En Sıcak Konular

'Ne savcı ne de avukat oluruz'

21 Mayıs 2009 19:25 tsi
DSP'nin yeni lideri Masum Türker'den Erdoğan ve Baykal'a gönderme.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, "Ne bilmediğimiz bir kişinin avukatı oluruz ne de hükümeti idare eden adına da, 'Ben savcıyım' deyip birilerine birilerini adres gösteririz" dedi.

İzmir İl Teşkilatı'nı ziyaret eden Türker, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla, Balıkesir ve Uşak'tan gelen teşkilat başkanlarıyla buluştu. Görüşme öncesinde basın toplantısı düzenleyen Türker, alternatif bir parti olacaklarını kaydetti. Bir gazetecinin, "Ergenekon konusunda, insanların neyle suçlandığını bilmeden sabahın erken saatinde gözaltına alındığını söylediniz. Sayın Deniz Baykal gibi siz de o insanların avukatlığını yapabileceğinizi söyler misiniz?" sorusuna Türker, "Biz ne avukatlıktan, ne de Tayyip Erdoğan gibi haksız savcılıktan söz ediyoruz" diye cevap verdi. Devletin gücünü kullanarak insanları zor durumda bırakmayacaklarını ifade eden Türker, "Biz bir olay yaşadık. Biliyoruz ki 100 bini aşan insan selinin cenazesinde bulunduğu sayın Türkan Saylan'ın evi, haksız bir şekilde ve kanser tedavisi gördüğü sırada basıldı, özel evraklarına el konuldu. Bugün herkes, ben dahil böyle bir riskle karşı karşıyayız. Türkiye artık suskun olmamalı" şeklinde konuştu.

İŞBİRLİĞİ TEKLİFİNE KAPALI

AKP'nin karşısında olmadıklarını vurgulayan Masum Türker, Türkiye'de devletin kötü yönetildiğini öne sürerek, bunu değiştirecek seçenek olduklarını ifade etti. Başka bir siyasi partiyle işbirliği yapmayacaklarını da kaydeden Türker, halkla işbirliğine gideceklerini söyledi. Türker, "Biz ne bir partiye işbirliği teklif ediyoruz, ne de ister sol adına, ister AKP karşıtlığı adına bize teklif yapılmasını istiyoruz" dedi.

Siyasette yeni arayışların çoğaldığını belirten Türker, DSP'de yeni bir sayfa açtıklarını ifade ederek partiden ayrılanları geri çağırdı. İktidarın seçeneği olmak üzere yola çıktıklarını kaydeden Türker, 'ötekileştirme' baskısına son vereceklerini vurgulayarak, azınlıklara kendilerini ifade özgürlüğü verilmesi için seçim barajının düşürülmesini istedi.

Yüzde 10 olan ülke barajı sebebiyle birçok grubun Meclis'te kendisini ifade etme özgürlüğü bulamadığını belirten Masum Türker, "Terör de ekonomik kalkınmayla bitecek. Ben bir kurşunun dahi atılmadığı, tek şehidin bile verilmediği bir dönemin bakanıyım. Bunun sebebi, yaptığımız ekonomik atılımlardır" ifadesini kullandı.

haberturk



Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,933 µs