En Sıcak Konular

Barolar Birliği: Karanlık bir dönem

23 Mayıs 2009 13:07 tsi
Barolar Birliği: Karanlık bir dönem Türkiye Barolar Birliği’nin 30’uncu Genel Kurul Toplantısı Ankara’da yapılıyor. TBB Başkanı Özdemir Özok konuşmasına geçtiğimiz günlerde vefat eden Türkan Saylan'ı anarak başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan toplantı, Ankara Barosu Başkanı Avukat Vedat Ahsen Coşar’ın divan başkanı olarak yaptığı açılış konuşmasıyla devam etti.
 
Coşar, yaptığı konuşmada, demokrasilerde herkesin uymak zorunda olduğu ortak bir ideoloji olmadığına dikkat çekti, aksine herkesin farklı düşünme, farklı yaşama hakkı olduğuna vurgu yaptı ve demokraside, farklılığa tahammül etmenin değil ama farklılığın kurucu unsur olarak kabul edilmesinin esas olduğunu dile getirdi.  
 
'SAYLAN’IN SEVENLERİ CENAZE TÖRENİNDE ANLAMLI YANIT VERMİŞTİR'
 
Ankara Barosu Başkanı Coşar’ın açılış konuşmasından sonra kürsüye gelen Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok konuşmasına Türkân Saylan’ı şu sözlerle anarak başladı:
“Ülkemizin şiddetle gereksinim duyduğu çağdaş eğitim ve sağlık alanlarında üstün görevler yapan bilim insanı Prof Dr Türkân Saylan’ı 18 Mayıs 2009 günü yitirdik. Yüreği insan sevgisi kafası çağdaş düşüncelerle yüklü olan bu örnek insana ömrünün son günlerinde reva görülenlere onu sevenler, cenazesi ve cenaze töreninde çok anlamlı yanıt vermişlerdir. İnanıyorum ki çok yakın dostum ve tanıdığı sevgili Türkân hoca, o tablodan, yaptığı bütün hizmetler için hakkını helal ederek gitmiştir.”
 
Yeni Dernekler Yasası’nın yapılması aşamasında Saylan’la çok sıkı çalışmalar sürdürmüş olduğuna da değinen Özok Türkân Saylan’ı, “kafası çağdaş değerlerle dolu, son derece idealist, çalışkan bir Atatürk kızı” olarak değerlendirdi.
 
Özok, meslektaşlarının ve avukatlık mesleğinin sorunlarına da değinerek, banların başında da mevcut eksikliklerin giderilerek yeni bir avukatlık yasasının sağlanması ve bunun işlerliği için güvenli bir ortamın sağlanması gerekliliklerinin bulunduğunu ifade etti.
 
'TÜRKİYE KARANLIK BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR'
 
Hukukun bayrağını, kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere ülkenin her birimine dikecek ve yurttaşların insan hakları, hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti ilke ve kavramlarının güvencesinde huzur, barış ve kardeşlik duygularıyla yaşamasına öncülük edecek tek gücün Barolar ve Barolar Birliği olduğunu kaydeden Özok, hak ve adalet duygularının toplum belleğinden silindiğini, siyaset başta olmak üzere tüm toplumsal ilişkilerin kirlendiğini ve cumhuriyet ilkelerinin alabildiğine yıpratıldığını söyledi. Özok, Türkiye’nin, din duygularının acımasızca sömürüldüğü ve en iyimser yurttaşın bile umutsuzluğa kapıldığı, bilimin ve aydınlık yolunun dışlandığı, tüm çağdaş kurum ve kavramların acımasızca karalandığı karanlık bir dönemden geçtiğini kaydetti.
 
Özok, sözlerini, salondan büyük alkış toplayan şu sözlerle tamamladı: “Yolumuz, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının açtığı çağdaş, özgür ve tam bağımsız, demokratik,laik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti yoludur.”



Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,360 µs