ne yapmaya çalışıyor? | " /> ne yapmaya çalışıyor? | "/>

En Sıcak Konular

Akşam ne yapmaya çalışıyor?

22 Mayıs 2009 16:33 tsi
Akşam ne yapmaya çalışıyor? İsmail Küçükkaya ve Oray Eğin'in köşelerinde ağır ithamlarla eleştirdikleri Fehmi Koru röportajının arkasında neler var?

Akşam gazetesi iki gündür birinci sayfasından Fehmi Koru röportajını anonsluyor. 
Medyayı yakından takip edenlerin bildiği gibi Fehmi Koru, yazar Oray Eğin'in yanısıra gazetenin Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya'nın da zaman zaman hedef aldığı, ağır suçlamalarla eleştirdiği bir yazardır.  Küçükkaya'nın 10 Mayıs 2009'da "Fehmi Koru gazetemizin patronu Mehmet Emin Karamehmet'i tehdit ediyor" diye değerlendirilebilecek yazısının mürekkebi kurumadan yayına hazırlanan bu röportaj medyada merak konusu oldu.


Röportajın dikkat çeken bir kaç noktası var. Bunlardan en önemlisi, Akşam Gazetesi'nin patronu Mehmet Emin Karamehmet'in TMSF ile anlaşmasının hemen ertesine denk gelmesi. Gülümseten bir nokta ise Oray Eğin tarafından aşağılayıcı bir üslupla 'kolonya kokulu' diye tanımlanan Koru'nun Joop marka erkek parfümü ile fotoğraflanması.

KÜÇÜKKAYA NE YAZMIŞTI

Küçükkaya, devlet otoritesini kullanarak kişisel hesap yapmakla suçladığı Koru'yu yazısına şöyle taşımıştı:

"(...) Diyelim bir yazar kendileriyle ilgili eleştiri yazdı, doğrudan o yazann gazetesinin patronunu hedef alıyorlar. Fehmi Koru ve Mehmet Altan bunlann en son iki önemli örneğini oluşturuyor. Kendileriyle ilgili yazılanlar haksız ve ağır bile olsa, bu düzeydeki isimlere yakışan tutum ya görmezden gelmek (ki bence çoğu kere en ağır yanıt bu olur) ya o yazara yanıt vermek (bilge adamlar herkese hak ettiği şekilde ve uygun şiddetle karşılık verirler) ya da hakaret içeriyorsa mahkemeye başvurmak değil midir? Hayır, bunu yapmıyorlar... Kendi sütunlanndan hükümetle veya bürokrasiyle iyi ilişkilerini ima ederek, o yazann gazetesinin patronunu açıkça tehdit ediyorlar. Üstelik yalan yanlış ifadelerle...
Mesela Fehmi Koru, Mehmet Emin Karamehmet'e. "gazeteni okumuyorsun, başın derde girecek" derken, "Gazetende benimle ilgili yazılar çıkıyor, bu senin basma dert açacak, benim devletin tepesindekilerle, etkili bakanlarla çok iyi ilişkilerim, TMSF'de dostlarım var" mesajı veriyor. "Bu kadar da olur mu?


Devleti yönetenler, kurumların başındakiler senin kişisel meselelerinin intikamım, kendilerine verilen kamu otoritesini kullanarak almayı düşünebilirler mi?" İnsaf! "

 Gazeteciler



Bu haber 992 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,374 µs