En Sıcak Konular

Emniyet'ten canlı bomba alarmı

22 Mayıs 2009 08:04 tsi
PKK'lı teröristlerin kullandıkları sahte kimlikleri deşifre eden Emniyet Genel Müdürlüğü, il emniyet müdürlüklerine uyarı yazısı gönderdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 'Türkiye'nin birinci sorunu, mutlaka halledilmeli' dediği, Kürt meselesi konusunda Ankara, 'açılım' yapmaya hazırlanıyor. Terör örgütü ise olumlu süreci baltalamak için harekete geçti. Polis, PKK'nın sansasyonel eylemler gerçekleştirmek için Irak'ın kuzeyinde eğittiği 3 'canlı bomba'yı illegal yollardan Türkiye'ye soktuğunu tespit etti.

Yazıda, 'canlı bomba'ların Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinin üç ayrı köyünde nüfus kaydı bulunan kişilerin kimlik bilgilerine göre hazırladıkları sahte kimlikleri kendi fotoğraflarını yapıştırarak kullandıklarına dikkat çekildi. PKK'lıların 1983 doğumlu M.T., 1972 doğumlu S.Y. ile 1981 doğumlu Y.T. adına hazırlanan sahte nüfus cüzdanları ile dolaştığı kaydedildi. Emniyet'in uyarısı üzerine başta Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Mersin, Diyarbakır ve Van olmak üzere tüm iller alarma geçirildi. Canlı bombaların taşıdıkları sahte nüfus cüzdanlarının bilgileri terörle mücadele ve istihbarat birimlerine dağıtıldı. Polis, teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla operasyonlar düzenliyor.

İstihbarat birimleri, adlarına sahte nüfus cüzdanı düzenlenen Şanlıurfalı üç genç hakkında geniş bir soruşturma yürüttü. Araştırmada söz konusu kişilerin terör örgütü ile ilişkisinin bulunmadığı anlaşıldı. Şanlıurfalı 3 masum genç adına bombalı saldırı planlayan terör örgütü PKK'nın açıkladığı 'eylemsizlik' kararının ise taktik olduğu ortaya çıktı. Emniyet Genel Müdürlüğü, nisan ayında terör örgütünün Güneydoğu'da faaliyet gösteren 3 canlı bombayı 'provokatif' eylemler için büyük şehirlere kaydırdığına ilişkin il emniyet müdürlüklerini 'teleks'le uyarmıştı. Bu uyarıdan bir gün sonra eski adalet bakanı Hikmet Sami Türk'e, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi girişinde kadın canlı bomba tarafından suikast girişiminde bulunulmuştu. Didem Akman adlı DHKP-C'li, üzerinde yaklaşık bir kiloyu bulan bombayı patlatamadan Türk'ün korumalarınca etkisiz hale getirildi. Canlı bombaya gözcülük yapan Serkan Onur Yılmaz da Ankara'dan ayrılmak üzereyken bir otobüs firmasında gözaltına alınmıştı.

Canlı bomba uyarısı eski Bakan Türk'e saldırıyı önlemişti

Emniyet, 28 Nisan'da da canlı bomba uyarısı yapmıştı. Bu uyarıdan bir gün sonra Bilkent Üniversitesi'nde eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'e yönelik bombalı saldırı eylemi gerçekleşti. Didem Akman adlı DHKP-C'li terörist, üzerindeki bombayı patlatamadan Türk'ün korumaları tarafından etkisiz hale getirilirken, sal- dırgana gözcülük eden örgüt üyesi ise Ankara'dan ayrılmak üzereyken yakalandı.



Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,946 µs