En Sıcak Konular

DP ile birleşecekler mi?

21 Mayıs 2009 08:56 tsi
DP ile birleşecekler mi? Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kayıp trilyon davasından yargılanmasıyla ilgili kararı eleştirdi. Peki, Uzun DP ile birleşme olayına ne dedi?

ANAVATAN PARTİSİ DE KARARA TEPKİLİ     

Uzun, Gül'ün yargılanacaksa bile görev süresinin dolmasının ardından yargılanması gerektiğini söyledi. Uzun, Türkiye'nin halkına ait yeni ve sivil bir Anayasa ihtiyacı olduğunu da vurguladı.

Anavatan Partisi'nin 26. kuruluş yıldönümü partinin genel merkezinde düzenlenen kokteyle kutlandı. Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, kutlama kokteyline katılan Demokrat Parti(DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'u kapıda karşıladı.

Anavatan Partisi ve DP'nin birleşmesiyle ilgili soruları yanıtlayan Uzun, bunun hukuki bir süreç olduğunu ve zaman alacağını söyledi.

2 partinin birleşmesinin merkezde oluşacak yeni, güçlü bir partinin Türkiye'nin hayrına olacağını düşündüklerini aktaran Uzun, yeni partinin hangi çatı altında kurulacağı sorularına ise "Şahsen ben çatıyla ilgilenmiyorum. Anavatan Partisi olarak biz, mümkün mertebe temeliyle ilgileniyoruz. İnşallah, toplumun bütün kesimlerini bir arada buluşturabilecek bir zemini, bir temeli oluşturabiliriz." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin son günlerde yeni bir tartışma konusuyla yeni bir polemik, yeni bir cepheleşme, yeni bir kamplaşma konusu daha ortaya çıktığını anlatan Uzun, Cumhurbaşkanı'nın görev süresi içinde yargılanıp, yargılanamayacağı konusunun gündeme getirilmesini eleştirdi.

Türkiye'nin kamplaşmasına neden olan bu tartışmalar nedeniyle ızdırap duyduğunu belirten Uzun, "Bu ülkenin siyasetçileri neden şunu söyleyemezler, 'Evet seçilme sürecinde birçok tartışma olmuştur ama seçilmiş, görevinin başında bir cumhurbaşkanı vardır. Evet, Anayasamız güzel yazılmamıştır.' diye denilmiyor. Bu söylediklerimden cumhurbaşkanının suç işlemediği anlamı çıkmasın. Cumhurbaşkanı görev süresi bittiğinde yargılansın elbet. Başka suçları varsa onlardan da yargılansın." dedi.

Uzun, Türkiye'de en büyük demokrasi mücadelesini partisinin verdiğini ve Özal'ın Türkiye'ye en büyük armağanın da Anavatan Partisi olduğunu söyledi.

Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini aktaran Uzun, bir yanda bıçağın kemiğe dayandığı ekonomik krizin olduğunu diğer yanda şekil değiştirdiği görülen terör, bir yanda ise Anayasa değişikliği süreci yaşandığını vurguladı.

Hükümete eleştirilerde bulunan Uzun, iyiye giden gelişmelerin kendi menfaatlerine, kötüye gidenlerin ise küresel gelişmelere bağlandığını söyledi.

Anayasa değişikliği konusunun ise üzerinde durulması gereken önemli bir konu olduğunu dile getiren Uzun, "Anavatan Partisi olarak bizler diyoruz ki, 82 Anayasası'ndan kurtulmalıyız. Yepyeni bir Anayasaya ihtiyacımız var. Türkiye'nin tüm sorunları, kaynağını bu Anayasa'da bulmaktadır. Bu Anayasa'nın maddelerini değiştirmek de kafi gelmemektedir. Değişen maddeler de adeta ideolojik bir mutasyona uğramakta, Anayasa'nın ruhuna işlemiş zihniyet, onları da etkilemektedir. Biz devleti kendi insanından koruyan bir Anayasa istemiyoruz. İnsanını devlet eliyle koruyan bir Anayasa istiyoruz." dedi.

Türkiye'nin ilk sivil Anayasası'nın hazırlanmasının şart olduğunu vurgulayan Uzun, 3 gram özgürlük verip kaşıkla geri alan bir Anayasa istemediklerini bildirdi.

Uzun, bu Anayasa'nın tamamen halkın Anayasası olması gerektiğini söyledi.

MENDERES KARDEŞİMDİR BİR ŞEY SÖYLEYEMEM

DP Genel Başkanı Cindoruk ise partinin birleşmesiyle ilgili kutlamaların Anavatan Partisi'nin kuruluş yıldönümü kokteylinde yapıldığını belirtti.

Hüsamettin Cindoruk, Aydın Menderes'in partisinden istifa etmesiyle ilgili soruya ise Menderes'in kendisinin kardeşi olduğunu ve birşey söyleyemeyeceğini belirtti.

Cindoruk, Salih Uzun ile birlikte partililerle tokalaşarak bir süre dinlendi.

cihan



Bu haber 368 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,243 µs