En Sıcak Konular

Usulsüz sevkin tanısı da uydurma çıktı!

22 Mayıs 2009 08:10 tsi
Usulsüz sevkin tanısı da uydurma çıktı! Levent Ersöz'le ilgili Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında hazırlanan rapor tamamlandı.

GATA'ya usulsüz sevk edildiği ortaya çıkan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'le ilgili Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında hazırlanan rapor tamamlandı. Levent Ersöz'e konulan TİA (beyne geçici süre kan gitmemesi) tanısının 'uydurma' olduğu aktarılan raporda, sorumluluğu bulunan doktorlara 'kınama ve uyarı' cezaları verilmesi isteniyor.

'Ergenekon'da yönetici olmakla' suçlanan emekli generalin, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden GATA'ya sevki uzun süre tartışılmıştı. Sağlık Bakanlığı, Silivri Devlet Hastanesi ve Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi görevlileriyle ilgili yaptığı araştırmada sevkin usulsüz olduğunu ortaya çıkarmıştı. Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın konuyla ilgili raporunu hazırladı. Personel Genel Müdürlüğü, yapılan teftiş sonucu hazırlanan rapor doğrultusunda doktorlara verilecek cezaları içeren yazıyı uygulanmak üzeri İstanbul Sağlık Müdürlüğü'ne gönderdi.

Today's Zaman Gazetesi'nin haberine göre, doktorların savunmalarının alınmasının ardından kendilerine verilen disiplin cezalarının uygulanacağı belirtildi. Sağlık Bakanlığı'nın raporunda 6 saat ambulansla gezdirilen Levent Ersöz'e refakat eden doktor M.A.'nın TİA tanısını hiçbir inceleme yapmadan koyduğu aktarılıyor. Disiplin cezası verilmesi isteniyor. Yapılan incelemede, Ersöz'le ilgili TİA tanısı konulmasına ilişkin hiçbir bulgu olmamasına rağmen Silivri Devlet Hastanesi nöbetçi uzman doktoru N.G. tarafından da bu teşhisin konulmasının 'anlamlı' olduğu ifade ediliyor. Raporda, Silivri Hastanesi'nde nöbetçi uzman doktor N.G.'nin de Ersöz'ün anemnezinde TİA tanısına yönelik yakınması olmamasına, Kartal Koşuyolu'nun düzenlediği sağlık kurulu raporunda TİA tanısının bulunmamasına rağmen deftere bu şekilde (TİA tanısı) not düştüğü' ifade ediliyor. N.G.'ye ise 'uyarı' cezası isteniyor.

Ersöz'ün, Haseki Hastanesi'ne getirilmesinden sonra da doktorlardan S.G.'nin buradaki imkanların yeterli olmasına rağmen, teknik yetersizlikleri gerekçe göstererek hastayı GATA'ya sevk ettiği aktarılıyor. Kınama cezası teklif ediliyor. Haseki'de görevli üroloji doktoru A.T.'ye 'kınama', M.U.'ya ise 'uyarma' cezası verilmesi isteniyor.

BOŞANMA İDDİALARINI DOĞRULADI

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, özel hayatıyla ilgili son dönemde ortaya atılan iddiaları avukatı aracılığıyla cevapladı. Eşine boşanma davası açtığı bilgisini doğrulayan Ersöz, gerekçe olarak ise 'geçimsizliği' gösterdi. Levent Ersöz'ün kızı Fulya Ersöz ise babasının başka bir kadınla birlikte olduğu için annesine boşanma davası açtığını ileri sürmüştü.



Bu haber 345 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,082 µs