sırrı çantalarda mı gizli? | " /> sırrı çantalarda mı gizli? | "/>

En Sıcak Konular

İki kazanın da sırrı çantalarda mı gizli?

21 Mayıs 2009 17:50 tsi
İki kazanın da sırrı çantalarda mı gizli? Susurluk kazasının ardından Abdullah Çatlı'nın çantası kaybolmuştu. Susurluk'un şifresinin bu çantada gizli olduğu iddia edilmişti.

Geçtiğimiz aylar içinde bir helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu'nun da çantasının kayıp olduğu ortaya çıktı.

1996 yılında Susurluk'ta meydana gelen trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Abdullah Çatlı'nın kaybolan çantası en çok merak edilen konulardan biriydi.

1996'daki kazanın ardından gündeme gelen Çatlı'nın çantasının varlığı uzun süre inkar edildi. Kaza sonrası araçtan çıkanların yazıldığı resmî tutanağa da çanta ile ilgili bilgi notu düşülmedi. 1999'da Çatlı'nın yakın arkadaşı Haluk Kırcı, Emniyet Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusunda Abdullah Çatlı'nın çantası ve ajandasının kayıp olduğunu itiraf etti. Kırcı "Bu çanta, Abdullah Çatlı'nın sürekli yanında taşıdığı, yanından hiç ayırmadığı bir çantaydı. İçinde Mikro Uzi marka bir silah, telefon fihristi, şahsi belgeleri ve günlük benzeri bir defteri vardı. Eğer çanta bulunursa Susurluk çözülür. Çatlı bütün ilişkilerini o defterine yazıyordu" demişti. Aynı kazadan sağ kurtulan Sedat SBucak yargılandığı mahkemede içinde Çatlı'ya ait çantadaki bazı belge ve fotoğrafların bulunduğunu öne sürdüğü zarfı mahkemeye sunmuştu. Çanta 13 yıl sonra ortaya çıkmıştı ancak içi boş olduğu için sırlar ortaya çıkmamıştı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazayla ilgili geride bir çok soru işareti kalmıştı. Bunlardan birini de eşi Gülefer Yazıcıoğlu dile getirdi. Yazıcıoğlu kazasını araştırmak için kurulan TBMM Araştırma Komisyonu'na bilgi veren Gülefer Yazıcıoğlu, Muhsin Yazıcıoğlu'un iki cep telefonundan birinin kayıp, diğerinin ise hafızasının silinmiş olduğunu söyledi. Ayrıca yanında taşıdığı çantanın da hala kayıp olduğunu belirtti.

Zaman



Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,686 µs