Flaş! Demirel DP'nin başına geçiyor! | " /> Flaş! Demirel DP'nin başına geçiyor! | "/>

En Sıcak Konular

Flaş! Demirel DP'nin başına geçiyor!

21 Mayıs 2009 09:22 tsi
Flaş!  Demirel DP'nin başına geçiyor! DP ve Anavatan kulislerinden gelen bilgilere göre, Cindoruk’un DP Genel Başkanlığına seçilmesi için uzun süredir ilk kez aktif politikaya müdahalede bulunan Demirel, politikayla ilgisini bununla sınırlamayacak.

Cindoruk’un DP Genel Başkanı seçilir seçilmez Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun’a bir ziyarette bulunması ve samimi sözleri, Demirel-Cindoruk ikilisinin planlarının ilk adımını oluşturdu.

DP kulislerinden edinilen bilgilere göre, Hüsamettin Cindoruk, Anavatan Partisi ile DP’yi DP çatısı altında birleştirecek. Birleşme gerçekleşip, yasal prosedür tamamlandıktan sonra, birleşik partinin genel merkezi, Anavatan Partisi’nin, Turgut Özal zamanında yapılmış genel merkez binasına taşınacak.

İki partinin merkezde ve taşrada teşkilatlarının birleştirilmesinin ardından da, yapılacak olağanüstü bir kongre ile 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, DP’nin Genel Başkanlığı’na aday olacak.

Hüsamettin Cindoruk’un, daha önce de DYP’de yaptığı gibi, huşu ile kendisini buyur etmesiyle, büyük bir ittifakla DP Genel Başkanlığına seçilecek olan Süleyman Demirel, AK Parti karşısında güçlü bir merkez sağın birleştirici lideri olarak aktif siyasete geri dönmüş olacak.

Süleyman Demirel’li bir DP, ak saçlı ve tecrübeli politikacıların merkez sağ politikada birleşmesi için çekim merkezi haline getirilecek.

Başta Ergenekon davasından tutuklu bulunan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal olmak üzere, AK Parti’nin hışmına uğradığını düşünen, AK Parti’ye karşıt olan önemli isimler de DP’ye davet edilecek.

Yeni merkez parti, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in kötü günler için ayırdığı bir miktar nakit, Anavatan Partisi’nin tüm illere yayılmış muazzam taşınmaz mallarından oluşan Özal’ın mirası, DP’ye DYP’den kalan bir miktar taşınmaz ile maddi sıkıntı da çekmeden kolayca seçmene ulaşabilecek.

Doğan Grubu başta olmak üzere, Süleyman Demirel’in eski hatırlı dostlarının sahibi olduğu medya kuruluşları da bu oluşuma destek olunca, DP’de odaklanan merkez sağ oluşum, güçlü bir hamleyle yeniden siyaset sahnesinin başrolünü alacak.

Evet, kulislerde konuşulan senaryo bu. Diğer aşamalar çeşitli etkenlere bağlı olsa da, Süleyman Demirel’in aktif siyasete döneceği konusu oldukça net bir bilgi. Cumbaba’nın hesaplarının ne kadarının tutacağını ise her zamanki gibi zaman gösterecek. 


Cafesiyaset



Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,253 µs