En Sıcak Konular

Bakan Günay'a göre AK Parti'nin farkı

22 Mayıs 2009 08:47 tsi
''Millet seçtiği müddetçe siyaset adamlarının seçilme hakkı vardır'' diyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ak Parti'nin nasıl bir dönemde doğduğuna dikkat çekti.

AK Parti Siyaset Akademisi programına katılmak üzere Samsun'a gelen Ertuğrul Günay, önce Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu makamında ziyaret etti.

Ziyarette Güzeloğlu, bir süre önce ilde faaliyetlerine başlayan Samsun Devlet Opera ve Balesi için Günay'a teşekkür ederek, bu konuda Samsun'un haklı beklentilerinin yerine geldiğini söyledi.

Günay da devletin olanaklarını ulusun ihtiyaçları çerçevesinde değerlendirmeye çalıştıklarını belirterek, ''Yapabildiğimiz herşey milletimizin, devletimizin gücü sayesindedir. Allah onları sonsuza kadar varetsin, daim etsin, başarılı etsin'' diye konuştu.

22 aylık dönemde 12. Devlet Tiyatrosu sahnesini açtıklarını, bu sıklıkta Devlet Tiyatrosu sahnesi açılmadığını, bundan da onur duyduğunu ifade eden Günay, ''Bunu milli mücadelenin başlatıldığı kentte söylemenin çok yakışacağını düşünüyorum. Mustafa Kemal Atatürk'ün unutmamamız gereken bir sözü var. 'Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli kültürdür' Kültür ve sanat etkinlikleri bu toplumu barıştıracak olan, kaynaştıracak olan ve geleceğe güvenle taşıyacak en önemli köprüdür. En önemli etkinlik alanıdır'' diye konuştu.

Bir basın mensubunun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''bir dönem sonra bırakacağı'' yolundaki sözlerini hatırlatması üzerine Günay, şunları kaydetti:

''AK Parti tüzüğü hazırlanırken böyle bir öngörü yapılmış. Sayın Başbakan o tüzük maddesini hatırlattı. Bu, tüzükten kaynaklanıyor. Aslında demokrasi içinde insanların görev değiştirmesini öngören çağdaş bir yaklaşım gerçekten. Tabii millet seçtiği müddetçe siyaset adamlarının seçilme hakkı vardır. Ama AK partinin tüzüğü Türkiye siyasetindeki tıkanmışlıklara bir anlamda isyan niteliği taşıyor. Yıllardır bu işi meslek haline getirmiş, ömür boyu parlamentoda bulunmayı bir tarz haline getirmiş anlayışlara bir tür karşı çıkışı içeriyor. Bir tüzük değişikliği olmazsa bu kuraldır, sayın Başbakan bunu hatırlattı. Görevde bulunan ve çok başarılı olan bir siyaset adamının, gençlere bir dönem sonra devretmeyi düşünüyorum demesi demokrasinin olgunluğu açısında çok güzel bir örnektir. Ders alacak yaşı geçmiş olan bazı siyaset adamları bundan ders çıkarılır mı bilmem. Ama gençler açısından umut verici bir gelişme.''

Daha sonra Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı makamında ziyaret eden Günay'a, Yılmaz, çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Yılmaz'ı, yeniden göreve seçilmesi dolayısıyla kutlayan Günay, Yılmaz'ın Samsun'a önemli hizmetleri olduğunu vurguladı.

Ziyaret sırasında Günay'a, Atatürk ve 18 silah arkadaşının Samsun'a çıktıkları yerde yapılan ve Bandırma Vapuru görünümlü iskelenin fotoğrafı armağan edildi.

-''AK PARTİ, SİYASETTE ÇITAYI YÜKSELTMEKTEDİR''

Günay daha sonra, Atakent Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen AK Parti Siyaset Akademisi programına katıldı.

Toplanın açılışında konuşan Günay, AK Parti'nin, Türkiye'de ihtiyaç olan bir dönemde ortaya çıktığını belirterek, şöyle devam etti:

''AK Parti, alışılmış siyasetin, klasik siyasetin, kavga siyasetinin, eski gerginleştirme siyasetinin iflas ettiği bir dönemde ortaya çıkmış bir siyasi harekettir. Hemen hemen her siyasi partiden geçmiş yılların siyasetinden bıkmış olan arkadaşlarımızın katıldığı, bir genel seçimde parlamento içindeki muhalefetin, içindeki iktidarın tamamının tesviye edildiği bir ortamda ortaya çıkmış bulunan yeni bir siyasi hareket.''   

AK Parti'nin düzeyli siyaset yaptığını ifade eden Günay, AK Parti dışında başka siyasal partilerden de isteyen herkesin bu toplantılara katılabileceğini söyledi.

''Bizi doğruda buluşturacak olan doğru bilgidir. Bilgi çağında siyaseti bilimle donatıyoruz. Siyaset akademisiyle ve böyle bir çalışmayla AK Parti siyasette çıtayı yükseltmektedir'' diyen Günay, AK Parti'nin 4 dönemde belirli bir oranı tutturarak birinci parti olduğunu da sözlerine ekledi.

Toplantı, daha sonra basına kapalı olarak sürdü.

aa



Bu haber 542 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,802 µs