En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Yeni dosyalar geliyor

22 Mayıs 2009 20:43 tsi
CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, bakan istifasını istediyse RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın bunun gereğini yerine getirmek zorunda olduğunu belirterek, “RTÜK Başkanı şu anda görevinin başında. Diyor ki, ‘Ben görev sürem dolana kadar,

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Göynük beldesinde bulunan Mirada Del Mar Otel’de, Türkiye Kent Kooperatifleri Merkez Birliği’nin 21'inci İlkbahar Semineri’ne katıldı. Otele gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, dosyalar üzerinde yaptığı çalışmalarını sürdürdüğünü, birden fazla dosyayı yakında gündeme getireceklerini söyledi.

YENİ DOSYALAR GELİYOR

Şu anda üzerinde çalıştıkları birden fazla dosya olduğunu kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu, “Arkadaşlarımızla beraber çalışıyoruz. Dosyaların tamamlanması ile ilgili bazı bilgi ve belgelere ihtiyacımız var. O bilgi ve belgeleri sağlamaya çalışıyoruz” dedi. Belgelerin içeriği ile ilgili şu an için bir açıklama yapamayacağını da aktaran Kılıçdaroğlu, TRT’nin CHP'ye tazminat ödemeye mahkum edilmesi ile ilgili yaptığı açıklamada, TRT’nin toplumun ödediği vergilerle finanse edilen bir kuruluş olduğunu belirterek şunları söyledi;

“TRT’nin yayınlarında topluma karşı bir sorumluluğu var. Ama bu sorumluluğu yerine getirmeyip de yansız yayın yapacağı yerde yanlı yayın yaparsa, hem yurttaşların bu konudaki beklentilerini karşılamamış olur, aynı zamanda da TRT’ye karşı olan güven de sarsılmış olur. Biz TRT Genel Müdürü’nün atama sürecinden başlayarak, pek çok uygulamaya karşı çıktık. Özellikle İsmet İnönü’ye karşı yapılan bazı yayınlar, bizim TRT’ye karşı olmamıza yol açtı. Biz, TRT’nin hiçbir yayınına, ister toplantı isterse panel şeklinde olsun katılmıyoruz. Ve bu konudaki kararlılığımızı da sürdürüyoruz. Ta ki TRT bizim anladığımız anlamda ilkeli yayıncılık sürecine girene kadar.”

RTÜK BAŞKANININ ARKASINDA BAŞBAKAN VAR

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın RTÜK Başkanı Zahid Akman ile ilgili açıklamalarına da değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
“Sayın Bülent Arınç’ın yaptığı açıklamalar doğru değil. Çünkü, eğer RTÜK Başkanı’ndan istifa etmesini istedi ise bunun gereğini yerine getirmek zorunda. RTÜK Başkanı şu anda görevinin başında değil mi? Görevinin başında. Diyor ki, ‘Ben görev sürem dolana kadar, bu görevi tamamlayacağım.’ Demek ki, ortada öyle bir şey yok. Eğer bir Bakan istifa edilmesini istiyorsa, RTÜK Başkanı’nın gidip istifa etmesi lazım. O sadece ‘Görev sürem dolunca yönetime üye olmayacağım. Başkan olmayacağım’ diyor. Kendisine zaten böyle bir garanti veren kimse yok ki. Daha önce sayın Köksal Toptan da o görevden ayrılması gerektiğini söylemişti. Ve gayet kibar bir dille söylemişti. Ama RTÜK başkanı onu dinlemedi. Çünkü, ‘Benim arkamda sayın Başbakan var.’ Öyle anlaşılıyor ki, sayın Arınç’ın isteğine karşı, yine sayın başbakan RTÜK Başkanı’nın arkasında. Ve RTÜK Başkanı da görevini sürdürmeye devam ediyor.”


DENİZ FENERİ DELİLLERİ KARARTILDI

CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Kent Kooperatifleri Merkez Birliği’nin Antalya’nın Kemer İlçesi'ne bağlı Göynük Beldesi'ndeki Mirada Del Mar Otel’de düzenlenen ‘Yeni dönemde belediyeler ve kent kooperatifi işbirliği’ konulu seminerine katıldı. Kılıçdaroğlu, seminerin gerçekleştiği salona seçim çalışmalarında kullandığı ‘Güzel Günler Göreceğiz’ parçası eşliğinde girdi. Konuşmasının önemli bir bölümünü Deniz Feneri davasına ayıran Kılıçdaroğlu, “Biz yolsuzluk dosyasını getirdiğimizde, Sayın Başbakan arada sırada açıklama yapar, ‘Verin savcılara.’ Savcılara vermediğimiz dosya kalmadı. Kamuoyu baskısı olmasa Deniz Feneri davası gündeme gelir miydi? Deniz Feneri davasında yargılanması düşünülen temel kişi Başbakan’la akraba. Buyurun siz yargılayın” diye konuştu.

SİCİL TEMİZ DEĞİL

Türkiye’de yargı bağımsızlığının olmadığını kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu, “Bağımsız olmayan yargı yolsuzluk dosyalarının üzerine gidebilir mi? Türkiye’nin sicili bu konuda temiz değil” dedi. Türkiye’de “Adam yiyor ama iş de yapıyor” şeklinde bir kültür oluştuğunu kaydeden CHP’li Kılıçdaroğlu, yargı bağımsızlığını sağlamanın birden fazla yolu olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Yargı bağımsızlığının sağlanması için birden fazla yolu birlikte yapmalıyız. Birincisi Hakimler ve Savcılar Yüksük Kurulu’nda Adalet Bakanı olmayacak. Yüksek Kurul’un ayrı bütçesi olacak. Olacak ki, bizim bağımsız dediğimiz kurum yarın Bakana yalvarmayacak ‘Benim param bitti para ver’ diye. Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu, Yüksek Kurul’a bağlanacak. Yani hakimler ve savcılar haklarında bir şikayet olduğunda kendi kendilerini yargılayacaklar. Şu anda Teftiş Kurulu, Bakan’a bağlıdır. Ve ilgili madde şöyle yazar: Bakanın emri ve onayı üzerine... Bakan, emir ve onay vermeden hiçbir müfettiş hiçbir iş yapamaz.”

DELİLLER KARARTILDI

İslami holdinglerden Deniz Feneri’ne uzanan sürecin sağlıklı bir şekilde incelenebilmesi için yargı bağımsızlığının şart olduğunu önemle vurgulayan Kılıçdaroğlu, Deniz Feneri davasıyla ilgili Türkiye’de bulunan delillerin yüzde 99.9’unun karartıldığını iddia etti. Kılıçdaroğlu, “Açıkça söyleyeyim, delillerin yüzde 99.9 karartılmıştır yok olmuştur. Hiçbir yere baskın yapıldığını duydunuz mu? İçişleri Bakanlığı Dernekler Masası’nın başındaki adam yurtdışı gezisine Deniz Feneri’nin desteğiyle gitmiştir” diye konuştu.

SABAH- ATV İHALESİ

Sabah Gazetesi ve ATV’nin satışıyla ilgili olarak ilk iktidar değişikliğinde dosyanın Anayasa Mahkemesi’nde görüşüleceğini savunan Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Bütün bunların ortasında yatan temel neden, belli gruplar kendi medyalarını oluşturmak istiyorlar. Kanal 7, Ülke TV, Samanyolu. Onlarca gazete var. En son Sabah ve ATV’yi aldılar. Kamu bankasından sağlanan kredilerle, bizim finansımızla. Batıda olsa kıyamet kopar. Bizde ne oldu? Hiçbir şey. Ama göreceksiniz ilk iktidar değişikliğinde bu dosya Anayasa Mahkemesi’nde görülecektir. Ve ben mahkum olacaklarına inanıyorum.”

Sabah ve ATV satışı için “Çayın kuşu çayın taşıyla vurulmuştur” atasözünü kullanan Kılıçdaroğlu, AKP iktidarının biat kültürü yaratmayı hedeflediğini ileri sürdü. “Hükümetin aleyhine yayın yapın, maliyenin elemanları kapınızda. Bu anlayış sonunda biat kültürünü getiriyor. Biat ederseniz istediğinizi yapabilirsiniz. Hırsızlık dahil” diyerek konuşmasını sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yargılanmasıyla ilgili “Yargılanmak ayıp bir şey değil ki. Nerede aklanırım ben? Yargıda. Bundan niye utanıyorum ki” dedi.

hurriyet




Bu haber 745 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,469 µs