En Sıcak Konular

Kitap korsanlarına büyük darbe

21 Mayıs 2009 11:24 tsi
Güvenlik Şube polislerinin İstanbul'da gerçekleştirdiği kitap operasyonunda piyasa değeri yaklaşık 20 Milyon Lira olan korsan kitap ele geçirildi. Ele geçirilen kitaplar Emniyet Müdürlüğü önünde basına gösterildi.

Korsan kitapların çok sayıda kamyonla gitirildiği görüldü.

OPERASYON

Çok sayıda uzman polisle 7 ayrı matbaa ve depoya giren polis, aralarında ünlü yazarların da bulunduğu kişilerin kitaplarını ele geçen malzemeler arasında yer aldı. Geçen sene iş yerine baskın düzenlenen ve 100 bin korsan kitabına el konulan bir şüpheli ise operasyon ile aynı saatlerde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerinin bir süreden beri takip ettiği korsan kitap satıcılarına büyük operasyon yapıldı. Küçükçekmece, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler bölgesindeki 7 ayrı matbaa ve büyük depolara girerek arama yapan polis piyasaya sürülmek üzere basımı yapılmış yaklaşık 1 milyon adet korsan kitap ele geçirdi. Ağırlıklı olarak jandarma bölgesinde olduğu için, jandarma birimlerinin de haberdar edildiği çalışmada iş yerleri adeta didik didik arandı.

Operasyonun başlamasıyla birlikte polise ulaşan bir bilgi ise dikkat çekti. Geçen sene iş yerine yapılan baskında tam 100 bin adet korsan kitap ele geçirilen Hasan G. isimli iş yeri sahibi hakkında mahkeme tutuklama kararı verdi. Operasyona dakikalar kala tutuklanan Hasan G. Metris Cezaevine gönderildi. Hasan G'nin sahibi olduğu bazı işyerlerine yine baskın yapıldığı ve korsan kitaplar ele geçirildiği belirtildi.

Ele geçirilen korsan kitaplar arasında kamuoyunda tanınan yazarlar ve çok satanlar listelerinde yer alan kitapların bulunduğu belirtildi. Yerli ve yabancı yazarların korsan baskısı yapılan kitapları arasında "Hayvan Mezarlığı, Davinci'nin Şifresi" isimli kitapları yer aldı. Yerli yazarlar Canan Tan, Elif Şafak ve Orhan Pamuk'un çok satılan kitapları da depolarda korsan olarak basımı yapılmış halde bulundu. Operasyonlarda ele geçirilen 1 Milyona yakın kitabın piyasa değerinin yaklaşık 20 Milyon Lira civarında olduğu belirtildi. Korsan kitapların baskılarının yapıldığı yerlerin şehir dışına yakın bölgeler olması dikkat çekti. Güvenlik Şube polislerinin şehir içindeki operasyonlarının caydırıcı olduğu ve bu nedenle korsancıların böyle bir yola başvurduğu tahmin ediliyor. Baskın yapılan yerlerde aralarında iş yeri sahiplerinin de bulunduğu 15 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Ele geçirilen kitaplar emniyet müdürlüğüne getirilerek incelenecek.

cihan



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,743 µs