Rusya tarihine sıradışı koruma | " /> Rusya tarihine sıradışı koruma | "/>

En Sıcak Konular

Rusya tarihine sıradışı koruma

21 Mayıs 2009 08:18 tsi
Rusya tarihine sıradışı koruma Rus tarihini olumsuz propagandalardan koruması için kurulacak komisyonda Rus istihbaratı başrolde.

Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'in, Rusya'nın aleyhine olacak şekilde tarihi çarpıtma yönündeki girişimlerle mücadele etmesi için özel bir komisyon kurulması talimatı verdiği bildirildi. Kremlin'den yapılan açıklamada, kurulacak komisyona Kremlin İdari İşler Şefi Sergey Narişkin'in başkanlık edeceği kaydedildi.

Komisyonda Rus iç istihbarat servisi FSB, Kremlin Yönetimi, Dışişleri Bakanlığı, Rus parlamentosunun alt kanadı Duma, Devlet Arşiv Dairesi ve bilim kurumlarından 28 yetkili görev yapacak.

Rus yetkililer, özellikle eski Sovyet cumhuriyetlerinin İkinci Dünya Savaşı ve Stalin yönetimine karşı takındığı tavra sert tepki göstermişti.

Medvedev, Nazi Almanyası'nın mağlup edilmesinin yıl dönümü olarak kutlanan 9 Mayıs Zafer Bayramı'nda yaptığı açıklamada, Sovyetler Birliği'nin İkinci Dünya Savaşı'ndaki rolüne övgüler yağdırmış, bu savaş sırasında 27 milyon yurttaşının hayatını kaybettiğini ve bu bedeli son derece ağır olan zaferin Rusların gurur kaynağını oluşturduğunu söylemişti.

"Ülkemiz Sovyetler Birliği'nin bütün dünyanın kaderini belirleyen İkinci Dünya Savaşı'nın sonucuna en büyük katkıyı yaptığını asla unutmayacağız" diyen Medvedev, "Savaşın korkunç gerçeklerine gözlerimizi kapatmamalıyız. Ulusumuzun başarılarına yönelik kimsenin kuşku yaratmasına izin vermeyeceğiz. Tarih size hiçbir şey öğretmez, sadece verdiği dersleri görmezden geldiğiniz için cezalandırır" ifadesini kullanmıştı.

Başbakan Vladimir Putin'in başkanlığını yaptığı iktidardaki Birleşik Rusya Partisi de Sovyetler Birliği'nin Nazi Almanyası ile bir tutulması fiillerine 3 yıl hapis cezası öngören bir yasa tasarısı hazırladığını açıklamıştı.

Hürriyet



Bu haber 796 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    12,574 µs