En Sıcak Konular

Kerinçsiz'in gözlerinden öptüğü hakim

21 Mayıs 2009 08:11 tsi
Kerinçsiz'in gözlerinden öptüğü hakim
Ergenekon iddianamelerinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yargı yolunu açma girişimiyle ilgili çarpıcı bilgiler yer alıyor.

Ergenekon sanıkları, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ni iki yıl önce takibe almış. Avukat Kemal Kerinçsiz, Cumhurbaşkanı Gül'le ilgili 'Kayıp Trilyon' davasında tartışmalı karar veren hâkim Osman Kaçmaz için övgü dolu ifadeler kullanıyor.

Kendisiyle karşılaştıklarında aralarında geçen diyaloğu şöyle anlatıyor: "Beni hatırlayabildin mi Kemal? dedi. Hatırlayamadım dedim, efendim. Ben senin yaptığın itiraza kararı veren reisim, dedi. 'Sincan ağır ceza' yapmayın ağbi dedim. Ben de sizi ziyaret edecektim Ankara'ya gel- diğimde, bi gözünüzden öpüyüm dedim. Sarıldım öptüm adamı."

Darbe teşebbüsü ve darbe için kaos ortamı oluşturmakla suçlanan Ergenekon davası sanıklarının, siyasilerin önünü kesmek için yargı yolunu da kullandığı Ergenekon iddianamelerine yansıdı. İddianamelerde, "terör örgütü üyesi" olmakla suçlanan avukat Kemal Kerinçsiz ve idare mahkemelerinde bilirkişilik yapan Mahir Akkar'ın örgütün faaliyetleri doğrultusunda davalar açtıkları belirtiliyor. Bu kapsamda, Cumhurbaşkanı Gül'ün yargılanmasının önünü açmaya çalışan Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne de Ergenekon sanıkları sıkça uğramış.

Kerinçsiz'in Başbakan Erdoğan hakkında teröristbaşına 'sayın', şehitlere 'kelle' dediği iddiasıyla suç duyurusunda bulunmasından sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca verilen takipsizliği Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi kaldırmıştı. Ergenekon davasının 2.455 sayfalık ilk iddianamesindeki bilgilere göre Kerinçsiz, Sincan'dan çıkan Haziran 2007'deki bu karardan sonra 11. Türk Dünyası Kurultayı'nda karşılaştığı mahkeme başkanı Osman Kaçmaz'ı sarılarak öpmüş.

Bir başka telefon görüşmesinde, ikinci iddianamenin sanıklarından Mahir Akkar'ı arayan T.K. isimli bir kişi "Abdullah Gül'ün Kayıp Trilyon davası sende mi?" diye soruyor. İddianamede, Ergenekon örgütü adına yargı işlerini takip ettiği ileri sürülen Akkar, bu davanın kendisinde olmadığını belirtiyor. İkinci iddianamede, sanıklardan bilirkişi Mahir Akkar'ın, Ergenekon örgütünün amaçları doğrultusunda kişileri yasadışı olarak takip ettiği, takip ettirdiği, Ankara'da bulunan farklı yargı mercilerinde görev yapan hakim ve cumhuriyet savcıları hakkında şahıslara bilgi verdiği, bu kişilerin dosyaları ile ilgili olarak iş takibi yaptığının tespit edildiği belirtiliyor. Akkar, Ergenekon sanığı doktor Mesut Özcan'la konuşurken elindeki CD'leri Tuncay Özkan'a ulaştırmak istediğini söylüyor. Özkan'ın doktoru Mesut Özcan'dan randevu almasını talep ediyor. Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi, 12 Haziran 2008'de "M." ile yaptığı görüşmede yine Kayıp Trilyon davasından bahsediyor. Büyükçelebi, "A.G.'nin Kayıp Trilyon dosyası vardı ya", "Dosya bulunmuş" "Tabii kendileri kaybettiler, kendileri buldular, zamanı geldi demek ki, onu bi yarına toparlayalım da yarına gündeme verelim olur mu?" diyor. M. ise "Tamam müdür" karşılığını veriyor.

Hakime övgü: Aslan gibi çocuk

Kemal Kerinçsiz: Abi geldi mi eline?

Muammer Karabulut (Noel Baba Derneği başkanı): Geldi yolladım bile biraz sonra da bizim sitede sana şöyle söyleyeyim, Türkiye'deki hem yabancı yayın organlarına, basın organlarına hem bütün haber ajanslarına Türkiye'deki bütün ilçedeki gazetelere gitti. Erdoğan kelle dedi, üç yeni kuruş ceza aldı. Bu karar nasıl çıktı?

K.K.: O abi onu telefonla söylemeyeyim abi (Gülerek)... işte bunu .. muhaliflerin iyi kullanması lazım ama nerde o muhalif ayrı bir mesele.

K.K.: ... geçen gün karşılaştık "Sayın" davasını açan Sincan Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkanıyla, 'beni hatırlayabildin mi Kemal?' dedi. 'Valla hatırlayamadım' dedim efendim. Ben dedi senin yaptığın itiraza kararı veren reisim dedi. 'Sincan ağır ceza' yapmayın abi dedim. Ben de sizi ziyaret edecektim, Ankara'ya geldiğimde bi gözünüzden öpüyüm dedim. Sarıldım öptüm adamı" "... Dedim Türkiye'de böyle hakimler kaldı mı? Acaba dedim. ... neyse oturduk sohbet ettik Allah razı olsun böyle aslan gibi bir çocuk, şimdi sana 45-47 yaşlarında benim yaşlarda bir şey"

Ergenekon sanıkları yakın takipte

T.K.: Bu Abdullah Gül hakkında bu Kayıp Trilyon'dan dolayı bi takipsizlik kararı verilmişti. Acaba sizin ona bir itirazınız söz konusu oldu mu? Sincan.

M.A.: Abdullah Gül'le ilgili.

T.K.: Evet bi takipsizlik kararı verilmişti bu Kayıp Trilyon davası vardı ya efendim. Acaba onunla ilgili sizin bir itirazınız oldu mu?

M.A.: Yok o konu bende değildi ki Kayıp Trilyon olayı. Ama o Kayıp Trilyon dosyası bende var, bende onun sureti de o ben ben şey tarafı ben değildim onun.

T.K.: Fakat takipsizlik kararından Maliye Bakanlığı'nı haberdar etmiyor. Maliye Bakanlığı'nı haberdar etmediği için bir vatandaş Sincan Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurmuş.

zaman



Bu haber 479 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,396 µs