosunun bulunduğu Sindagma meydanına doğru yürümek istedikleri ve güvenlik önlemleri alan polislere taş, sopa ve benzeri cisimler attıkları kaydedilmişti.

Kent merkezindeki bir polis karakoluna molotofkokteyli atan, kimliği açıklanmayan bir göçmenin de gözaltına alındığı açıklanmıştı.

Yunanistan'da ilk defa Müslüman göçmenlerle bu tür olayların meydana geldiği belirtilen haberlerde, park halindeki araçlara saldıran ve Atina merkezini adeta savaş alanına çeviren göçmen grupların 75 araçta maddi hasara yol açtığı kaydedildi.

Atina Polis Teşkilatından yapılan açıklamaya göre, 7 göçmen ile 7 polisin yaralandığı olaylarda 46 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Haberlerde, halkın polisin gözaltına alma çalışmalarına katıldığı ve kendi yakaladığı göçmenleri polise teslim ettiği de belirtildi.

Öte yandan, gösterilere katılan göçmenlerin Atina'da cami inşa edilmesi taleplerini dile getirdikleri kaydedildi.

Kur'an-ı Kerim'in yırtıldığı iddiası nedeniyle göçmenlerle halk arasında geçen Perşembe günü de arbede çıkmıştı.

Omania'da toplanan çoğu Afgan uyruklu kalabalık bir grubun halk tarafından dağıtılmak istenmesi üzerine ortam gerilmiş ve halkla göçmenler arasında ufak çaplı arbede çıkmıştı.

Göçmenler daha sonra çevrede park halindeki araçlar ve iş yerlerine saldırarak maddi hasar vermiş, olayların ardından alanda toplanan grup, Omania meydanında toplu olarak namaz kılmıştı.

A.A.



Bu haber 546 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,548 µs