krizin biteceği tarihi verdi | " /> krizin biteceği tarihi verdi | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan, krizin biteceği tarihi verdi

22 Mayıs 2009 18:51 tsi
Erdoğan, krizin biteceği tarihi verdi
Tayyip Erdoğan krize karşı tedbirlerinin devam edeceğini belirtip, krizin biteceği tarihi verdi...

Tayyip Erdoğan krize karşı tedbirlerinin devam edeceğini belirtip, "Kriz yıl sonuna kadar bitecek" diyerek müjde verdi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yatırımların önündeki engelleri kaldırmak için çalıştıklarını belirterek, el birliği ile krizi dışarıda bırakacaklarını söyledi. Erdoğan, "Gelin Türkiye'nin önünü tıkayan kim varsa hep beraber mücadele edelim. Herkes elini taşın altına koymak zorundayız." dedi.

Başbakan Erdoğan, Ford Otosan'ın Kuzey Afrika'ya ilk araç ihracatı yapması nedeniyle Kocaeli'de bulunan Ford Otosan fabrikasındaki törene katıldı. Burada konuşma yapan Erdoğan, kriz tellalığını yapanlara seslendi. Krizin aşılması için el birliği ile hareket edilmesini isteyen Başbakan, Ford'un başarısını örnek gösterdi. Erdoğan, "Ford ürettiği araçları 5 kıtaya ihraç ediyor. Kuzey Amerika'ya ilk ihracatı gerçekleştirerek bir ilke daha imza attı. Küresel krizin içinde geçtiğimiz bir dönemde böyle bir törenin düzenlenmesi sevindirici. Tüm dünyada taşlar yerinden oynuyor. Türkiye olarak son 6 yılda elde ettiğimiz başarıları daha ileriye götürmek için büyük gayretlerimiz oldu. Hükümet olarak özel sektörlerle birlikte tarihi başarılara imza attık." şeklinde konuştu.

Ortaya koydukları ihracaat hedeflerini hayal olarak görenlerin olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, hedefe ulaşmak için uyguladıkları politikaları anlattığı konuşmasında şunları söyledi: "Hedeflerimizi hayal olarak görenler olabilir, ulaşılamaz hedefler olarak gören olabilir, biz inanıyoruz, kararlıyız. Ankara'ya mahkum olarak Türkiye iyi tanınıyor dersek kendimizi kandırırız. Çok dolaşacağız, kendimizi tanıtacağız. O ülke halklarının sizi tanıması gerekli. Bakın turizmde yılda 26 milyon turist geliyor. Daha fazla da olacak. Belki çok para kazanmayacağız ama yine de bu rakamı yakalayacağız. Bazen felaket tellalları çıkıyor 'battık bittik' diye böyle dersen batarsın. Kriz fırsata dönüştürüp hareket edersen çalışırsan dönüşür. Uluslararası şirketlerin buraya yatırım yapması için gerekli şartları oluşturmak gerek. Küresel sermaye yatırım için gelecek ama sen engel çıkarırsan gelmez. Ben burada yargı, yasama ve yürütmeyi kastediyorum. Geçen Levent'te 1 milyona satacağın arsayı satmaya engel olursan satamazsın."

Ford'un başarısına da değinen Başbakan Erdoğan, "Ford bugün 8 bin kişiye istihdam sağlıyor. 20 bin kişi ekmek yiyor. Sonra ülke için vergi veriliyor. Şimdi buna kim neden engel oluyor. Bu tür yatırımları hamasi sloganlarla engelleyenler var. Ayakbağı ne varsa kaldıralım. Hep birlikte mücadele edelim. Yalnız hükümetten beklemeyin herkes taşın altına elini koyarsa bu kriz hızlı biçimde aşarız." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, krize karşı birçok tedbirler aldıklarını ve bu tedbirleri yeniden reforme etme durumu olabileceğini kaydederek, şöyle konuştu: "Arkadaşlarımız takip ediyor. Mesela 2009'un ilk dört ayında 104, bin 500 artış sağlandı. Martta ÖTV indirimi ile bu artış oldu. İhracat konusunda sıkıntılar var. Ama Türkiye birçok konuda bu ülkelerin üzerinde. Bakanlarımız bu konuda ve işadamlarımız bu hususta hassasiyet gösteriyorlar. Gerek bizim gerek özel sektörün kararlılığı ülkenin dışardaki itibarını artırmaktadır. Elbirliği ile biz bu krizi dışarda bırakacağız. Bize bu heyecanı yaşatan Ford Grubu'na şahsım ve milletim adına teşekkürler ediyorum."

Törenden sonra Başbakan Erdoğan, ihraç edilen araca binerek limana götürdü.

RAHMİ KOÇ: GURUR GÜNÜMÜZ


Koç Holding Şeref Başkanı ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç, Ford Transit Connect'in Kuzey Amerika pazarına ihraç edilmesini değerlendirdi.

'Amerika'ya yapılan bu ihracat daralan iç pazar ve de düşen ihracat, diğer ihracat pazarlarımızdan sonra çok büyük önem arz etmektedir' diyen Koç, Otosan'ın kurulduğu dönemde bahsederek gelinen sürecin gurur verici olduğunu belirtti. Rahmi Koç şöyle konuştu: "1959 yılında Otosan'ı kurduğumuz zaman kapasitesi 8 saatte 4 kamyon veya 4 otomobil idi. 50 yıl sonra Otosan yılda 286 bin adet vasıta üretmenin dışında 3 milyar 750 milyon dolarlık ihracat ile sektörde birinci ve Türkiye genelinde TÜPRAŞ'tan sonra ikinci. Ford markası iç pazarda 7 yıldır birinciliği elinde tuttu. 'Ford Avrupa'nın karlılığına büyük katkıda bulunan Otosan, aynı zamanda da tatminkar temettü dağıtmaya devam ediyor.'

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ise bugün Türk otomotiv endüstrisinin tarihi bir anı olduğunu söyledi. Ford Otosan'ın başarısını Türk otomotiv sanayinin başarısı olarak gösteren Koç, küresel ekonomik krizden sonra ÖTV indirimi ile setörün biraz nefes aldığını, desteklerin bundan sonra da devam etmesini istedi.

cihan



Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,080 µs