En Sıcak Konular

Varillerde radyasyon varmış

20 Mayıs 2009 17:38 tsi
Çevre ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamada, Sakarya'nın Karasu ilçesinde bulunan varillerde yapılan ölçüm neticesinde, tehlike arz etmeyen miktarda radyasyona rastlanıldığı ve atıkların arıtma çamuru olabileceğinden şüphelenildiği bildirildi.

Bakanlığın yazılı açıklamasında, Sakarya İl Çevre ve Orman Müdürlüğüne gelen ihbar üzerine, Karasu ilçesi Darıçayırı beldesi Körkazan mevkisinde güvenlik önlemleri aldırıltıktan sonra “ekskavatör” ile kazı çalışması yaptırıldığı bildirildi.

Kazı neticesinde tamamı kapaksız açık vaziyette, içi dolu 23 varil ortaya çıkarıldığı, bu varillerden 22'sinde çamurumsu kahverengi atık, diğer varilde ise beyaz ve daha katı bir atık bulunduğunun tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“Söz konusu alanda varillerde bulunan atıkların dışında yaklaşık 5-6 metreküp mertebesinde olduğu tahmin edilen ve 22 adet varilin içerisindeki ile aynı menşeli atığın damperli kasalı kamyon ile bu alana dökülmüş olduğu tespit edilmiştir.

Söz konusu varillerde Sakarya Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü tarafından CHEMPRO-100 kimyasal madde tespit cihazı ve NEB-223 radyasyon ölçüm cihazı ile ölçüm yapılmıştır. Ölçüm neticesinde, varillerde tehlike arz etmeyen miktarda radyasyona rastlanılmıştır. Atıkların arıtma çamuru olabileceğinden şüphe edilmektedir. İl müdürlüğümüz tarafından atıklardan numuneler alınmıştır. Analiz sonuçlarına göre idari yaptırım uygulanacak ve gerekli bertaraf işlemleri yapılacaktır. Atık variller Darıçayırı Belediyesi tarafından koruma altına alınmıştır. Atıklar ve atıkların menşei olduğu beyan edilen tesis ile alakalı gerekli araştırmalar İl Müdürlüğümüzce sürdürülmektedir.”

Hürriyet



Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,438 µs