En Sıcak Konular

Dalak operasyonu

22 Mayıs 2009 11:17 tsi
Dalak operasyonu Özkök, Ahmet Hakan'ın yedeğini dalak yüzünden mi işe aldı?

iyibilgi Ankara

Sabah Gazetesi yazarı Sevilay Yükselir bugün, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan’ın askerlikten kurtulmak için “dalağını nasıl aldırdığının” öyküsünü yazdı...

Bu iddiaya göre-ki Yükselir kaynaklarını saklı tutuyor-Ahmet Hakan kendisini askerliğe elverişsiz hale getirmek için vakt-i zamanındaki dostlarının yardımını alarak, düzmece bir araba kazası neticesinde sağlam dalağını aldırmıştı.

Üstelik bu dalak alma operasyonunu Operatör Doktor Turhan Çömez yapmıştı! Esasen Yükselir “dalağın gelişini” önceki yazısında da duyurmuştu. (“Özkök, Ahmet Hakan’ı neden klonladı?”, 20 Mayıs 2009, Sabah)

Ahmet Hakan’ın Dalak ameliyatı ile ilgili kimi mini notlar internet ortamında bulunsa da, bugüne kadar bu çapta bir haberin, üstelik büyük bir gazete üzerinden  kamuoyuna yansıdığı olmadı.

Bu yüzden Yükselir’in “dalağı yazacağım” diyen haberi Ahmet Hakan tarafından önceden “karşılandı”. (“Kendimi ihbar ediyorum”, 21 Mayıs 2009, Hürriyet)

Yazısında Ahmet Hakan haberi tamamen bir iftira olarak tanımlıyor ve “Şereften, onurdan, haysiyetten yoksun gözü dönmüş kimselerin üfürdüğü gülünç ve akıl almaz iftira şudur: ‘Ahmet Hakan, askere gitmemek için dalağını aldırdı’” cümlesiyle karşılıyor.

Hakan’ın bu yazısı Başbakan’a açık mektup olarak yazılmış bir metin ve içinde Başbakan Erdoğan’ın oğlunun da sağlık nedenleri ile askere gitmediğini belirtiyor!

Hakan aynı yazıda kendini Genelkurmay’a da ihbar ediyor ve “varsa bir sahtekarlık ortaya çıkarsınlar” diyor.

Nihayet bugün “beklenen”  yazı geliyor ve Yükselir, “Ahmet Hakan’ın dalağı” başlıklı köşesinde konuyu okurlarına aktarıyor: (“Ahmet Hakan’ın dalağı”, 22 Mayıs 2009, Sabah)

Son durum bu. Ancak muhtemelen yarın Ahmet Hakan’dan zehir zemberek bir karşılığın geleceğini söylemek iddialı sayılmaz.

Fakat süreçte yaşanan bir başka gelişme belki daha önemli. Dalak konusu ile ilgili herhangi bir yazı kamuoyuna yansımadan önce Hürriyet’te bir takım yenilikler oluyor.

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök 16 Mayıs’ta okurlara bir müjde veriyor.

Ahmet Hakan’ın bir tür klonu olan, İslami kesimin “hergele” çocuğu Ahmet Arsan’ın Hürriyet’te köşe yazmaya başlayacağını duyuruyor. (“İslami kesimin hergele çocuğu”, 16 Mayıs 2009, Hürriyet)

Bol övgülü bu “takdim” yazısından sonra yeni bir tartışma Ahmet Arsan üzerinden başlıyor ve İslami kesim içindeki yeri ve Hürriyet’te ne yapacağı tartışılmaya başlanıyor.

Bu arada kimi gazeteler Arsan’ın aslında Hakan’ın müstearı olduğu iddiasını dillendiriyorlar ama bu yalanlanıyor. Ancak neticede Ahmet Hakan’ın bir tür kopyası olan Arsan köşe yazılarına başlıyor. Tabii bir hafta gibi kısa sürede şöhreti yakalayarak.

Ertesi günkü Ahmet Hakan’ın yazısı daha ilginç: “Galiba suyum ısınıyor”... Hakan, “Daha ‘Ertuğrul Özkök'e itirazım var’ şeklindeki yazımın mürekkebi kurumadan bir de ne göreyim? Hop diye ‘Hürriyet Pazar"ın en arka sayfasına, tam da ‘Ahmet Hakan'ın yedeği’ kıvamında bir arkadaş oturtuluverdi...” (“Ben olsam”, 17 Mayıs 2009, Hürriyet)

Böylece Hakan’ın yeni transfere bakışı biraz esprili bir dille hoşgörülüyor havasında ama “galiba suyum ısınıyor” zihin altı ile yansıtılıyor.

Tabii okurlar da “Hürriyet, Ertuğrul Özkök neden böyle bir yeniliğe ihtiyaç duydu, Ahmet Hakan var ya” sorularıyla başbaşa bırakılarak.

Son olarak-yine bugün-Ertuğrul Özkök, Ahmet Arsan konusunu yine köşesine yükseltiyor.. Üstelik ilk yazısında kullanılan “hergele” kelimesine takan kimi yazarlara gönderme yaparak ve kendini Arsan’la “eşitleyerek” yeni yazarın arkasında duruyor...

“İyi öyleyse, şuradan sesleniyorum: ‘Ben de hergele bir yazarım’"... Ve sonra ekliyor: “Hürriyet işte böyle bir gazete. Zeki, maharetli, kıvrak ve farklı bir yazarı, bir gecede şöhret yapar. Bir gecede bir sürü kazib şöhreti sollar, buruşturulmuş káğıt mendil gibi çöp tenekesine atar.” (“6 Mayıs 2002 gecesi”, 22 Mayıs 2009, Hürriyet)

Böylece “hissediliyor ki” dalak tartışmasının gelişimi ile Ahmet Hakan’ın “yedeklenmesi” süreci arasında en azından zamanlana yönünden bir parallelik var. Ertuğrul Özkök bu konunun geleceğini sezip mi böyle bir girişimde bulundu bilmek imkansız.

Ancak bu olay yüzünden Ahmet Hakan’ı kolay kolay gözden çıkaracağını söylemek iddialı olur. Çünkü dalak konusu henüz ispatlanmış değil.



Bu haber 2,216 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,389 µs