sabrı taştı! | " /> sabrı taştı! | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon savcılarının sabrı taştı!

22 Mayıs 2009 19:46 tsi
Ergenekon savcılarının sabrı taştı! Ergenekon savcıları davanın bugünkü duruşmasında, dava sürecinde kendilerine yöneltilen ağır ithamlara manifesto gibi bir açıklamayla cevap verdiler.

Ergenekon savcıları davanın bugünkü duruşmasında, dava sürecinde kendilerine yöneltilen ağır ithamlara manifesto gibi bir açıklamayla cevap verdiler.

Ergenekon savcılarından Mehmet Ali Pekgüzel tarafından duruşma salonunda okunan açıklamada, ''Bu dava Türk Silahlı Kuvvetleri Düşmanlığı yapmamaktadır'' denildi. Savcılar, aksine davanın TSK'yi güçlendirdiğini ifade ederek, her kurumda olduğu gibi TSK içinde de hata yapan ya da suç işleyenler olabilir. Bu hataları yapanların ayıklanması kurumları yıpratmaz tam aksine güçlendirir şeklinde bir açıklamada bulundular.

Ergenekon davasının bugünkü duruşmasında, duruşma savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, sanıkların iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Duruşmada sanıkların konuşmalarının ardından söz alan Pekgüzel, yargılanma sürecinin propaganda unsuru olarak kullanıldığını söyledi.

Pekgüzel, "Küresel çetenin üyesi, yeşil yargı darbesinin savcısı, biat ve tarikat kültürünün, amacımızın orduyu yıpratmak olduğu gibi suçlamaların savunma hakkı kapsamında yapıldığı söylenmektedir. Kanaatimizce bu soruşturmayı biz değil, her kim yapsa bu ithamlara hedef olacaktı. Cumhuriyet savcılarının avukatlar gibi dava seçme hakkı yoktur. İş bölümüne göre görevlendirilirler. Kendileri davadan çekilemez. Hiç bir sanığa karşı kin gütmemiz mümkün değildir. Buna benzer ithamlarla ilk defa karşılaşmıyoruz. Bizler birinci sınıf olmuş Cumhuriyet savcılarıyız. Şekli değişik olsa da bu ithamlarla ilk kez karşılaşmıyoruz"dedi.

"TÜRK YARGISI AŞAĞILANMAKTADIR"

Cumhuriyet Savcılarının Danıştay saldırısı sanıklarından Osman Yıldırım'a 'Osmanım' dediği iddialarının olduğunu belirten Pekgüzel, "Sürekli 'Osmanım' denildiği öne sürülerek bu konu istismar edilmektedir. Cumhuriyet Savcıları bu kişiye asla bu şekilde hitap etmemiştir. İddia makamı bu sözlerden asla etkilenmeyecektir. Osmanım dediğini nereden çıkarıyorlar? Maddi gerçeğin ortaya çıkarılması için bu anlatımlar kamerayla kayıt altına alınmıştır. Türk yargısı aşağılanmaktadır. Bu nedenle yapılan ve yapılacak olan iftira ve hakaretlerle ilgili suç duyurusunda bulunacağız, kanuni işlem yapılacaktır"

"TSK'NIN İÇİNDE DE SUÇA KARIŞAN KİŞİLER OLABİLİR"

Pekgüzel, "Tutuklu sanık Kemal Kerinçsiz ve bir kısım sanıkların, TSK'ya ve Atatürkçü kişilere terörist diyen savcılar olarak tarihe geçeceğimizi iddia ettiler. İddianame ortadadır. Her kurum içerisinde olduğu gibi TSK'nın içinde de suça karışan kişiler olabilir. Bu durum TSK'nın itibarını zedelemeyeceği gibi, aksine itibarını artıracaktır. Bu, ilk kez bu iddianamede yer almıştır. Ergenekon belgelerinde TSK içinde faaliyet gösterdiği açıkça yazılıdır. TSK içinde faaliyet gösterdiğini kendi belgelerini açıkça yazan örgütün faaliyetlerinden bahsederken sözde TSK demekten daha doğal ne olabilir? Örgütle TSK'yı özdeşleştirmemek içinde 'sözde' kelimesini kullanıyoruz. Türk ordusunu korumak amacı TSK'yı istismar edenlere mi kalmıştır? Kaldı ki, Yüksek Askeri Şura'da bu gibi kişilerin durumları incelenip gerekli işlem yapılmaktadır"diye konuştu.

İki celse önce Oktay Yıldırım'ın, 27 adet el bombasıyla ilgili CD'yi duruşma salonunda izlettirdiğini vurgulayan Pekgüzel,"Biz bu CD'yi duruşma salonunda alt yazı eklenmiş olarak izledik. Bu da CD'ye bir işlem yapıldığını göstermektedir. Biz, CD'de arka planda geçen küfürlü sözleri ve Ergenekon kelimesini duyamadık. Avukat Mehmet Cengiz tarafından bombaların ele geçirilme tarihinin 27 Haziran dendiği iddia ediliyor. Oysa biz bu kelimeyi 27 bomba diye duyduk. Bu hususu da mahkemenin dikkatine sunuyoruz. Şüphesiz, bu CD Adli Tıp Kurumu tarafından incelenerek çözümü mahkemeye iletilecektir. Gerçek o zaman ortaya çıkacaktır"dedi.



Bu haber 951 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,038 µs