pazara çık | " /> pazara çık | "/>

En Sıcak Konular

Evde oturma pazara çık

23 Mayıs 2009 09:17 tsi
Evde oturma pazara çık Türkiye’nin işverenleri el ele verdi ve krize karşı piyasayı canlandırmak için bir iletişim kampanyası başlattı. Buna göre parası olandan alışveriş yapması istenecek ve afişlerle ‘evde oturma pazara çık’ mesajı verilecek.

TÜRKİYE’NİN önde gelen işveren, işçi ve memur örgütleri krize karşı seferberlik başlattı. ‘Kriz varsa çare de var’ sloganı ile yola çıkan TOBB, Hak-İş, Kamu-Sen, TİSK, TÜSİAD, MÜSİAD, TİM, TESK’in başlattığı ve muhalefet partileri ile hükümetin de destek verdiği kampanya dün bir toplantı ile başladı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yaptığı konuşmada ‘Kriz varsa çare de var, iletişim kampanyasını başlatıyoruz. Hepimiz aynı gemideyiz. İmkanı olan harcama yapmazsa işveren malını satamayacak, bu nedenle de işten adam çıkarmak zorunda kalacak. İşsizlik artınca kimse malını satamayacak. Bu kısır döngüyü kırmak için ‘eve kapanma pazara çık’ diyoruz’ diye konuştu.

DİĞER ÜLKELER DE YAPIYOR

ÖNCEKİLERDEN çok daha yaygın ve derin bir krizle karşıya bulunulduğunu belirten Rifat Hisarcıklıoğlu, son dönemde hafif bir toparlanma gözlense de tüketici ve yatırımcı güveninin halen düşük seyretmeye devam ettiğini ifade etti. Milli gelirin yaklaşık yüzde 70’ini oluşturan hane halkı tüketimini canlı tutmanın krizin etkilerini hafifletmek için önemli olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, rekabet içinde oldukları birçok ülkenin küresel krizle mücadele önlemleri alırken kendi iç pazarlarını canlandırma ve başka ülkelere kaptırmama mücadelesi verdiğini, Türkiye’nin de bunu yapması gerektiğini kaydetti.

1.5 MİLYON POSTER

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ‘İçinde bulunduğumuz süreçte pek çok sektörde fiyatların aşağıya doğru gittiğini görüyoruz. Şimdi tüketimi kesme değil, bilinçli tüketim zamanındayız. Tüketiciler olarak krizi fırsata çevirmenin yolu, fiyatların en düşük olduğu noktada ihtiyaçlarımızı karşılamaya başlamaktır’ dedi. Hisarcıklıoğlu, 1.5 milyon adet bastırılan kampanyaya ilişkin ilanların tüm ülkeye afiş ve pankart olarak yayılacağını, belediyelerin billboardlar ayırdığını, belediye başkanları ve valilerin kendilerini destekleyeceğini, ilanların odalar ve sendikalar aracılığıyla iş yerleri, çarşı ve pazarlara asılacağını anlattı.

Sıkıntılar Erzincan türküsü gibi

HALKA imkanı olanların yaşamlarını, harcamalarını azaltmadan sürdürmelerini söyleyeceklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, bilinçli tüketim zamanının geldiğini hatırlatacaklarını kaydetti. Hisarcıklıoğlu ‘Daha sonra hem halkımıza hem de sanayicimize güven vermeyi amaçlayan ilanlarımız devreye girecek. Aynı o Erzincan türküsündeki gibi bugünkü zorlukların içinde aklımızda hep yarın olmalı ‘bu da gelir, bu da geçer’ demeyi unutmamalıyız. Zaten hep öyle olmadı mı’ dedi.

İşi olan para harcasın

HİSARCIKLIOĞLU, imkanı olanlara tüketimi ertelememelerini, şu anda işini kaybetmeyen insanlara tüketimlerini kısmamalarını söylediklerini belirterek, bu kampanyanın; bütün kesimleri bir araya getiren bir paydayı oluşturduğunu, siyaset üstü bir proje olduğunu kaydetti. İnsanların umut taşımamaları halinde alışveriş etmediğini savunan Hisarcıklıoğlu, otomotivdeki ÖTV indiriminden sonra satışların yüzde 80’inin kredi kullanılmadan yapıldığını, güveni sağlamanın önemli olduğunu vurguladı.

Star



Bu haber 418 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,471 µs