En Sıcak Konular

Bakanlık virüsün bilançosunu çıkardı

20 Mayıs 2009 19:48 tsi
Sağlık Bakanlığı, Dünya Sağlık Örgütü tarafından bugün saat 10.00 itibari ile ''domuz gribi'' hastalığının görüldüğü 40 ülkede vaka ve ölüm olayının sayısını açıkladı.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de tespit edilen her 2 vakanın genel durumlarının iyi olduğu, tıbbi takiplerine devam edildiğini kaydedildi.

Aynı uçakla seyahat eden toplam 166 kişiden 163'üne ulaşıldığını, bu kişilerde herhangi bir grip etkeni tespit edilmediği ifade edilen açıklamada, ''Ulaşılamayan 3 yolcuya ulaşması çalışmalarına büyükelçiliklerle birlikte devam edilmektedir. Hava limanlarından giriş yaparken termal kameralarla ateşi olduğu tespit edilen şüpheli kişilerde gerekli incelemeler yapılmış, alınan numunelerde herhangi bir grip etkeni tespit edilmemiştir. Bakanlığımız tarafından ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmeler kamuoyu ile düzenli olarak paylaşılmaya devam edilecektir'' denildi.

-KKKA VAKALARI-

Öte yandan, Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı (KKKA) tanısı ile tedavi gören bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Açıklamada, bugün itibari ile 78 kişiye KKKA tanısı konduğu, bu kişilerden sadece birisinin öldüğü kaydedilerek, geçen yılın aynı döneminde toplam 338 kişiye KKKA tanısı konduğu ve bunlardan 17'sinin hayatını kaybettiği belirtildi.

KKKA hastalığının görüldüğü yerlerde özellikle kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızın kene temasını önlemeye yönelik kişisel tedbir alması istenen açıklamada, günlük kene kontrollerinin yapılması büyük önem taşıdığını hatırlatıldı.

aa

 

 



Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,274 µs