En Sıcak Konular

İstanbul'da domuz gribi alarmı

22 Mayıs 2009 08:27 tsi
Yüksek ateş şikayeti ile Esenyurt Devlet Hastanesi'ne gelen bir hasta, hastanede domuz gribi paniğinin yaşanmasına sebep oldu.

Hastanenin acil servisinde muayene olmak için sıra bekleyen hastalar dışarıya çıkarılarak bir süre acil servise hiçbir hasta kabul edilmedi.

Almanya’dan 10 gün önce İstanbul’a gelen M. Y. (78), dün akşam saatlerinde rahatsızlanarak Esenyurt Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldı. M.Y.'nin hastanede yapılan muayenesinde yüksek ateş tespit edildi. Hastada domuz gribi virüsü olabileceği ihtimaline karşılık hastane yönetimi önlemleri en üst seviyeye çıkardı. Hasta özel bir odada karantinaya alınarak hastanedeki görevliler maske taktı. Aynı maskelerden hastalara ve hasta yakınlarına da dağıtıldı.

HASEKİ'YE SEVK EDİLDİ

Esenyurt Devlet Hastanesi’nde domuz gribi virüsünü tespit edecek klinik olmadığı için hastaneye özel bir ambulans çağırıldı. Hasta, buradan özel giyimli ve maskeli sağlık ekiplerince ambulansa bindirilip, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Kliniği'ne sevk edildi.

HASTANEDE TEMİZLİK SEBERLİĞİ

Hastanın sevki sonrası hastanede tam anlamıyla temizlik çalışmaları başlatıldı. Hastanenin acil servisine temizlik bitinceye kadar hiçbir hasta alınmadı. Ayakta muayene için sıra bekleyen hastalar ise dışarı çıkartıldı. Bazı vatandaşlar, “Domuz gribi şüphesi ile birini getirmişler, şimdi temizlik yapıyorlarmış, bize bir şey söylemiyorlar, bizi içeri almıyorlar" diye konuştu.

Öte yandan bazı vatandaşlar da maske bulunurken bazı kadınlar başörtüsü ile ağızlarına kapatmaya çalıştı. Küçük bir çocuğun hiçbir önlem alınmadan acil serviste dolaşması ise dikkat çekti. Yapılan dezenfekte çalışmasının ardından acil servisine hasta girişine izin verildi.

hurriyet



Bu haber 505 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,480 µs