şok detay: Yazıcıoğlu... -Foto | " /> şok detay: Yazıcıoğlu... -Foto | "/>

En Sıcak Konular

Sır dolu kazada şok detay: Yazıcıoğlu... -Foto

22 Mayıs 2009 10:43 tsi
Sır dolu kazada şok detay: Yazıcıoğlu... 
-Foto Helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu'nun iddiaları şüpheleri yeniden gündeme getirdi.

BBP liderinin ölümünü araştırmak üzere kurulan TBMM Komisyonu önceki gün Gülefer Yazıcıoğlu ve parti yöneticilerini dinledi. Komisyonda konuşan Şanverdi, kazayla ilgili araştırmalar derinleştikçe şüphelerinin ve soru işaretlerinin arttığını belirtti.

Ayakkabıları ve dizlerindeki çamurun Yazıcıoğlu’nun düşmenin hemen ardından ölmediği, helikopterden çıkarak bir süre yürüdüğünü gösterdiğini belirten Şanverdi, ‘BBP’nin görüşü şudur, arama kurtarmada yapılan ihmaller, ölümlerin sebebidir’’ dedi.

Sim kart silinmiş

"İki tane telefonu vardı. Devamlı birini kullanıyordu, bir tanesini de çok özel durumlarda kullanırdı. Telefonları üzerinde taşımazdı, çantada kullanırdı. Çanta kayıp ama telefon var. Telefon savcılık tarafından verilmedi. Sivas Valisi bir şekilde ulaştırmış. Gülefer Hanım telefonu açtığında sim kartı yok. Daha da önemlisi hafızası silinmiş. Bazı bilgiler kalır, sim kartı çıkarsanız dahi. Bu konunun araştırılmasını istedi. Çantanın bulunmasını istedi.

Önemli notları vardı

Çantada maddi olarak çok değerli bir şey yoktu, eski bir çantaydı. Önemli notları vardı, el yazısıyla tutuğu notlar vardı. Enkazı bulan 17 köylüyle tek tek görüştüm. Ayrı ayrı odalarda görüştüm. Sorduğum sorular aynı, cevaplar da aynıydı. Çantayı bulduklarını ve cesetlerin üzerine bıraktıklarını söylediler. Silahı bulduklarını söylediler."

Kritik soru

Gülefer Yazıcıoğlu da, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'nin olayın hemen ardından "Enkaz bulundu. Yazıcıoğlu'nun bir ayağı ve kaburgası kırık, hastaneye götürülüyor" açıklaması yaptığını, ancak bunun sonra yalanlandığını söyledi. Yazıcıoğlu, otopside eşinin ayağı ve kaburgasının kırık çıktığını belirterek, "Vali bunu nereden biliyordu?" diye sordu. Yazıcıoğlu "Eşimin, içinde önemli evrak, para, silah ve sık kullanmadığı cep telefonunun bulunduğu çantası kayıp. Telefonu bana teslim edildi ama içindeki kartın hafızası silinmiş. Evraklarına ise ulaşılamadı. 1 metre kar olmasına rağmen ayakkabı ve pantolondaki çamur araştırılsın" dedi.

STAR - BUGÜN

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 



Bu haber 1,121 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    3,706 µs